хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Відпочинок в Закарпатті: Де зупинитися і що подивитися?

  • 07.07.16, 07:15
Відпочинок в Закарпатті.
 Metrovka
Закарпаття - найзахідніша частина України. Регіон цікавий як природними умовами, так і місцевою культурою. Більшість тутешніх жителів - українці, крім них тут проживають люди ще близько 30 національностей (угорці, румуни, словаки, німці, росіяни, цигани та інші). Закарпатті рясніє різними мовами і традиціями, що виникли в результаті змішування такої кількості етносів. Місцева культура, гірські вершини, захищені долини, озера і близько 10 000 річок і потоків сприяють цілорічному відпочинку. Закарпаття відоме своїми курортами. На відпочинок в Закарпатті приїжджають, щоб покататися на лижах, купуватися в термальних джерелах, подивитися на квітучі сакури, нарциси, оглянути місцеві замки та храми. Також завжди можна організувати пішу прогулянку.

Пропонуємо наш список місць, де можна добре провести час в Закарпатті. 

Так як більшість поїздів і автобусів з інших регіонів України прибуває до Ужгорода, радимо почати відпочинок в Закарпатті саме з нього. Основні маршрути на Ужгород проходять через Івано-Франківськ, Львів і Чернівці, крім того, тут є аеропорт. Всього в двадцяти кілометрах від міста знаходиться прикордонна ж / д станція Чоп та митний пропускний пункт Тиса. Ужгород розташувався на звивистій річці Уж, з якої асоціюють походження його назви. Найвища точка міста - гора Велика Дайбовецької. 

Ужгород є культурним та освітнім центром Закарпаття, багатонаціональним містом з тисячолітньою історією. Тут багато музеїв, серед яких є зоологічний і краєзнавчий, а також музей народної архітектури та побуту. Обов'язково подивіться на місцевий десятівековой замок, ратушу, будинок філармонії, винний льох, собор Воздвиження Чесного Хреста, Михайлівську церкву, костел св. Георгія, садибу в Радванці, що є пам'ятками архітектури XVII-XVIII століть. 

Знайти житло на вихідні в Ужгороді не важко. У місті десятки готелів, хостелів та пропозицій подобової оренди квартир від приватних осіб. Готелі Ужгорода орієнтовані на середньостатистичного українського туриста. Двомісний напівлюкс в центрі міста можна зняти в середньому за 350 грн. / Доба. Також в центрі міста є кілька хостелів, де двомісний номер з ванною варто на 50 грн. менше. Ліжко-місце в кімнаті на 6 чоловік обійдеться від 110 грн. / Доба. Квартири подобово в Ужгороді не так популярні, як у Львові чи Одесі. Зате в місті без проблем можна зняти кімнату в садибі з сауною або басейном, внутрішнім двориком з мангалом, місцем для барбекю і активних ігор. Такий номер на двох коштує близько 260 грн. / Доба. Двох або триразове харчування надбав ціну ще на 100-170 грн. (В раціон входять запаси хазяйського винного льоху). 

Продовжити відпочинок в Закарпатті можна в місті Мукачево - старовинному, акуратному містечку, розташованому на рівній долині біля річки Латориця. У місті працює кілька музеїв, присутній цікава місцева архітектура. На особливу увагу заслуговують такі визначні пам'ятки Закарпаття, як мукачівська ратуша, зведена на початку минулого століття, готична каплиця св. Мартина - покровителя міста, замок Паланок, що підноситься над містом, палац Ракоці і Миколаївський монастир. Крім того, можна прокотиться маршрутним транспортом по околицях і відвідати замок Сент-Міклош в Чинадійово або палац Шінборнов, раніше також належить династії Ракоці. У Мукачеві регулярно влаштовують свята, що можуть зацікавити туристів. Наприклад, січневий фестиваль вина. 

Стандартний двомісний номер в одному з готелів Мукачево можна зняти за 360 грн. / Доба. Ночівля в міні-готелі, гостинному дворі або однокімнатна квартира обійдеться від 300 грн. . Апартаменти на двох в хостелі в центрі міста стоять 150 грн / добу з людини, койко-місце в загальному номері. - 90 грн / добу.

Дістатися в Мукачево можна як на автобусі з Ужгорода, так і на електричці, що курсує через місто. 

Виноград для мукачівського зимового фестивалю вина вирощують в містечку Берегово, що розташувався біля невисоких гір на річці Верке. Щороку тут проводять свій винний свято - "БерегФест", що починається урочистою хресною ходою і ритуалом тисняви винограду. У туристів, що зупинилися в Берегово, є можливість відвідати місцевий винний завод або відправитися в дегустаційний тур по місту і околицям, щоб спробувати десятки сортів цього напою. Звичайно ж, варто прикупити що-небудь додому. 

Крім того, Берегово, розташоване поблизу від кордону з Угорщиною, вважається центром угорської культури в Україні. Місцеві готелі і ресторани пригощають стравами угорської кухні, угорська історія живе в архітектурі міста, угорську мову в Берегово теж не новина. 

Найдавнішим місцевим пам'ятником архітектури є готичний костел Воздвиження Святого Христа (XII-XIII ст.), Варто побувати також в берегівському театрі, розташованому в колишній будівлі готелю, побудованому в XVII столітті. Вартий уваги також комплекс будівель графського двору, де знаходиться музей Берегівщини, реформаторська церква, колишній палац суду, єврейська ритуальна лазня і колишнє казино, в приміщенні якого сьогодні працює один з кращих берегівських ресторанів. 

Ще відпочинок в Закарпатті в Берегово відомий термальними джерелами, температура води в яких ніколи не опускається нижче 36 градусів і сприятливо впливає на людей з серцево-судинними захворюваннями, лікує проблеми з суглобами, допомагає при нервових розладах і т. д. 

Оскільки місто є популярним туристичним та оздоровчим центром, тут великий вибір житла на вихідні. Готелі Закарпаття в Берегово пропонують двомісні апартаменти за ціною в середньому від 400 грн. / Доба. Такий же номер в міні-готелі може коштувати від 160 грн. / Доба. Зняти будиночок в Берегово, в залежності від кількості людей, обійдеться від 100 грн. з людини на добу. 

Дістатися до Берегова можна автобусами з Ужгорода або пересівши на автобус з електрички на станції Батьово. 

Найбільше село Закарпатського нагір'я - Колочава. Розташувалося воно на нерівних гострих схилах гір, порізаних річками Барвінок, Дарвайка, Стримба та Колочавки. Територія села, разом з покривають її лісами, входить до складу природного парку "Синевир".

Крім природи, Колочава інтесесна своїми пам'ятниками. У селі близько 50 пам'ятних об'єктів, які закарбували різні періоди історії, багатьох видатних місцевих жителів. Також в Колочаві знаходиться село-музей "Старе село", в якому представлені житлові і господарські будівлі початку минулого століття. Це перший в Закарпатті сільський музей архітектури та побуту, що відображає як матеріальну, так і духовну культуру бойків, гуцулів, євреїв, лемків, німців, румунів, словаків, угорців та чехів. Відома також Колочавська школа овчарства, де під наглядом досвідчених вчителів, можна попасти стадо, подоїти вівцю або приготувати бринзу. 

Готелів в Колочаві немає. Двомісний економ в хостелі в центрі села стоїть мінімум 150 грн. / Доба, в залежності від сезону. Зате в Колочаві багато пропозицій від приватних осіб. Кімната на двох в садибі обійдеться в середньому від 150 грн. Будинок на 6 осіб з усіма зручностями і купою додаткових послуг за попередньою домовленістю можна зняти за 100 грн. з людини. 

Крім пішого туризму та огляду місцевих визначних пам'яток, в Колочаві можна домовитися про катанні на коні, піти в ліс по гриби і ягоди. Або ж відвідати птахопарк місцевого жителя Василя Макара, що нараховує близько двох тисяч різних голубів і папуг. 

Дістатися в Колочаву можна автобусами, що курсують від Межигір'я. 

Туристів, віддають перевагу активному відпочинку в Закарпатті зацікавить дводенний похід з Колочави по природному парку через гори в село Синевир, колишнє селище лісорубів, а далі в Синевирську Поляну, щоб побачити найбільше природне карпатське озеро - Синевир. У Поляні також можна зупинитися в садибі або зняти котедж за 200-300 грн. / Добу, в залежності від сезону. 

У Рахівському районі Закарпатської області знаходиться найвищий гірський курорт в Україні - Драгобрат. Дістатися сюди досить важко. Зручніше за все прибути в сусідню Ясиню на електропоїзді або автобусі і викликати таксі-позашляховик, так як обидві траси, що ведуть в Драгобрат, знаходяться в жахливому стані. Але курорт цього варто. Сніг тут лежить з листопада по травень, а з вершин Драгобрату видніються Карпатські Чорногори. Лижники можуть покататися на 9 трасах різної складності, є трампліни для спортсменів. Перепад висот становит 500 метрів, працює 10 підйомників. 

Оскільки відпочинок в Закарпатті на висотах Драгобрата приваблює туристів з усієї Східної Європи, готелів тут предостатньо. Стандартний двомісний номер з напівпансіоном можна знайти за 500 грн. / Доба для двох і 300 грн. / Доба для одного. Ціни залежать від сезону. Влітку такі ж апартаменти обійдуться в 100 грн. / Доба. Ліжко-місце в загальному номері в хостелі в Драгобраті коштує 180 грн. / Доба. Господарі садиб і котеджів навперебій пропонують додаткові послуги для активного відпочинку, допомагають з транспортом і пригощають стравами місцевої кухні. Наприклад, номер з санвузлом і дворазовим харчуванням в котеджі на 14 осіб можна зняти за 150 грн. / Доба. Дітей до 3 років часто розміщують безкоштовно. 

Цікаві пам'ятки Закарпаття можна побачити в місті Хуст, що розташувався біля Річки, що впадає в Тису біля підніжжя гори вулканічного походження. На цій горі ще в XI-XII століттях звели замок-фортеця, що захищає соляний шлях. Деякий час в XIV столітті замок належав предку графа Дракули. До наших днів залишилися лише руїни. Привабливо в місті виглядає готичний костел св. Єлизавети з стародавніми фресками і синагога, дуже цінна для місцевої єврейської громади. 

У чотирьох кілометрах від Хуста знаходиться найбільший в Середній Європі природне вогнище нарциса вузьколистого, відомий як "Долина нарцисів". Тому їхати до Хуста стоїть в травні, коли долина перетворюється в білий квітковий килим. Ночівля в двомісному готельному номері на околиці міста обійдеться в 200 грн. / Доба. 

Відпочинок в Закарпатті - хороший спосіб відсвяткувати Новий рік, провести травневі свята, зайняти вільний час влітку або насититися осінніми ароматами і смаками. Пам'ятки Закарпаття включають безліч стародавніх замків і храмів, природних об'єктів і унікальних місць. Закарпатті цікаво строкатістю місцевого населення і традиціями, що представляють десятки культур, об'єднаних історією. До послуг туристів готелі Закарпаття, курорти Закарпаття, садиби і вітальні двори. У кожному містечку знайдуться ресторани і кафешки, а місцеві жителі запропонують море послуг, що включають домашнє харчування, піший туризм, кінні прогулянки, збирання грибів та ягід, транспортну допомогу і оренду гірськолижного спорядження. Загалом, нудьгувати не доведеться.

1

Коментарі

17.07.16, 22:42

В обране. Давно мрію поїхати в Мукачево, манить замок Поланок. Якщо виживу і дасть Бог не протягнути ноги при злочинних зарплатах і пенсіях оплачувати чужі квартири "добрих" сумаритян-хохлів, які щомісяця обдирають все більше й більше, а злочинна влада, обрана однотуровими любителями солодкої шоколадної локшини, накручує до здоху комунальні тарифи.., а окупаційна влада примушує платити за окуповані квартири бо націоналізує........,то може мрію здійсню?