Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Патріотом бути просто соромно.

  • 12.04.14, 13:14

        Як соромно красти чи обманювати, така моя думка і я спробую її пояснити.

      Зяернемось до вікі, що ж таке патріотизм?

     Патріотизм (грец. —співвітчизник, patrs — батьківщина, Вітчизна) — це любов та відданість батьківщині, прагнення своїми діями служити її інтересам. Слово прийшло з грецької , що означає земля батька, предка.


Патріотизм передбачає гордість за матеріальні і духовні досягнення свого народу, своєї Батьківщини, бажання збереження її характерних особливостей, її культурного надбання та захищати інтереси своєї громади, народу в цілому.

Історичне джерело патріотизму — це формування прив'язаності до віри в бога в традиціях своїх предків, землі свого народження, рідної мови, народних традицій та культури.

Філософи та політологи визначають патріотизм як суспільний і моральний принцип, який характеризує ставлення людей до своєї країни та проявляється у певному способі дій і складному комплексі суспільних почуттів, що узагальнено називається любов'ю до своєї батьківщини. Це одне з найглибших почуттів, яке закріплювалося століттями та тисячоліттями розвитку відокремлених етносів. Це соціально-політичне явище, якому притаманні природні витоки, власна внутрішня структура, що в процесі суспільного розвитку наповнювалася різним соціальним, національним і класовим змістом.

Соціальні психологи визначають патріотизм як певне моральне ставлення й оцінку особистістю елементів вітчизни. У конкретно-історичному розгляді, з'явившись внаслідок розвитку людського суспільства, соціально-моральне, у своїй основі, патріотичне почуття набувається особистістю не лише через біологічну спадковість, а неодмінно під впливом соціального середовища, виховання (соціалізації) у широкому розумінні слова.

Традиційним антагоністом патріотизму є космополітизм.

                Ось таке визначення. Любов до батьківщини. А що таке батьківщина? Вікі пише:

Батьківщина (вітчизна) — країна, що історично належить даному народові; вужче — рідний край, місце народження тієї чи іншої людини. Поняття батьківщина позначає країну предків (батьків) людини, а також часто має емоційний підтекст, що має на увазі, що деякі відчувають до батьківщини особливе, сакральне почуття, яке поєднує любов і почуття обов'язку (патріотизм).

             Одже це те, що любить патріот, цікаво... А народ це що? Вікі:

Народ (грецькою — (етнос)) — багатопланове поняття, яке може мати такі значення:
Народ — населення держави, мешканці країни.[1]
Народ — громадсько-політична сила, на яку опирається офіційна влада в країні[2]
Народ — форма національної та етнічної єдності (нація, народність, іноді плем'я).[1]
Народ — взагалі люди, переважно у великій кількості.[1]

Найчастіше цей термін вживають як синонім до «етносу». Етнос — це історична спільність людей, яка склалася на певній території та володіє стабільними особливостями мови, культури і психічного складу, а також усвідомленням своєї єдності і відмінності від інших. Останнє звичайно зафіксоване в етнонімі (самоназві) народу. Сформований етнос виступає як соціальний організм, який самовідтворюється шляхом переважно етнічно однорідних шлюбів і передачі новим поколінням мови, традицій і т. д. Для стійкішого існування етнос прагне до створення своєї соціально-територіальної організації (держави), а етнічні групи, особливо в сучасних умовах, — своїх автономних об'єднань, закріпленні в законодавстві своїх прав.

                Ось так. Для нормальної людини соромно відноситись до народу. Адже вільна (нормальна) людина не бажає бути частиною соціального організму (ні печінкою, ні кишкою:-) ), при вступі у шлюб не звертає уваги на етнічну однорідність і з призирством дивиться на державу.

               Що є моєю батьківщиною? Прерії Америки з Майна Ріда, Ірландія Бернса і Свіфта, Росія Толстого, Україна Шевченка, Англія The Beatles, Австрія Кафки чи Фінлянскі Children of Bodom. І так далі до безкінечності. Моя Батьківщина - Земля.

               Чому в мене повинна з'явитись гордість за Шевченка чи Українку? Я що, якось причетний до їх поєзіїї? Ні. В нас просто схожий генетичний код. При чому тут я, вони генії самі по собі, без українскості і тим більше без мене.

                Якщо людина нічого з себе не представляє, вона починає пишатись тим, що від неї не залежить - місцем народження, батьками (предками), кольором шкіри і т.д.

             А це соромно.

               Навіть самий відсталий сьогодні відчуває сором за нациські погляди. Тому починає себе називати патріотом, державником, захисником відчизни...

             Люди !!! Перемкніться з абстракних речей - батьківщина, держава, корпорація, футбольна команда, прапор, гімн на речі конкретні! 

               Я не люблю україну, я ненаведжу державу, я люблю людей.



2

Коментарі

112.04.14, 14:22

я дуже люблю Україну, я дуже сильно люблю український народ, я патріотка своєї батьківщини і зовсім мені від цього не соромно, я пишаюся тим, що я патріотка!

    Гість: неман2

    212.04.14, 14:38Відповідь на 1 від На_рече_На

    а автор статьи

      312.04.14, 14:45Відповідь на 1 від На_рече_На

      І як далеко простягається Ваша любов? На кордоні стоїть стовп. Гівно (чорнозем) до нього Ви любите, а далі вже ні? А скільки людей Ви готові вбити заради такої абстракції, як батьківщина?

        Гість: Румата

        412.04.14, 14:50

        Начитался Александра Никонова?

          512.04.14, 14:52Відповідь на 3 від udzen

          І як далеко простягається Ваша любов? На кордоні стоїть стовп. Гівно (чорнозем) до нього Ви любите, а далі вже ні? А скільки людей Ви готові вбити заради такої абстракції, як батьківщина?у вас извращенные понятия об патриотизме, я по жизни люблю людей, даже за столбиками, но украинский народ - это мой народ!

            612.04.14, 14:53Відповідь на 4 від Гість: Румата

            Перший раз чую це прізвище. Хто це? Судячи по Вашому відгуку, хтось непоганий, гуглану.

              Гість: blackthorn

              712.04.14, 14:56

              хорошо сказал. резко, но по сути...
              мне вот интересно, как у украинских патриотов одновременно получается сносить памятник ленину, гордиться днепрогэсом и пользоваться подземными хранилищами газа ...
              ...никак понять этого не могу...

                812.04.14, 14:58

                а дважди два буде п"ять, теж можна довести...
                я дуже "люблю" свого тестя, просто він не дає приводу натовкти йому пику, але прийди і спробуй зачепити його ти, уб"ю!

                  Гість: blackthorn

                  912.04.14, 14:59Відповідь на 5 від На_рече_На

                  І як далеко простягається Ваша любов? На кордоні стоїть стовп. Гівно (чорнозем) до нього Ви любите, а далі вже ні? А скільки людей Ви готові вбити заради такої абстракції, як батьківщина?у вас извращенные понятия об патриотизме, я по жизни люблю людей, даже за столбиками, но украинский народ - это мой народ!какая прелесть... людей люблю, но за украинцев перестреляю...
                  селективный гуманизм по национальному признаку... осталось добавить расовую гигиену...

                    1012.04.14, 15:01Відповідь на 5 від На_рече_На

                    Топто Вам, росіянці, гівно до стовпчика дороге. А Чому? Ви не розмовляєте українською, кіно українською не диветесь і книжок українською не читаєте....
                    Як би я був нациком, я б сказав - боже, збережи Україну від таких патріотів Ні, ну справді смішно

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна