хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Щодо закону про спецконфіскацію.

  • 15.09.16, 20:55
Офіційна позиція “Об’єднання “Самопоміч” щодо закону про спецконфіскацію

14978-1_large

Обов’язковими запобіжниками для захисту права приватної власності та добросовісних власників під час ухвалення закону про спеціальну конфіскацію фракція “Об’єднання “Самопоміч” вважає:

1. Чітке встановлення кола осіб, до яких може бути застосована спеціальна конфіскація, а саме:
– особи які підозрюються у вчиненні корупційного злочину або особи щодо яких у правоохоронних органів наявні докази, що вони є недобросовісними власниками з метою приховування реальних активів підозрюваних в кримінальних корупційних злочинах осіб.

2. Обмеження кола посадових осіб які можуть ініціювати відповідний позов: Генеральний прокурор, заступник генерального прокурора, керівник Антикорупційної прокуратури, голова НАБУ, що унеможливить зловживання інструментом спеціальної конфіскації з боку рядових прокурорів в інтересах або на замовлення окремих осіб.

3. Наявність ОБҐРУНТОВАНИХ сумнівів з боку прокуратури сумнівів щодо добросовісності набуття майна, тобто мають бути встановлені відповідні факти недобросовісності.

4. Обмеження кола активів, які можуть бути стягнуті в такий процедурі: грошові активи, цінні папери, дорогоцінні метали.

5. Наявність в законодавстві повноцінного судового процесу, із залученням всіх сторін, прав яких це може стосуватися; гарантії можливості сторони доводити свою позицію в процесі.

6. Можливість оскарження рішення суду стороною, прав якої це рішення стосується

7. Визначення в законодавстві чітких ознак та підстав визнавати власника номінальним.

8. Визначення в законодавстві чіткого переліку вимог до генеральної прокуратури при підготовці та поданні позовної заяви про стягнення необґрунтованих активів. Законодавче закріплення гарантій необхідності доводити з боку генеральної прокуратури підстав вважати активи необґрунтованими або власника номінальним.

9. Гарантувати врахування офіційно задекларованих доходів особи та членів родин за розумний період, а не тільки останній рік.

10. Неприпустимість включення випадків невстановлення власника майна, як підстави стягнення необґрунтованого актива. В цивільному кодексі вже передбачена спеціальна процедура для таких випадків.

2

Коментарі

115.09.16, 21:05

усі ті "закони" - пустий дзвін)

    215.09.16, 21:25Відповідь на 1 від Merovingian

    усі ті "закони" - пустий дзвін)Сперечатись не буду але вже судді масово подають у відставку... і не тільки вони.. всі почали ховати свої статки і залишати посади. Правда треба починати з президента!

      316.09.16, 07:55Відповідь на 2 від Слідопит

      йому, з міркувань безмежної подяки, потрібно надати найкращу гілляку.

        416.09.16, 09:22

        Самопоміч знову бавиться в закони...

          528.09.16, 20:12Відповідь на 4 від ЯКриворожанка

          Самопоміч знову бавиться в закони...Дуууже вони мене розчарували.