хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

ma_ri_na

попередня
наступна

Я - мама аутистов и горжусь своими детьми...

Такое название - не способ кому-то что-то доказать... И поверьте, я давно не обижаюсь на людей за острые словечки в мой адрес.. Просто я пытаюсь понять - почему люди стыдятся отклонений своих детей или близких и считают недопустимым "говорить об этом вслух". Почему у нас все еще солдеповская модель поведения при виде "особенного" человека?
Многие даже не знают, что такое аутизм. Не буду читать лекцию - в сети много информации об этом.. Я уверенна, что если вы меня увидите с детьми на улице - даже не поймете, что с ними что-то не так.. Но вот если моя семилетняя дочь бурно отреагирует на что-то для нее интересное "своим способом" - вы обернетесь... А уж если услышите истерику в магазине - и вовсе отпустите колкое замечание о том, что я "ненормальная и дети у меня невоспитанные".. 
Я не ищу поддержку или слова сострадания.. Мне это не нужно... Но я с удовольствием хочу помочь кому-то понять таких как я.. 

У меня вопрос. Как вы реагируете, если узнаете, что у ваших близких или друзей есть ребенок (взрослый) инвалид? Как реагируют ваши знакомые (друзья, родственники) на ваше желание помочь?  
11

Коментарі

125.02.15, 18:40

я реагую нормально, і ніколи не витріщаюсь, бо це ображає таких людей.

    225.02.15, 18:43

    Я знаю ребенка с отклонениями. Даун . Замечательный, добрый мальчик. Давно его не видела. лет 5. Но уверена, что он таким и остался. Знакомые смеялись с него. Перестали общаться. а вообще все тыкают пальцами, шепчутся и активно смотрят. Поразрывала бы

      Гість: ЧітаБріта

      325.02.15, 18:54

      нормально отношусь..они такие дети как и все, а может ещё на много умнее..у них свой мир и они в нем живут....

        425.02.15, 19:28

        А аутист хіба інвалід? Я не в темі.

          525.02.15, 19:44Відповідь на 4 від Ньотка

          Бувають різні форми аутизму... На даний час в Україні є дитячий аутизм і з цим захворюванням дітям надається інвалідність..

            625.02.15, 19:53Відповідь на 5 від ma_ri_na

            Бувають різні форми аутизму... На даний час в Україні є дитячий аутизм і з цим захворюванням дітям надається інвалідність..Он воно що.
            У мене нема таких знайомих. На вулиці не п'ялюся.
            Щодо істерики в магазині, в людей на лобі не написано, що з ними щось незвичне. Хіба аутизм відображається на зовнішності? А істерика майже завжди сприймаєтьься однаково.
            А от "своїм способом" бурно відреагує - то як?

              анонім

              725.02.15, 19:53

              нам как раз пытаются поставить этот диагноз

                825.02.15, 19:58Відповідь на 6 від Ньотка

                Голосно сміється, не звертаючи уваги на оточуючих ( зазвичай діти в таком віці знають, що не культурно голосно в людному місці щось вигукувати )... Так як вона не розмовляє, то може тільки вигукувати певні звуки, що теж привертає увагу... Щодо істерик - правда, у всіх вони майже однакові.. Просто коли дитині пояснити, що це не можна купити, наприклад, то можна уникнути конфлікту. В моєму випадку іноді це не можливо.. І пояснити, що перед нами черга і потрібно зачекати - теж важко... От і трапляються зриви..

                  925.02.15, 20:07Відповідь на 8 від ma_ri_na

                  [
                  Дякую, що роз'яснили. Як на мене, зайва увага і осуд не одне й те саме. Не звернути увагу, в такому випадку, складно по природі людській.
                  Вам. звісно, видніше, раз навіть написали про це, але особисто я не можу згадати, щоб сама чи знайомі робили щось нетактовне в таких випадках. всі ми люди. мало лі в кого які проблеми чи таракани.
                  А щодо істерики, да. Істерика вона і в Африці істерика. І якщо не зрозуміло з першого погляду, що з дитиною щось не так, то мене б дратувало.

                    1025.02.15, 20:26Відповідь на 9 від Ньотка

                    Будь ласка )) Мене торбує навіть не стільки реакція оточуючих на таких дітей, як реакція деяких батьків "особливих" діток на увагу зі сторони дійсно не байдужих їм людей... Намагання усе приховати і образи на звичайні запитання щодо стану дітей.. Я цього більше не розумію...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна