хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Дитина у дитячому закладі.

  • 02.08.12, 20:24

  Я зіштовхнулася з проблемою адаптації дитини до дитячого садка. Моя подруга-кума має намір віддати дитину в дитячий садок, де їй запропонували для адаптації дитини, залишати зпершу на півдня.

Дорогі МАМИ! Перші дні (які можуть затягнутися до 2-3 місяців) в садку для вашої малечі дуже важкі:

- новий колектив, не зрозумілий для дитини, і що саме головне, в цьому колективі всі «улюблені мамині і татові синочки та дочки» ніхто не хоче поступатися своєю іграшкою, а відповідно соціальним статусом;

- довго знаходитись без матусі малечі зараз важко, оскільки дитина в цьому віці ще не усвідомлює себе без батьків (дуже часто, дитина відчуває, що її покинули назавжди, особливо коли батьки лякають: «Я тебе покину», «Я тебе віддам ….» );

- нові правила, розпорядок дня, навіть дисципліна – все це нове для дитини і не звичне, тому ваша дитина протидіє, тому що не задовольняє її бажань та переконань;

Новий колектив. Щоб краще адаптуватися до нового колективу дитині потрібно бачити знайомі, дружні обличчя. Дуже добре якщо потрапить в групу зі своїм другом, з яким вже гуляли, гралися, були разом на святкуванні… smile

Розлука з мамою. В перший день не залишайте дитину саму в садку, дозвольте їй ознайомитись з групою, вихователем, атмосферою… Спробуйте і ви долучитися до активного ознайомлення, зверніть увагу на нові позитивні речі: куточок для гри, цікаві іграшки, нові друзі… Якщо у вашої дитини не спостерігається негативних емоцій можна залишити не більше як 20 – 30 хвилин. І що дня час перебування дитини збільшуйте індивідуально, наскільки подобається вашій дитині в садку. Після відвідування садочка, ОБОВ’ЯЗКОВО розпитуйте дитину про її враження.

За кілька днів до відвідування садка, розкажіть дитині, що її чекає, не забудьте, що розповідь має викликати лише позитивні емоції. Спробуйте вдома погратися в садочок, таким чином призвичаєте дитину до нового розпорядку дня, навіть дисципліни.

Перед початком відвідування садочка, познайомтесь особисто с вихователем, який стиль виховання чи підходить він для вашої дитини. До особи вихователя потрібно відходити виважено, уважно, спостережливо.

6

Останні статті

Коментарі

12.08.12, 20:36

вы еще напишите,как они болеть начинают. Сопли по колено-это цветочки.

    22.08.12, 20:37

    все дети разные,одни за три дня привыкают,а другие за три месяца

      32.08.12, 20:37

      Вы молодец. Очень познавательный пост.

        43.08.12, 08:44Відповідь на 1 від real_love

        Психологічні травми, які отримують діти у віці до 6 річного віку, в майбутньому виливаються у кризи. Доля наших дітей. в наших руках.

          53.08.12, 08:45Відповідь на 2 від real_love

          все дети разные,одни за три дня привыкают,а другие за три месяцаТут ВИ праві, проблеми виникають в дітей, які погано адаптуються.

            63.08.12, 08:46Відповідь на 3 від AliSS_@

            Дякую.

              Гість: medohid

              73.08.12, 15:22

              Слушні поради!

                83.08.12, 20:42Відповідь на 7 від Гість: medohid

                Дякую!

                  95.08.12, 17:18

                  Цікава думка.

                    Гість: Алёна11

                    1019.08.12, 12:36

                    Дуже дякую за замітку! Актуально. З 1-го вересня дві малявки ідуть в садочок. Хвилююся вже страшно!!!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна