хочу сюди!
 

Людмила

49 років, риби, познайомиться з хлопцем у віці 46-60 років

Руслан Свірчевський - керівник вільських мисливців.

  • 26.11.16, 18:26

(ретроспективний огляд подій які відбувались в квітні 2015 року)

Мисливські угіддя «Мала Вільська дача» та  Велика Вільска дачі», що в Черняхівському районі та належать до Житомирлісгоспу в 2014 році стали яблуком розбрату між різними громадськими організаціями любителів полювання Житомирської області та зокрема Черняхівського району.

В той час виникла конфліктна ситуація між представниками Житомирської обласної спілки ветеранів війни в Афганістані очолюваного Павлом Мєнтовим та членами УТМР, а точніше  окремого мисливського колективу с. Вільськ який очолює Руслан Свірчевський. Дане громадське об'єднання, що в 2014 році виникло з ініціативи Руслана Свірчевського, в даний час вже провело свою легалізацію. Житомирське обласне управління лісовим та мисливським господарством уклало з ветеранами Афганістану сумнівний, на думку місцевих мешканців договір про співпрацю, що викликало недовіру до «варяг» з боку селян. Жителі с. Вільськ вважають що на підставі цього підозрілого, на їх думку, та не зовсім законного акту ветерани -  афганці почали узурпацію мисливських угідь, що викликало обурення в місцевих селян та  мисливців, порушуючи їх законні інтереси права та свободи щодо рівного та вільного користування природними ресурсами держави. Неодноразово звертаючись зі скаргами на ущемлення прав та інтересів місцевих мисливців до відповідних органів було мало результативним. Місцевим жителям неодноразово погрожували силовим тиском та розправою за відстоювання своїх законних прав.

На бік  своїх земляків стали депутати Вільської сільської ради ухваливши відповідне рішення.

21 квітня 2015 року в м. Житомирі на підставі звернення очільника мисливського колективу Руслана Свірчевського до заступника начальника Житомирського обласного управління, в якому вимагається недопущення сумнівних гостей до їх вотчини, зо для вияснення обставин та вирішення непорозумінь відбулась зустріч всіх конфліктуючих сторін, на якій до речі теж прозвучали погрози фізичної розправи з боку де яких занадто гарячих ветеранів Афганістану в сторону жителів с. Вільськ. Зустріч проходила в доволі емоційній та напруженій атмосфері, позаяк її учасники відстоювали свої принципові позиції.

Згідно ст. 13 Конституції України, природні ресурси є власністю всього українського народу, держава від імені українського народу виконує право власника та розпорядника, але в той же час гарантує те що кожен громадянин України  має рівне право та вільний доступ  до  користування багатствами природи якщо це не суперечить іншим законам України. А тому перед законом всі мають бути рівні.

Як на останок зазначив пан Легенчук та пан Мєнтов те що конфліктуючи на решті подивились один одному в очі це вже добре, сподіваючись що все буде гаразд, погодились в цьому і члени вказаного колективу любителів полювання Черняхівського району.

Отже фактично не досягнувши головних очікувань від цієї зустрічі сторони тільки частково узгодили свої позиції в умовах продовження діалогу, тобто не досягши основної цілі, а тільки частково наблизившись до вирішення конфлікту, проте це вже краще ніж нічого, хоч щось!

В 2016 році Руслан Олександрович домігся підтримки вільських мисливців з боку громадськох ради ОДА, деяких депутатів та керівників, чужинці змушенні були відступити. Так Руслан Свірчевський здобув одну зі своїх перших перемог на громадському полі боротьби за права мешканців свого рідного села Вільськ.

0

Коментарі