Нові обличчя. Олег Березюк.

  • 28.04.20, 17:18

Знайомимо з перспективними діячами українського політикуму. Нові обличчя. Олег Березюк. Українська партія. Нові ідеї. Реальний досвід. Чи не час кардинально переформатувати владу?

Директор інформаційно-аналітичного центру Української партії Олег Березюк, відомий юрист, досвідчений політик, громадський діяч. Розмірковує про ситуацію в Україні, а головне, готує програмні матеріали про вихід країни із затяжної економічної кризи.

Біографічна довідка: Народився 4 жовтня 1965р. на Черкащині. Служба в армії 83-85 (повітряно -десантні війська). До 1990 тренер з легкої атлетики в МСК «Колос». У 1995 закінчив юрфак КНУ ім. Т. Шевченка. Помічник- консультант нар. депутата України, Радник голови Держпідприємництва (О Кужель), Начальник Головного аналітично-правового управління в Державному комітеті з питань регуляторної політики і підприємництва. Головний консультант комітету ВРУ з питань державного будівництва і місцевого самоврядування – А Матвієнко голова). Радник Голови Служби зовнішньої розвідки України 2014-2016 роки, голова В Гвоздь. Нині адвокат, член Ради адвокатів м Києва.

Пропонуємо коротку бесіду з паном Олегом Березюком.

-Пане Олеже, цікаво почути Вашу думку про суть багаторічних ліберальних реформ, які вже три десятиліття тривають в державі. Як Ви оцінюєте події останніх років?

-Інфекція коронавірусу ,крім медичних,виявила ще і цілий ряд суспільно – політичних проблем.
Сьогодні уже усі побачили , що чистий лібералізм не є істиною в останній інстанції і вільний ринок не є таким вільним,яким його весь час намагались нам представляти ліберали.
На міжнародному ринку спостерігається тенденція до створення монопольно- олігархічних об’єднань у вигляді транснаціональних корпорацій , а національні держави поки що не можуть нічого з цим зробити.
Звідси з’являється недобросовісна конкуренція, яка веде до монополізації ринку , зникнення менших суб’єктів господарювання,підняття цін і значного скорочення робочих місць.
Монополізація ринку і обмеження контрольних функцій з боку держави призводить лише до збагачення невеликої групи людей , але відбувається це все за рахунок всього суспільства ,а дуже часто і за рахунок здоров’я населення.
Сьогодні ми уже маємо можливість спостерігати за тим,як безконтрольне використання антибіотиків,гормонів росту та інших хімічних речовин призвело до збільшення виробництва продуктів харчування,але значного зниження їх якісті,що в кінцевому результаті негативно вплинуло і на імунітет людини.
Можна перераховувати ще багато інших проблем,але уже сьогодні стоїть питання,що нам з усім цим робити?
Мабуть очевидним є те,що потрібно відмовлятись від шкідливих для суспільства ліберальних реформ і ,у першу чергу ,необхідно створювати ефективну систему державного контролю у сфері підприємницької діяльності,охорони здоров’я і екологічної безпеки.
Далі потрібно розробляти і втілювати в життя державні програми,які будуть сприяти розвиткові нових ,безпечних для здоров’я людини і довкілля технологій.

В Україні уже з‘явились ентузіасти ,які почали застосовувати такі технології і вирощувати домашню птицю в промисловому масштабі без використання
антибіотиків і гормонів росту .
Першопрохідцями в цій галузі є такі компанії як «Епікур» і «Айпакс-Україна».
Разом з тим ці компанії не можуть нормально конкурувати на ринку через те,що виробники дешевої і неякісної продукції отримують дотації з державного бюджету.Очевидно,що тут не обходиться і без корупціі.
Зрозуміло ,що у цьому випадку мова йде про політичну корупцію і тут уже не можна обмежуватись проведенням лише судово-правовоі реформи, потрібно серйозно ставити питання і про реформу політичного устрою.
Звичайно,що над вирішенням усіх цих питань і мають працювати політичні партії .
Якщо говорити про вирішення якогось конкретного питання,то одна із Експертних рад Украінськоі партіі почала працювати над підготовкою державної програми щодо забезпечення населення якісною і безпечною для здоров’я людини мясною продукцією .
Найближчим часом цю програму буде оприлюднено і Українська партія буде займатись практичним втіленням її в життя та запровадженням в Україні нових стандартів у цій галузі .

-Рік тому відбулися президентські вибори, а відповідно, повне перезавантаження владної вертикалі. Почалися глобальні потрясіння. Ось і карантин коронавірусний… Що думаєте?

-Якась єзуїтська логіка у наших народних депутатів, Президента Украіни і Уряду.
Громадянам не можна збиратися в одному місці більше двох, а 450 народних депутатів України не бояться коронавірусу і під одним дахом працюють.
Збираються на свої засідання і члени Уряду .
Поліція ловить і штрафує окремих громадян,які виходять на вулицю без захисної маски ,але ніяк не протидіє священникам УПЦ МП,які скликають людей на молитву і не дотримуються карантинних заходів.
Уряд дозволив працювати великим підприємствам у сфері будівництва і торгівлі, але закрив сільськогосподарські ринки і практично усі підприємства ,що відносяться до малого і середнього бізнесу.



На кожному кроці ця влада порушує закони і Конституцію, але чомусь причаїлися і мовчать «грантоїди» і різного роду «борці» з корупцією.
Нинішня влада по суті проводить відверту антинародну політику, але пружину не можна без кінця стискати.
Колись вона випрямиться і комусь за все це доведеться відповідати.

-Люди обурюються нахабством чиновників, суддів, прокурорів, депутатів. Нахабно порушують закони, крадуть, абсолютно не звертають увагу на громадську думку. Безвідповідальна влада злочинна! Що про це думаєте? Який вихід?

– Час просто виконувати Закони! В Кримінальному кодексі України є дві статті, які кожному чиновникові ,і особливо вищим посадовим особам нашої держави ,бажано читати щоденно , краще перед сном.
Перша це ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем).

Ось як вона звучить: «Зловживання владою або службовим становищем ,тобто умисне,з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб , використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби ,якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам ,свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам ,або інтересам юридичних осіб».
Якщо виходити з того, що усі посадові особи органів державної влади мають діяти відповідни до вимог Конституції і законів України , то вихід за межі Основного Закону можна кваліфікувати як зловживання владою.
Звичайно , що тут потрібно доводити умисел , але це уже завдання слідства.
Головне те,що санкція цієї статті передбачає досить серйозне покарання, аж до 12 років позбавлення волі.
Другою є ст.365(Перевищення влади або службових повноважень).
«Перевищення влади або службових повноважень ,тобто умисне вчинення службовою особою дій,які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень ,якщо якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам чи інтересам окремих громадян ,або державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб».

 

Санкція цієї статті також передбачає досить тривалий термін ув’язнення, аж до 10 років позбавлення волі.
Якщо хтось сподівається на те, що попередників не притягували до відповідальності і його це також мине,то в житті все дуже часто і швидко змінюється.
І я це можу стверджувати виходячи з власної юридичної практики.
А якщо ще станеться так, що українці оберуть Президентом України порядну і принципову людину, яка призначить професійного і принципового Генерального прокурора, то тоді в Україні почне працювати закон і саджати будуть незважаючи на пору року.
Прийде час , коли кожному доведеться сповна відповідати за свої дії і тоді уже не буде мати значення, яку посаду займає чи займала та чи інша особа і скільки вона має грошей.

Влада не повинна бути безвідповідальною! Навпаки! Судити жорстко!

Знаю Олега Березюка ще з романтичних 90-х. Йому якось вдається тонко поєднувати романтику з прагматикою. Світла голова! Реаліст. Він розуміє, де ми знаходимося і головне, як швидко виправити ситуацію. Таких як він дуже не вистачає у владі! Патріот і професіонал.

Варто перемогти разом!

Віктор Тригуб, редактор журналу “Нова Січ”

 

О.Березюк: Маємо організовано протистояти зовнішній експансії

  • 26.04.20, 16:58

Сучасні експансіоністи по суті нічим не відрізняються від своїх попередників.
Різниця полягає лише в тому,що якщо раніше для заволодіння чужими ресурсами вони використовували зброю і грубу силу,то сьогодні ці сили діють більш делікатно і витончено.

У світі не існує рівномірного розподілу ресурсів,а тому більш сильний намагається відібрати їх у слабшого.
Ми можемо сьогодні спостерігати це і на прикладі України.
Людство уже стоїть на межі глобальної продовольчої кризи і тому украінські чорноземи і помірний клімат це уже стратегічний ресурс.
Саме за цей ресурс і розгортається серйозна боротьба на міжнародному рівні.
І тут в хід будуть іти усі засоби залякування і примушування до вчинення певних дій.


Якщо ми не хочемо повторити долю американських індіанців і опинитись в резервації,то ми маємо правильно оцінювати дії і наміри іноземних держав і транснаціональних корпорацій .
У цій ситуаці може бути лише один вихід. Ми маємо організовано протистояти зовнішній експансії і захищатись.

Oleg Bereziuk

Співпраця Національної музичної академії

  • 24.04.20, 21:14

Співпраця Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського і народного депутата Анни Пуртової дає перші результати.

– Сердечно дякую за вручену мені подяку від Верховної Ради України та народного депутата Анни Пуртової її помічниці Марині Наконечній! Для мене це велика честь! — з Maryna Nakonechna в Національна Музична Академія Ім.Чайковського

У 2019 році була обрана народною депутаткою 9 скликання по 221 округу (Печерський, частини Шевченківського та Солом’янського районів міста Києва) від партії “Слуга народу” як членкиня партії. Членкиня однойменної фракції. Членкиня Комітету з питань бюджету. – написав ректор Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського Максим Тимошенко.

Пуртова Анна Анатоліївна

Народний депутат України, округ №221.

Голова підкомітету з питань державних інвестиційних проектів Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Голова правління ГО “Діджитал освіта”.

У 2018 році разом з колегами по IT-бізнесу допомогла створити першу безкоштовну онлайн-бібліотеку української літератури “Слухай”. З 2008 року займається ресторанним бізнесом, міжнародним консалтингом щодо інвестування до України, вела проекти у галузі освіти. Працює у галузі цифрової реклами та піару. Розробляє концепцію електронної освіти.

Почала займатися бізнесом з 2006 року, імпортувала до України продукти харчування з країн Європейського союзу.

Закінчила Дніпровський національний університет, юридичний факультет та факультет міжнародної економіки та Копенгагенську школу бізнесу (Данія).

Кто и как создает строительные пирамиды в Киеве

  • 13.04.20, 16:31

“Строительная пирамида” – такое емкое понятие с недавних пор киевский градоначальник Виталий Кличко довольно активно использует, делая заявления о жилищном строительстве в столице. Почему это определение присваивается даже крупным и системным застройщикам, которые уже давно и успешно работают на жилищном рынке Киева? Ответ тут очевиден: схему создания таких пирамид, а точнее,  – создания условий по доведению до такого статуса, – городские градоначальники сами же и разработали несколько лет назад.

Ведь если раньше мы наблюдали рост количества компаний в жилищном строительстве, в последние годы они одна за другой сворачивают работы и уходят со столичного рынка. Скажете, время такое или ситуация так сложилась? Не думаю. Если проанализировать причины этого, то все дороги приведут в КГГА. Нынешнее руководство города так выстроило систему управления жилищным строительством, что застройщикам просто не оставляют выбора. Взять к примеру хотя бы систему формирования технических условий или то, как делаются заказы на строительство инфраструктурных объектов для города. Чиновники заведомо не закладывают в бюджет компенсацию за выполнение таких работ, хотя обязаны это делать. Выходит, что раздавая обязательства другим, о своих забывают. Понятно, что застройщик строит сети или другие инженерные сооружения, рассчитывая, что ему возместят затраты. Но этого не происходит и со временем у него накапливаются долги. Соответственно, и темпы строительства начинают падать. Чиновники при этом делают вид, что это их не касается. Но при этом продолжают накладывать дополнительные обязательства на застройщика по уплате паевого участия за построенные дома, да ещё пригрозив, что не будут согласовывать строительную документацию. Выходит, что город уже задолжал застройщику, но при этом требует ещё денег, перекладывая на плечи застройщика дополнительные обязательства. Чиновники сознательно увеличивают задолженность конкретной строительной компании. Вот тут-то и кроется хитрая схема так называемой “пирамиды”. Ведь, судя по нынешней ситуации на строительном рынке, понятно, что застройщик не имеет 100% рентабельности и не может просто так подарить городу построенные объекты. Поэтому в поисках правды он обращается в суд и проходит там “9 кругов ада”. Но если для всех очевидно, что решение суда – обязательно к выполнению, то городские власти почему-то считают, что суд для них не указ. Поэтому не спешат компенсировать застройщику его же деньги. А в жилищном строительстве – это зачастую – деньги инвесторов, которые вложили их в строительство своих квартир.

Именно по такой схеме градоначальники действуют относительно ж\к “Патриотика”, который строит “Аркада”. Суд признал, что город должен возместить 365 млн. гривен за объекты, которые он взял на свой баланс и уже активно использует. Но городские чиновники пока делают вид, что это их не касается. Так же поступает и Казначейство, которое обязано  взыскать эти деньги с городского бюджета.

Но на этом столичные властьимущие не останавливаются. Под чутким руководством мэра важным направлением давления на застройщиков стала работа с инвесторами. Так произошло с инвесторами застроек Войцеховского, которых в КГГА склонили к созданию кооперативов. Теперь у этих людей есть кооперативы, но нет квартир и в ближайшем будущем пока не предвидится. Теперь руководство КГГА обрабатывает инвесторов “Аркады”, также навязывая им кооперативы. Для встреч с инвесторами и манипулирования информацией в КГГА отремонтировали специальное помещение. В народе оно получило название “зал Геббельса” –  по примеру пропагандистских принципов обработки людей и навязывания нужной информации в фашистской Германии.

В КГГА же как мантру инвесторам рассказывают о строительных пирамидах, о преступных застройщиках и о том, как игнорируются их интересы, и обязательно о бетонных джунглях. Хотя бетонные джунгли – это отдельная тема. Ведь по-умолчанию  не вспоминается о действительно “бетонном гетто”, которое строит друг нынешнего мэра возле ст. метро Лыбедская.

Вот приблизительно по такому принципу и работает схема “пирамиды”, созданная городской администрацией под покровительством мэра. Люди, раньше доверявшие застройщику, после одурманивания сказками чиновников, начинают сомневаться в его способности достроить, переходят к блокированию, начинают натравливать на него правоохранительные органы. И так постепенно круг давления на застройщика может замкнуться. Или он сам должен сдаться и уйти, или его вынудят к этому, или доведут до банкротства.

Вот вам свежий и наглядный пример со строительной организацией “Столица груп”. 

Генеральная прокуратура обвиняет застройщика в том, в чем на самом деле есть вина городских властей. Ведь не мог же застройщик без их ведома получить землю под застройку, начать и почти закончить строительство. Все эти разрешения ему выдал город. И если было там что-то незаконное то и спрашивать надо с тех, кто эти документы выдавал. А так чиновники просто умывают руки, сливая еще одного застройщика вместе с сотнями судеб людей, которые вложили деньги в это строительство.

Правда, нельзя этот пример однозначно накладывать на “Аркаду”. Тут ситуация немного другая, но руководство города, оболванив инвесторов, может подвести под такой же сценарий. Люди уже проявляют готовность достраивать самостоятельно свои квартиры. Руководство города такая перспектива радует. Цель достигнута: и денег дополнительно выделять не придется,  и застройщика можно поставить в “стойло”. А что будет с людьми, которые вложили деньги, но в результате останутся без квартир – это нынешних столичных чиновников совершенно не волнует.

Вот так и создаются “строительные пирамиды” сегодня в Киеве, где людей называют словом “громада”, чтобы за их счёт и под видом их интересов достигать собственных меркантильных целей. На строительном рынке Киева нынешние городские власти затеяли очень опасную игру, на выбивание неугодных застройщиков. Если проанализировать ситуацию в столице, то такого падения строительных компаний, как наблюдается в последние годы, не было за всю историю независимости. Повезло только застройщикам, которые входят в близкий круг друзей мэра.

Для них и правила другие, и условия лояльные. С целью передела столичного жилищного рынка строительных площадей, разрабатываются разные варианты давления и всем остальным пытаются приклеить ярлык “пирамида”.

Но наибольший цинизм нынешнего руководства в том, что для собственного обогащения они уже начали использовать людей…

 

Музей плакату України і пандемія

  • 30.03.20, 17:23

Музей плакату України і видатний художник Юрій Нерослік знову рятують світ.

Цього разу серією “карантинних” плакатів про епідемію коронавірусу на планеті.

А якщо серйозно, то доброволець 92 бригади ЗСУ, що пройшов Іловайськ і Щастя, арт-директор Музею плакату Юрій Нерослік, продовжує роботу над серією освітніх плакатів про небезпеку коронавірусу, графічно пояснюючи як вберегтися.

-Було б доречно вивішувати ці плакати в транспорті, торгових центрах, поліклініках, аби люди отримували хоча б елементарні знання, самообмежували пересування, зберігали спокій! Адже, паніка нині теж небезпечна! – переконаний художник Юрій Нерослік.

Автор не заперечує, аби його роботи роздруковували на принтерах, поширювали в мережі…

Однак, Кабміну, МОЗ, Мінкульту, РНБО чи хто там у нас відповідає за боротьбу з пандемією, варто звернутися до Юрія Неросліка і отримати дозвіл на масовий друк цієї та подібних “антикарантинних” серій з системним поширенням медичними закладами та у людних місцях…

Але, спостерігаючи за безтолковістю цієї влади у це якось і не віриться…

Можливо підтримає громадськість, бізнес?

Пишіть Юрію Неросліку на Фейсбук!

А плакати вже живуть в інтернеті…

Віктор Тригуб, директор Музею плакату України

90947876_3071662176288518_3402288545736425472_o

91139554_3071584259629643_6596421961033711616_o

90765424_3072331279554941_844679763426541568_o

90780058_3072332162888186_6876225014350217216_o

91420462_250927985947950_7551210911969574912_n

90912914_656024541889889_7402073399591174144_o

91321758_232922604556743_4400820475861663744_n90790473_3072332489554820_6085215067765211136_o

Коронавирус: лечение

  • 18.03.20, 22:53

Практическое излечение от вирусных и бактериальных лёгочных заболеваний!

Аспирантам Холмс расскажет как вылечиться от не только "корона", но и вируса Гриппа, Эбола, САРСА, ЗИКА и т.п подробное, а также за одно и ОРЗ! Запомните! Какой бы вирус вы не подхватили, - умрёте вы от воспаления лёгких, которые станут "тяжёлыми". Если вы попадёте в больницу, всё равно где в России или США, вы точно умрёте! Потому что единственные лекарства которыми официоз якобы "лечит" вирусные заболевания - их НЕ лечат, а наоборот - уменьшают собственный иммунитет организма! Позвольте Холмсу НЕ входить в детали фармакологии лекарств, которые АЛИЕНЫ используют дескать для "лечения" вирусных заболеваний. Так что шансов у вас не будет! У АЛИЕНОВ всё продумано чтобы земляне не выкарабкались! Так что не надейтесь, Уотсон, на некий "АНТИГРИППИН", - он вам не поможет! Наоборот! И к примеру тот же ибупрофен, кортизоны и аспирин ухудшают инфекцию потому что подавляют иммунитет.  Если вы взрослый человек, то дело вообще просто. Надо запастись хорошей водой и коньяком, закупить чеснока, лука, Имбиря, красного острого перца и яблочного уксуса! Вы перестаёте есть что либо кроме чеснока, имбиря и лука с перцем! Этого вам вполне хватит. Вы же заболели! Это значит что у вас температура! А значит что вам есть и не будет хотеться. Вы начинаете пить коньяк постоянно, запивая его имбирным и перцовым чаем с яблочным уксусом - 1 ст. ложка на стакан! Если вы добавите ещё и малинового чая с хорошим мёдом - то это вообще прекрасно! Заболели утром? - С утра позвонили на работу, сказали, что слегли, и начали пить коньяк! Заболели вечером? - На ночь сразу стакан коньяка для начала! Таким образом что к утру вы можете запросто выпить бутылку 0.75 коньяка обильно запивая имбирным и перцовым чаями с хорошим мёдом и яблочным уксусом. Вам объяснять что такое ХОРОШИЙ мёд, а не говно? Хороший мёд - это тот который мёдом пахнет! Вообщем за сутки вы 0.75 бутылку коньяка должны уговорить! Можно ли пить водку? Окажет ли водка лечебное действие? - Окажет! Но в 2 раза меньше чем коньяк. Дело в том, что в отличие от коньяка - в водке только один лечебный фактор! Это спирт! Спирт усиливает метаболизм, усиливая сжигание всего в организме! Это знаете, действие равносильное - начать поддувать воздуха в печку, - то есть усиливается сжигание всего в организме, включая сжигание вирусов. Это водка! Коньяк кроме того что это коньячный спирт, коньяк - это ещё и ДУБОВАЯ НАСТОЙКА! ДУБ - оказывает какое действие? - ДУБЯЩЕЕ действие, в том числе и на вирусы, то есть дуб ДЕнатурирует вирусы и микробы! Так что, Уотсон, сметать с полок надо не туалетную бумагу, - а коньяк! Чем гои ещё раз доказывают что они ГДЛБ!

Кроме этого надо налечь на поглощение чеснока и лука. Понятны трудности поедания чеснока. Сожжёшь желудок! Ну пожарьте сковородочку чеснока с луком! Чеснок уже не будет такой едкий! И с чем-то, с картошечкой пожарив, этот чеснок с луком в большом количестве усвоится вашим желудком. В чесноке и луке находятся ФИТОНЦИДЫ - это уникальные природные антибиотики которые убивают все вирусы и микробы, при этом к ФИТОНЦИДАМ не бывает резистентности и не бывает побочных осложнений! Лук поэтому хорошо и обязательно если у вас может быть уже воспаление лёгких - луковые пары отлично вдыхать в виде аэрозоли! Для этого надо запастись электрическим аэрозольным ингалятором, которые сейчас можно купить. Вы берёте луковицу, режете её мелко, давите из неё (хотя бы пластиковой но ни в коем случае не алюминевой чеснокодавкой) несколько миллилитров лукового сока, немного разбавляете хорошей водой, заливаете в расширение ингалятора - и включаете ингалятор, который начиает образовывать аэрозольное облако. И его вы вдыхаете. Когда вы только заболели, то в день можно легко делать 3 ингаляции по 5-6 минут. Можно сделать ингаляцию и соком чеснока, но это тогда вообще будет смерть вирусам! Вопрос в том, выдержите ли вы чесноковую ингаляцию? Лук мягше! Вообще луковая ингаляция - это единственный эффективный метод для применения на детях. Дети же не будут пить коньяк и есть чеснок! С детьми поэтому выбор беден. Доктор Кристофер применял как метод подачи чесноковых фитонцидов в организм ребёнка, - такой! Он надевал на ступни детей, где самая толстая кожа у детей, носки; брал другие носки закладывал в них чеснок размятый в кашицу, и надевал на одетые в носки ступни ребёнка. Можно попробовать ещё размешать чесноковую кашицу постным маслом, тоже для смягчения раздражающего дейстия чеснока. У взрослых можно попытаться намазать такой чесноково-масляной смесью спину и какое-то время подержать! Очень хорошо для лёгких хотя бы на короткое время. И кроме этого детям также как и взрослым надо пытаться давать имбирный или перцовый чай с хорошим мёдом. Что делает ИМБИРЬ? Позвольте Холмсу не входить в фармакологические подробности, а дать готовое ДЕЙСТВО! Фармакологически имбирь - это самый лучший очиститель организма. Имбирь очищает организм! Это его фармакологическое действие на организм. Острый ПЕРЕЦ - нормализует кровообращение на уровне микроциркуляции, что очень важно, потому что все воспаления тромбируют сосудистую микроциркуляцию! Вы умерли - это как раз когда у вас вся микроциркуляция закрылась. А когда вы умираете, то кожа приобретает так называемый "мраморный рисунок" от того что микроциркуляция уже закрылась частично.

При температуре за 40 у маленьких детей надо их заворачивать в мокрые пелёнки, простыни а не давать аспирин, который угнетает иммунитет и может быть применён в крайнем случае при угрозе высокотемпературных судорог у детей. Помните, что вирусы погибают от высокой температуры, и высокая температура - это лечебный фактор денатурации вируса! Вот при бактериальных пневмониях высокая температура НЕ явлется лечебным фактором; но если вирусная пневмония, то высокую температуру НЕ надо сбивать, хватит обёртывания мокрыми простынями!

Для нормализации метаболизма в организме используйте яблочный уксус - одна столовая ложка на стакан воды в день без лимита. Молекула яблочного уксуса - центральная в биохимическом цикле Кребса в тканевом обмене веществ.


А что вам может предложить официальная медицина? - Госпитализацию? Звучит солидно! А что на практике они с вами будут делать? Они кинут вас в холодную палату, хорошо если не в коридор, дадут вам тонкое байковое одеяло, и вы будете там лежать на сквозняке; и если у вас ещё не возникло воспаление лёгких, то точно возникнет; тем более что они вас будут пичкать лекарствами которые угнетают иммунитет; а когда вы уже совсем будете загибаться, то они поставят вам капельницу! Звучит солидно? - Холмс вам откроет секрет всех капельниц! - Это обычная вода! В капельницах капают обычную воду! ФИЗРАСТВОР! - ВОДА! И это в лучшем случае вода! А то прокапают такое, после чего у вас шансов выздороветь не будет совсем! Таким образом, Уотсон, кто был прав? - А правы были Ильф и Петров, когда произнесли знаменитую свою фразу что "Спасение утопающих - дело рук самих утопающих". Самое главное - не попасть в руки ЭСКУЛАПОВ! Вот почему сейчас в условиях эпидемии и принудительной госпитализации, шансы у людей попавших в больницы - невелики! Помните, что всё это не случайность, и гнобление землян - чрезвычайно продумано существами, которые выше землян интеллектом на порядок! Люди действуют себе на погибель по правилам, которые им, в полном смысле этого слова, - "спущены СВЕРХУ"! Горе землян, что эти существа очень не любят землян.

Мар’яна Олеськів щодо рішення РНБО про закриття кордонів

  • 14.03.20, 13:57

Шановні колеги!
До мене звертаються багато учасників туристичної галузі щодо роз’яснень рішення РНБО про закриття кордонів через 48 годин.

Більшість запитань індивідуальні – і я з радістю на усі відповім, на приватні повідомлення та телефонні дзвінки.

Загальна порада для усіх – не відправляти туристів, в першу чергу, у країни, відвідування яких не рекомендовано МЗС України. У зв’язку з значними ризиками і труднощами повернення додому, в Україну.

 

Прямих заборон на виїзд Агентство видавати не може згідно з Положенням про його діяльність. Це не його компетенція!

Разом з тим, я в постійній комунікації з іншими структурами, що відповідають за подібні рішення.

Буду вас інформувати щодо усіх змін.

Закликаю усіх до відповідальності, підтримки і допомоги один одному.

Це не час для суперечок та конкуренції!

Мар’яна Олеськів, Голова Державного агентства розвитку туризму України

Максим Тимошенко: Світова прем’єра – допомога китайському народу

  • 28.02.20, 12:45

Планета схвильовано спостерігає за перебігом боротьби китайського народу з незнаним досі короновірусом, що реально загрожує існуванню нашої цивілізації. Люди повинні перемогти епідемію!

Потрібна будь-яка підтримка, перш за все моральна!

Це добре розуміє колектив Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського. Нещодавно тут зібрали гуманітарну допомогу для Китаю – маски, респіратори, окуляри, рукавички, захисні костюми…

А нині в стінах Академії написано музичну баладу про драматичні події сьогодення.

-Це світова прем‘єра  балади «Я з тобою», музику до якої написав легендарний композитор, завідувач кафедри та викладач НМАУ Мирослав Скорик, диригент – наш викладач Володимир Шейко, оркестр – випускники та студенти Академії. Ця пісня – це наша духовна підтримка китайського народу в боротьбі зі страшним лихом, яке їх спіткало. Баладу виконала випускниця консерваторії Лілія Гревцова. – розповів ректор НМАУ Максим Тимошенко.

Вже традиційно у програмі “Важливо PRO” ректор Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського Максим Тимошенко поділився головними подіями з життя консерваторії.

Нещодавно відбулась світова музична прем’єра твору Мирослава Скорика “Я з тобою” (слова Вана Юнчана), який було записано у творчій співпраці з Симфонічним оркестром Українського Радіо (диригент – Володимир Шейко) та солісткою Національної опери України Лілією Гревцовою за сприяння Музичної Академії спільно з компанією Юнчанледі (президент – Чжао Юнчан).

Пісню, яка має стати символом незламності та своєрідною моральною підтримкою, видатний композитор сучасності присвятив китайському народу, який протистоїть епідемії коронавірусу.
Керівник Академії розповів також й про найбільш очікувану подію найближчих днів – візит відомого на весь світ тенора Вітторіо Гріголо, який дасть майстер – клас у Великому залі НМАУ ім. П. І. Чайковського вже 28 лютого.

 

НМАУ 152 роки!

  • 22.02.20, 18:38

Потужне наукове відкриття здійснили дослідники Національної музичної академії України ім. П.Чайковського!

Фактично сенсація оприлюднена на засіданні Вченої ради НМАУ про факти щодо заснування Київської консерваторії (доповідали Герой України М. М. Скорик та професор М. Д. Копиця).

Особливий інтерес у членів Вченої ради НМАУ викликало питання про архівні матеріали щодо заснування Київської консерваторії. Професор Мар’яна Давидівна Копиця ознайомила членів Вченої ради із унікальними даними архівів, які свідчать, що історія Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського налічує понад 150 років. Офіційне відкриття Київської консерваторії відбулося 3 листопада 1913 року. Цій події передувала тривала і складна підготовча робота. Основою для створення консерваторії стало Київське музичне училище, засноване 1868 року. Реорганізація училища в консерваторію тривала з кінця ХІХ до початку ХХ століття.  Відкриті факти введено у науковий обіг.

І невеликий історичний огляд.

У 2020 році,  великому композитору Петру Чайковському  виповнюється 180 років.  Під час святкування сторіччя  композитора Національна музична академія України, яка до 1995 року мала назву Київська консерваторія, отримала  почесне ім’я  Петра Чайковського яке має з 1940 року. 80 років…

Статус національна присвоєно 25 років тому…

Цього року адміністрація Академії розпочала активну підготовку до святкування річниці композитора, готують відповідні документи, програми, заходи – адже з моменту заснування, з 1913  року, Академія має величезну спадщину.

На черговому засіданні вченої ради, Мирослав Скорик та професор НМАУ Маріанна Карабиць-Копиця оприлюднили маловідомий лист київського голови  до київського відділення імператорського російського музичного товариства щодо перейменування музичного училища  в консерваторію. Лист датується  25 жовтня 1912 року.

Ми вирішили розібратися з історією заснування Національної музичної академії України.

Як повідомляють першоджерела, початок професійного музичного навчання в Україні датується 1768 роком, коли згідно постанови Київського магістрату було засновано музичну школу з метою постійного поповнення складу оркестру при Київському магістраті (журнал «Киевская старина», № 7, 1889 рік). Ця школа проіснувала до 1852 року.

Музичне життя України помітно пожвавилось у другій половині XIX ст., коли в 1863 р. у Києві було засновано відділення Російського музичного товариства, а в 1867 р. відкрито оперний театр.

Для забезпечення високого виконавського рівня концертних виступів та оперних вистав були необхідні добре підготовлені спеціалісти-професіонали. За цю справу взялась дирекція Київського відділення музичного товариства. Завдяки її зусиллям 18 січня 1868 р. у Києві засновано перший в Україні та Росії спеціальний музичний навчальний заклад середнього профілю – музичне училище. Училище мало тоді п’ять класів: гри на фортепіано, скрипці, віолончелі, класів співу і теорії музики. З самого початку в училищі працювали відомі музиканти і педагоги – випускники Петербурзької, Лейпцизької, Паризької, Берлінської, Празької, Варшавської консерваторій. З часом педагогічний склад училища починає поповнюватися за рахунок найбільш обдарованих випускників.

Великий внесок у становлення навчального закладу зробив його перший директор Роберт Августович Пфеніг (1824–1899). Він 5 років очолював училище: від дня створення 18 січня 1868 року до 1874 року.

Наступний директор училища Людвіг Карлович Альбрехт, випускник Петербурзької консерваторії, чудовий віолончеліст, очолював училище з 1875 по 1877 роки. Він запросив на роботу видатних виконавців: Григорія Ходоровського, Отакара Шевчика, Володимира Пухальського та інших, чим сприяв подальшій професіоналізації музичної освіти у Києві. Внаслідок їхньої подвижницької діяльності музичне училище з класами загальноосвітніх дисциплін 14 вересня 1874 р. почало навчальний рік у новому будинку Київського відділення музичного товариства.

Найбільш визначальною фігурою у становленні музичної освіти на теренах України на той час став Володимир В’ячеславович Пухальський. Піаніст, композитор, музичний діяч, він створив власну фортепіанну школу (серед його випускників В. Горовиць, К. Михайлов, Л. Ніколаєв, О. Браїловський, Ю. Ісерліс, А. Артоболевська, Г. Коган, А. Альшванг, М.   Тутковський,    М.    Гозенпуд, В.  Цукерман,  Н.   Скоробагатько,  А.  Сатановський,  С.  Лисицький,  Б. Яворський, Р. Горовиць.

Він забезпечив роботу в навчальному закладі видатних музикантів, серед яких: К. Еверарді, Ф. фон Мулерт, М. Алєксєєва-Юневич, Є. Риб, В. Чечотт, О. Химиченко, Ф. Воячек, М. Ерденко.

Обраний у 1877 році директором училища, В. Пухальський перебував на цій посаді майже 38 років. Часи його керівництва – це період піднесення і розквіту музичного життя Києва та інтенсивного розвитку всієї діяльності училища.

Завдяки неодноразовим спробам В. Пухальського підвищити статус навчального закладу, при безпосередній участі голови Київського відділення Російського музичного товариства  О. Виноградського, у 1913 р. на базі училища створено консерваторію. В стінах одного навчального закладу знаходилось училище і консерваторія. Середня і вища музична освіта з 1913 по 1925  роки здійснювалася в стінах одного навчального закладу, то керівництво та склад викладачів училища (молодше відділення) і консерваторії (старше відділення) були єдиними. 1925 року молодші класи консерваторії було виділено в окремий заклад — музичний технікум, старші класи ввійшли до складу Музично-драматичного інституту імені М. В. Лисенка.

Отже, як бачимо, історія Національної музичної академії України має давній літопис – з 18 січня 1868 року.

І саме цю дату можна трактувати як день зародження   українських  київських музичних  навчальних  закладів:  Національної музичної академії України та  Київської муніципальної академії музики ім.Р. М. Глієра.

Виходить, НМАУ 152 роки!

Підготувала Наталка Іванченко, сайт Музика України

Олександр Ярема очолив Держмолодь

  • 12.02.20, 13:03

Це призначення викликало щире схвалення експертів і представників громадянського суспільства. До управління молодіжною політикою повернули справжнього професіонала і патріота Олександра Ярему.

Міністр Володимир Бородянський представив голову Державного агентства розвитку молоді й громадянського суспільства Олександра Ярему.

Чомусь згадалася Друга лінія оборони АТО, засніжена Дружківка, щойно відроджений Донецький обласний художній музей, який я тоді очолювала, резонансна виставка “Плакати Майдану”, яку вороже сприйняли місцеві сепари… Обстановка була досить напружена… Ми чекали хоч якоїсь уваги на рівні області, з Києва… Самостійно пробивали інформаційну блокаду…

Мені дуже допоміг  візит тодішнього заступника Міністра молоді і спорту Олександра Яреми. Попри щільний графік, пан Олександр встиг заїхати до музею, знайшов час поговорити про майбутню співпрацю, пройшовся залою, роздивляючи вже історичні майданівські плакати та відтворені в експозиції елементи барикад …

Олександр Ярема постійно приїздив у зону бойових дій АТО-ООС, багато зробив для молодіжного руху і громадянського суспільства прифронтових територій.

“Наш сьогоднішній брифінг присвячений представленню голови Державного агентства розвитку молоді і громадянського суспільства Олександра Яреми”, – сказав В.Бородянський в Кабміні. Він зазначив, що раніше, обіймаючи посаду заступника міністра, Ярема опікувався саме питаннями, пов’язаними із підтримкою молоді.

Говорячи про завдання новоствореного агентства, Ярема зазначив, що воно зосередиться на розвитку діалогу та партнерства між державою та громадським суспільством, формуванні спільного порядку денного у багатьох сферах. У питанні формування культури волонтерства, громадської діяльності, на думку Яреми, “починати треба із дитячого садка, школи. Йдеться про запровадження програм, де б молоді люди поступово звикали до того, що волонтерство, громадська діяльність — це є норма”, – додав він. Агентство також працюватиме над зміцненням інституційної спроможності організації громадянського суспільства.

За словами його голови, увага буде спрямована і на залучення організацій громадського суспільна до участі у процесах ухвалення рішень, “щоб не було розриву, коли кожен працює над своїм завданням, а потім виникає багато ліній протистояння”.

 
Держагентство розвитку молоді і громадянського суспільства разом із МКМС працюватиме і над втіленням у життя програми мобільності молодих українців. Як зазначив на брифінгу заступник міністра культури молоді та спорту Олексій Сівірін, завдяки цій програмі молоді люди долучаться до активної діяльності, вона допоможе їм ідентифікувати себе як українців, підтримати громадське життя в регіонах.
“Впродовж літа, осені та початку зими близько 100 тисяч молодих людей віком від 14 до 21 року отримають можливість подорожувати з одного регіону в інший”, – сказав він.

В Україні цього року стартує велика програма мобільності молоді, яка дозволить 100 тисячам молодих українців відвідати різні регіони України, повчитися чомусь новому.

Про це в інтерв’ю “Прямому” розповів голова Державного агентства розвитку молоді і громадянського суспільства Олександр Ярема.

“Головне завдання, яке стоїть перед агентством – це велика програма, якої не було в сфері молодіжної політики ще в Україні, і в Європі мало де є подібне – це велика програма мобільності молоді. Тобто йдеться про те, щоб протягом цього року до 100 тисяч молодих українців матимуть можливість відвідати різні регіони України, повчитися чомусь новому, отримати нові знання, нові навички, і відповідно таким чином долучитися до більш активного соціального і суспільного життя”, – розповів Ярема.

Він зауважив, що до кінця цього року планують запустити онлайн-платформу, яка дасть можливість кожній організації, які беруть участь в різних конкурсах, які проводять органи державної влади на підтримку проектів, незалежно від того, де вона знаходиться… зголошуватись, подавати заявки і проекти, та відповідно перемагати в цих конкурсах.

“Програма “Мобільність” – початок роботи команд і формування команд регіональних починається з березня. Тобто це програма, яка охоплює дуже велику кількість старшокласників і студентів молодших курсів. Чому довго? Тому що це велика відповідальність. Ми розуміємо, що коли десятки тисяч молодих українців будуть мандрувати Україною, потрібно прорахувати всі деталі до дрібниць. Тому це потребує дуже важливого підготовчого етапу”. – додав Ярема.

Що стосується онлайн-платформи, то на сьогоднішній день вже сформоване технічне завдання.

“Як ми її собі бачимо? Ми хочемо, щоб вона була достатньо гнучкою під потреби різних органів влади. Бо ми бачимо досвід, коли деякі місцеві державні адміністрації проводять до десятка конкурсів для організації сфери культури, сфери соціальної роботи, сфери охорони навколишнього середовища. Для нас важливо створити платформу, яку можливо буде всім використовувати, тобто наскрізну. Тому її теж важливо правильно програмувати, щоб потім не доводилося багато чого переробляти. Тому ми розраховуємо, що близько чотирьох місяців відбуватимуться всі ці процедури: тендерні і програмування. І відповідно в тестовому режимі вона вже запрацює влітку”, – завершив Ярема.

Плани нового очільника Державного агентства розвитку молоді й громадянського суспільства досить амбіційні. Але  цілком реальні.

Експерти переконані, що пану Олександру швидко вдасться набрати в штат досвідчених професіоналів і розпочати повноцінну діяльність.

Досвід  у нього є! Молодь йому вірить!

Тож, бажаємо успіхів!

Наталка Іванченко