хочу сюди!
 

Людмила

49 років, риби, познайомиться з хлопцем у віці 46-60 років

Коли ж воїни – захисники отримають свою землю?

  • 26.10.16, 06:46

Нині в Черняхівському районі Житомирської області гостро постало питання про виділення земельних ділянок учасникам російсько-української війни, або як її офіційно називають, антитерористичної операції.

Держава на папері гарантує, що всі демобілізовані будуть забезпеченні різними видами допомог, пільг та широким соціальним захистом. Насправді все виглядає інакше. Прикладом  є затягування з роздержавленням ДП «Україна» (колишній учгосп «Україна»), із земельного фонду якого начебто мають виділятися ділянки для атошників.

Понад два роки тому розпочались активні розмови про його роздержавлення. Відтоді скільки всього не говорилося, скільки не проходило різного роду зібрань, а віз і нині там.

Нещодавно народний депутат України Сергій Мельничук на святкуванні Дня захисника України обнадіяв ветеранів бойових дій,  урочисто вручивши їм на сцені районного будинку культури відповідь від Фонду держмайна на св’й зверення до цієї структури, основним меседжем якої є: чекайте – робота триває.  От такий подарунок.

Яка ж ситуація насправді? Фонд державного майна не може надати згоди на вилучення із постійного користування ДП Україна земельних ділянок, оскільки таке рішення буде суперечити Закону України «Про приватизацію державного майна» та Постанові КМУ від 11. 02.2010. № 318-р «Про деякі питання збереження державної власності».

Сьогодні ФДМ тільки завершує підготовку єдиного майнового комплексу ДП «Україна» до приватизації. Але це тільки апріорі. Селищна рада маоже отримати в свій резерв до 15%. Складено план приватизації майнового комплексу ДП «Україна». Згідно з ним у відповідності до 25 ст. Земельного Кодексу України землі можуть бути надані вчителям, медикам, службовцям, тобто працівникам установ та організацій, що знаходяться на території селищної ради, а також іншим жителям які мають на це право та потребують землі.  А як же воїни – захисники України і  чи вистачить землі для них?! І коли вони отримають своє обіцяне від держави не на папері і не у відписках, а в натурі? Питання залишається відкритим. 

0

Коментарі