Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Vranglyur7

попередня
наступна

Будівництво-дизайн

Опалювання і газозабезпечення

Ви придбали або тільки що відбудували заміський будинок. Ви обожнюєте виїжджати всією сім'єю на дачу, але за наявності маленьких дітей і за відсутності опалювання можете робити це тільки літом. Ви мрієте проводити в своїй заміській резиденції якомога більше часу, але наступаючі осінні холоди гоніти вас в теплу квартиру. Ви із задоволенням придбали б недороге устаткування для обігріву будинку, але не можете підвести до ділянки магістральний газ. Не турбуйтеся. У вас є можливість заощадити масу часу і грошей. А заразом довести сусідам, що електричне опалювання є зовсім не найдорожчим, але одним з найзручніших.

Спершу приведемо декілька цифр. Зрозуміло, що кількість тепла, що витрачається на обігрів даної площі (скажімо, 100 кв. м), не залежить від того, яким чином ви цю площу опалюєте. Будете ви палити газ, вугілля, електрику або солярку - результат буде один. Вам належить лише вибрати найдешевший і зручніший вид енергоносія.

Давайте залишимо газове опалювання у спокої: на сьогоднішній день далеко не всім по кишені підвести до ділянки магістраль. Казани на твердому або рідкому паливі теж мають деякі незручності: їх неможливо використовувати стаціонарно. Печі також доводиться періодично топити. Зупинимося на електриці. Так уже повелося, що воно завжди вважалося дуже дорогим і при виборі систем опалювання електричним системам увага не приділялася зовсім. Абсолютно марно!

На сьогоднішній день найзручнішими і практичнішими є якраз електричні плінтусні обігрівачі.

  • По-перше, тому що займають украй мало місця.
  • По-друге, капітальні витрати на установку набагато нижче аналогічних, пов'язаних з підключенням казанів: на одних батареях ви заощадите цілий стан.
  • По-третє, електрикою легко маніпулювати, що істотно економить витрати на електроенергію. Допустимо, ви взимку не живете на дачі, але раз в тиждень приїжджаєте підкотитися на лижах. З одного боку, немає сенсу у вашу відсутність підтримувати температуру у всьому домі +22 градуса. З іншого боку, якщо будинок цегляний, опалювати його все-таки треба. Як бути? Плінтусні обігрівачі хороші тим, що підключаються до терморегулятора, а це, у свою чергу, дозволяє їм працювати в автономному режимі. Досить виставити температуру +7, і вас більше не турбуватимуть стіни, що промерзли. А якщо ви з'являєтеся в будинку часто, підвищте температуру в житлових приміщеннях до +18. Відмітьте, що, на відміну від звичайних обігрівачів, плінтусні призначені для стаціонарного використання.

Повернемося до дорожнечі енергоносія. Якщо порівняти первинні витрати на електричне і газове устаткування, вийде цікава річ.

Для прикладу розглянемо вартість обігріву 100 кв. м площі в стаціонарному режимі. Скористаємося імпортною опалювальною системою потужністю 8 кВт.

  • Вартість газового устаткування, включаючи підведення газу, (казан, труби, радіатори, розширювальні баки і інші дрібниці), складе, за найскромнішими підрахунками, близько 5000 у.о. За монтаж ви заплатите окремо. Пропрацює ця система років 10 за умови правильної експлуатації (щорічного очищення пальників, заміни рідині в системі і ін.).
  • Аналогічна по потужності американська електрична система опалювання в повністю автоматизованому варіанті обійдеться вам в 500 - 600 у.о., і за наявності деякого досвіду і знання електротехніки ви самі цілком справитеся з монтажем. А заощаджені засоби протягом 20 років зможете використовувати для оплати витраченої електроенергії.

Погодитеся, непоганий варіант для дачі або зимового будинку. І поки ваші сусіди ритимуть землю і довбатимуть стіни в благому пориві обзавестися теплом, ви вже зможете насолоджуватися їм, не випробовуючи ніяких незручностей, пов'язаних з установкою устаткування. Спробуйте, і переконаєтеся самі.

0

Коментарі