Самооборона Троєщини в Музеї плакату


29 квітня 2014 року відкрилася виставка плакату "Крим-це Україна!" в Пирогові. До Музею плакату при журналі "Музеї України" в Тернопільську садибу Сучасного села Національного музею народної архітектури та побуту України завітали представники Деснянської Самооборони.

Пресу дуже цікавили деталі затримання 22 снайперів-найманців на Троєщині. Подробиці - згодом...

Можливо, у Деснянському районі Києва теж буде виставка плакату...

Прес-служба

Вже зробили демотиватори, які розійшлися інтернетом...

Виставка плакату "Крим - це Україна!" в Пирогові


Відбулося офіційне відкриття виставки "Крим - це Україна!" в Музеї плакату при журналі "Музеї України" в садибі Тернопільської області Сучасного села Нацмузею у Пирогові.

Приїхали представники Самооборони, Правого сектору, художники, журналісти, громадські діячі...

Вхід безкоштовний. Графік роботи - згідно з розкладом Національного музею народної архітектури та побуту України. Вихідний - четвер, неділя.

Фото Ростислава Тригуба.

Прес-служба МПУ

Каска загиблого майданівця, пробита кулею снайпера

В.Карпов привіз два нових щита. Один з них комусь врятував життя, затримавши картеч...

Катя Крючкова (в центрі) - автор першого постера Музею плакату

Самооборона Троєщини.Д.Бричок

Ася Колос.

Стіна Небесної сотні

Троєщинці

Плакати про Крим і Путлера

Дійти до МПУ можна так...

Портрет Голосу Майдану А.Колос

С.Пархоменко, А.Колос, В.Тригуб


Сергій Пархоменко, заст директора Музею плакату, радник Міністра освіти. Йде до Київради

Вадим Логвінов демонструє оборонну амуніцію майданівця

Виставка "Крим - це Україна!" стартувала!


 Армія, МВС, СБУ під "мудрим" керівництвом пастора Турчинова планомірно здають територію рашистам, і лише розрізнені групи патріотів намагаються протистояти агресії. Музейна сотня і Музей плакату перетворилися на справжній інформаційний центр спротиву України. Відкрили виставку плакату "Крим - це Україна!".

З перших днів Майдану виникла група плакатотворців, яка відчайдушно пропагувала Революцію, морально знищуючи кодло Я-овоча. Багато їх робіт, що вже мають історичну цінність, виставлено на виставці "Плакати Майдану" в скромному приміщенні Музею плакату України в Тернопільській садибі Сучасного села Національного музею народної архітектури та побуту України.

Саме Плакатна сотня чи не єдина серед чисельних силових відомств, вчинила потужний пропагандистський спротив рашистським окупантам в Криму. Міжнародна група авторів, більшість з яких воліє залишатися анонімними, побоючись за особисту безпеку, фактично миттєво створила негативний імідж Путіну і його посіпак-колорадів.

Кілька десятків плакатів тих днів було представлено на пресовому відкритті виставки "Крим - це Україна!".

-Діяльність Музею плакату є дуже важливою в контексті інформаційної війни з Росією. Плакати не лише висміюють московського диктатора та його прихвоснів, але й надихають українців на боротьбу. Саме тому центральним образом більшості наших робіт є український патріот, революціонер, повстанець, козак, який і на Майдані, і в нинішні скрутні часи йде в бій. Битися і зброєю, і словом, і плакатом, – сказав директор центру ОПАД, заступник директора Музею плакату  Сергій Пархоменко.

Директор ОПАД також презентував свої власні плакати та плакати, зроблені спільно з його колегами – громадськими активістами Володимиром Смоляковим (Луганськ) Євгеном Дробком (Миколаїв) та істориком, музейником Ігорем Нетудихаткіним (Київ). Останні два поклали свої вірші про Крим та про Майдан на плакат. Хоча вищезазначені плакатисти не змогли бути присутніми на відкритті, натомість в музей завітали знані художниці Ася Колос та фотохудожниця Катерина Крючкова, чиї роботи теж є на виставці. До речі, Катерина Крючкова презентувала два постери Музею плакату, які дуже сподобалися присутнім...

Керівник Українського інституту воєнної історії, координатор комітету порятунку музеїв Криму Віктор Карпов ще раз привернув увагу до чисельних проблем окупованого півострова, зокрема, комплексу в Балаклаві, що є філією Національного військово-історичного музею, який і досі очолює сумнівний призначенець зрадника екс-міністра Лебедєва...

Голова Ради МПУ, доктор історичних наук, член Політради Правого сектору Павло Гай-Нижник, зазначив, що плакати мають велике виховне значення для української молоді, війська, патріотів. Наголосив, що майданівці не дадуть знищити єдиний офіційний музей подібного профілю в Європі. Особливо це стосується спроб тиску на журнал "Музеї України" і Музей плакату при редакції, після публікації матеріалу про фаворитку кримінального олігарха Ахметова, яка нині фактично очолює Мінкульт...

-Музей плакату перетворився в справжню родзинку відділу Сучасне село в Пирогові! - підкреслив заступник директора Національного музею народної архітектури та побуту України Вадим Логвінов. - Сюди цілеспрямовано йдуть люди з усієї України, туристи з десятків країн. Відділ буквально ожив! Вважаю, експеремент вдалим! Хоча приміщення вже замале для такої кількості робіт!

Особливу увагу присутні журналісти 1+1, радіо Свобода, газети Вести, телестудії Міноборони та інші приділили плакатам військової тематики. А героями презентації стали бійці Деснянської Самооборони, які днями затримали 22 найманця-снайпера на Троєщині. Дмитро Бричок, координатор Самооборони, детально розповів про цю пригоду.

І Самооборона, і Правий сектор підкреслили, що будуть всіляко підтримувати Музей плакату при журналі "Музеї України".

До речі, музей поповнився новими унікальними експонатами - Віктор Карпов передав два щити з Майдану і прокопчений прапор з написом Волинь. До речі, жестяний щит витримав постріл картеччю, явно врятувавши комусь життя...

-А будівельна каска не змогла врятувати поки що невідомого нам майданівця, вбитого снайпером у потилицю, - повідомив Віктор Карпов, - Ми думаємо, що то був хлопець з Харкова. У касці отвір від снайперскої кулі. Вулиця Інститутська. Тепер вона під плакатною Стіною Небесної сотні...

-Ми не дуже розуміємо позицію керівництва Мінкультури! - дивується Дмитро Бричок, - Пройшло вже кілька місяців, а головні музеї України ще не презентували жодної офіційної виставки про Майдан! Хоча виставку про жлобську розкіш маєтку Януковича відкрили відразу! Чому маленький Музей плакату, виключно на особисті кошти його фундаторів, може робити такі резонансні виставки, а заклади з гарним державним фінансуванням Майдан "не помічають"?

Головне, попри всі складності, виставку створили і відкрили.

До Музею плакату постійно йдуть люди. Це - головне!

Віктор Тригуб, директор Музею плакату при журналі "Музеї України"

Фотохудожник Катерина Крючкова в центрі

Дмитро Бричок з Самооборони

А.Колос

 

Катерина Крючкова з світу яскравих фотографій


Ми не змогли не помітити яскраві творіння Катерини Крючкової! Вона надіслала фото для сторінки Музею плакату в Фейсбуці. Ми глянули на інші її роботи, і вирішили інформаційно підтримати  талант. Взагалі, на наш погляд, творчість фотохудожників дуже мало представлена в музеях, про них рідко пише преса, лише використовуючи їх роботи. Виправляємо ситуацію!

До речі, Катерина ризикнула створити перший офіційний постер Музею плакату України!

Катерина Крючкова. Народилась у 1988 р. м. Київ у родині лікарів. 1995-2006р.- навчалась у Кловському Ліцеї №77 м.Києва. 2011 р.- закінчила Європейський Університет в м.Києві за спеціальністю «Правознавство» і отримала ступінь магістра. З самого дитинства є творчою натурою. Закінчила музичну школу, була солісткою українського хору, займалась академічним співом, була вокалісткою багатьох українських рок-гуртів. З 2008 р. займається фотографією, приймала участь у соціальних проектах,  постійно допомагає у творчих починаннях дітям.

-На сьогоднішній день живу та працюю в Києві. Під час подій на Майдані моя сім’я та я допомагали активістам майдану. Так як мій батько хірург, ми мали змогу надавати медичну допомогу, медикаменти та медичні інструменти. - розповіла Катерина, - У такі складні для країни часи, мені найбільше запам’яталась хоробрість і незламність нашого народу та небайдужих людей, які не боячись потрапити під кулі боролись до останнього за свою країну. Після подій у Криму неочікуваним було те, що навіть мої племінники захотіли допомогти, попросивши сфотографувати їх і продати фото,а вилучені від продажу фото передати родинам з Криму.

Що ж стосується нової влади, на мою думку, вам треба сильніше підіймати рівень творчої еліти України, звертати увагу не лише на дорогу рекламу і гарний піар, а й на людей, які вкладають душу у свою творчість, людей, які ,залишаючись відчайдушними романтиками, вірять у те, що можуть змінити все на краще.

Крім сторінки в ФБ, роботи Катерини будуть розміщені в експозиції Музею плакату в Пирогові, опубліковані на сайті журналу "Музеї України". Можливо, спробуємо допомогти з виставкою...

Сподіваємося, Україна отримає нового Майстра!

Віктор Тригуб, директор Музею плакату при журналі "Музеї України"









Перший офіційний плакат Музею плакату України! К.Крючкова

22 снайпера піймала Самооборона Троєщини.Рекорд!

  • 28.04.14, 15:11


Чи можливий у Києві державний переворот? Питання не таке просте як здається. Вже навіть звичайні громадяни, згуртовані у загони місцевої Самооборони почали виловлювати потенційних диверсантів пачками. Про пригоду у Деснянському районі Києва написав сайт Троєщинський край

Випадок сенсаційно безпрецендентний!

Як розповів координатор Деснянської Самооборони Дмитро Бричок, його бійцям повідомили про підозрілих чоловіків, які поселилися в одному з підвалів масиву Троєщина.

Тихо почали перевіряти, встановили стеження.

Нарахували 22 чоловіка спортивної зовнішності. Порадилися, вирішили брати.

Це звичайні троєщинські чоловіки, що пройшли Майдан...

Штурм був миттєвим і вдалим.

Почали розбиратися.

Виявилося, що то колишні снайпери одного з бойових підрозділів Збройних Сил України з Білої Церкви. Нині мешканці багатьох регіонів. Їх тихенько зібрав колишній командир, що мав великі кошти, снайперську зброю, обладнання. А значить відповідний план і замовлення.

Викликали СБУ, які судячи з усього, були шоковані більше ніж самооборонці. Затриманих, на жаль, без організатора-командира і зброї, які ймовірно ще не знайшли, заарештували і кудись вивезли. Сподіваємося, провадяться нормальні слідчі дії, і зброю теж знайдуть.

Підготовлений армійський снайпер здатний зробити 7-10 прицільних пострілів за хвилину. Уявіть масштаб масового вбивства 22 досвідчених стрілків! 220 вбитих за хвилину...

Це весь Уряд і половина Верховної Ради... Загроза зрозуміла?

Є підозра, що подібна група була не одна. Значить, щось страшне затівається в Києві, ймовірно на якомусь масовому заході? Те, що сліди ведуть до Росії і колишніх соратників Януковича, впевнені чисельні експерти. Хоча, версій може бути багато.

-Взагалі, дії Деснянської Самооборони викликають щире захоплення і повагу! - заявив політолог, заступник директора Музею плакату Сергій Пархоменко. - Ми запросили цих безстрашних бійців на відкриття виставки "Крим - це Україна!", у Музей плакату у Пирогові 29 квітня на 13-00, сподіваємося, поділяться подробицями з пресою... http://museum-ukraine.org.ua/?p=948 
 

Взагалі, Україна повинна нагородити справжніх патріотів з Троєщини! Уявіть, скільки життів вони врятували! І в той же час, покарання для найманців повинне бути надсуворим! Це сталося вже у двадцятих числа квітня...

Відслідковуємо ситуацію...

Віктор Тригуб, редактор журналу "Нова Січ", директор Музею плакату України

Оригінал - /publ/22_snajpera_pijmala_samooborona_troeshhini_shho_zativaetsja/1-1-0-389

Турчинов не попадет в Кончу – Заспу из-за рэкета


р_ 9

Украина – государство кланово – олигархическое. С низу доверху и сверху до низу. Причем на каждом уровне – от местных советов и глав до ВР и Президента есть свои кланы, смотрящие, латифундисты и единоличные владельцы коммунальной собственностью территориальных громад.

 Кто из них может позволить себе чудить и тырить больше: донецкие, днепропетровские и прочие урки в высших эшелонах власти или главы сельсоветов с гоп – компанией неподсудных маразматиков на местах – большой вопрос. Мы можем  легко доказать, что местные баталии не менее интересны, чем потасовки в ВР, и даже более колоритны. При таких «постановках» 70 – летние женщины тычут фиги, матерятся, шлют проклятия и угрозы, будучи уверенными в своей неподсудности по возрасту. Комедийность и трагичность локальных разборок зависит от степени вменяемости сельских чинуш и их окружения и, главное, от крутизны «крыши».

  Это видно на примере беспредела, организованного главой Лесниковского сельсовета Киево – Святошинского района Киевской области Ольгой Сагач. Журналисты пока выясняют, кто же стоит за ее проделками – и.о. Президента Турчинов, не без ведома и участия которого ушлая «головыха» приделала ноги части заповедного Чернечего леса? Или назначенный на пост главы земельного Агентства Украины Сергей Рудык, бывший заместитель Леонида Черновецкого, теще которого в числе прочих сектантов «Посольства Божьего» удалось получить в Лесниках вожделенные 15 соток?

 Не будем на сей раз акцентировать внимание на том, сколько и каких виртуозных земельных афер безнаказанно совершено в Лесниках местными воротилами за два срока правления этой дамы, а расскажем об организованном ею циничном рэкете по отношению к торговцам рынка, расположенного на территории, вообще не относящейся к данному населенному пункту.

 Более 10 лет назад «добро» на создание рабочих мест гражданам, торгующим вдоль трассы рассадой цветов, овощей, саженцами и пр. дал экс – президент Украины Виктор Ющенко.

Когда в стране кризис и безработица, граждане, пытаясь хоть как – то выжить, создают себе рабочие места. Кому вменяемому может мешать пару десятков торговцев, расположившихся со своим товаром на обочине Ново – Обуховской трассы?

Итак, Ольга Сагач со своей подругой – рэкетиршей Валентиной Шевчук решили поставить торговцев на цугундер. То есть, требуют от каждого из них дань на протяжении 6 лет. Вначале назначили таксу 17 гривен в день с человека. Затем 50. А теперь, когда загнули 100 гривен в день – народ взбунтовался, и дело дошло до драки! Причем не между торговцами, а между представителем власти Ольгой Сагач и несовершеннолетним ребенком, которого глава сельсовета избила за то, что он снимал на телефон ее неадекватное поведение. И это не первый случай, когда в результате наезда лесниковских сборщиц незаконной дани страдают люди.

Так 10 апреля 2014 года упомянутая сектантка Валентина Шевчук довела продавца до прединфарктного состояния своими оскорблениями и проклятиями при вымогании мзды за торговое место. В ответ на обоснованные возмущения торговцев, маразматички наняли и привезли три авто самооборонцев из Вышгородского района для усмирения непокорных. Теперь, по – видимому, Ольге Сагач следует ожидать приезда настоящей самообороны, которая поможет ей написать заявление на увольнение с должности главы сельсовета по собственному желанию.

Конечно, в идеале, базар не должен быть стихийным. Но платить фиксированную сумму в виде налога или оплаты за пользование местом предприниматели должны по распоряжению государственного органа, законно владеющего территорией под рабочими местами. При этом  местный совет или районная администрация создают минимальный комфорт для осуществления предпринимательской деятельности – бетонируют территорию под торговые места, организовывают вывоз мусора и т.д.

 Бюро журналистских расследований «Наша версия» намерено разобраться почему глава Голосеевской районной в г. Киеве администрации позволяет наживаться главе Лесниковского сельсовета на территории вверенного ему района? Он и правда не знает об этом беспределе или заодно с рэкетиршами, которых давно пора привлечь к уголовной ответственности за мошенничество?

А тем временем торговцы обещают стоять до конца и перекрыть трассу, когда по ней будут следовать кортэжи Турчинова, Я ценюка, Тимошенко в резиденции Конче – Заспы.

 Наталья Сидорова, 

Наша версия

http://n-v.com.ua/turchinov-ne-popadet-v-konchu-zaspu-iz-za-reketa-video/

р_ 16

р_ 1

Звільнити заступницю Міністра культури Ахметова!


Для чого збирався Майдан? За що гинули патріоти? Невже для того, аби до влади знову дорвалися відверті корупціонери та вірні слуги олігархів Януковича? Особливо шокувало призначення Першим заступником Міністра культури України баришні з найближчого оточення олігарха Ахметова!

"Голос Майдану", який став Міністром після перемоги, зробив такий вибір свідомо і самостійно, чи порадили "старші олігархічні товариші"? Хто? І хто та чим їх вмотивовував? Аргументи зелені?

Патріотичні музейники, що вже кілька років ведуть виснажливу боротьбу з корупційними ставлениками старої влади, що вже чудово почуваються і при "новій", вже зібрали достатньо фактів, скажімо так, недоліків у системі Мінкульту. Публікуємо їх листа. Відповідно, журнал "Музеї України" теж спробував дізнатися позицію Міністра культури особисто. Трохи почекаємо...

Нагадуємо, що наша команда має різноплановий досвід організації скандальних усунень як міністрів, заступників так і різнокаліберних клерків.

У цьому випадку врятує лише тиха добровільна відставка. Це єдина порада і вихід, зручний для всіх.

Чи хочете спробувати отримати всі рецепти від вільної преси?

Рівень обурення музейного співтовариства важко передати! Оприлюднено список грантожерів сумновідомого кримінального мільярдера Рінатки Ахметова, що цинічно грабує український народ, які увійшли до Музейної Ради Мінкульту!

Що, в Україні перевелися порядні люди, які розвивають музейну галузь? Ті самі остогидлі обличчя, які плачуться на "важку долю" при всіх режимах!

Хто ж єднає цю згуртовану команду професійних плакальщиків?

Не повірите! Перший заступник Міністра культури України Леся Островська-Люта! Особа аж занадто наближена до гаманця Януковича - цинічного мафіозі Рінатки Ахметова, що щедро спонсорує, як пишуть ЗМІ, сепаратистські рухи на Сході України!

Саме через її руки були прикормлені чисельні БЕЗПРИНЦИПНІ "діячі культури", що не відрізняються моральністю, патріотизмом, готові вірно служити тим, хто платить. Треба нагадати списки тих, хто знаючи про кримінальний характер Фонду "Розвиток України" Рінаточки нашого, хана Ахметова, радісно отримував примітивні подачки?

Громадська ініціатива "Музейна люстрація" закликає всіх порядних людей демонстративно вийти з ТАКОЇ Музейної Ради Мінкульту! Негайно!

Звертаємося до Міністра культури України Є.Нищука, чий героїзм на Майдані не викликає сумнівів - лише повагу. Поясніть, яким чином, за чиєю рекомендацією, на посаду Першого заступника Міністра було призначено таку сумнівну, заплямовану багаторічною співпрацею з кримінальним олігархічним режимом, особу? Ви готові визнати помилку і як мінімум, тихо запропонувати їй звільнитися за власним бажанням? Негайно!

Прохання до керівника Уряду України А.П.Яценюка. Пане Арсенію, треба допомогти не дуже досвідченому Міністру культури виправити цілком зрозумілі кадрові промахи. Просимо негайно звільнити Першого заступника Міністра культури, що абсолютно не відповідає високим демократичним вимогам України, яка перемогла на Майдані! Безцінні кадри кримінального мільярдера Ахметова, що жодного дня не перебували на державній службі, не можуть керувати культурою української нації!

Сподіваємося, та особа не буде чекати повноцінної інформаційної кампанії і негайно напише заяву на звільнення.

Більше попереджень не буде!

Музейна люстрація

Інформаційний запит
Міністру культури України Є.Нищуку

Журнал “Музеї України” просить пояснити мотив призначення на високу посаду Першого заступника Міністра особи без досвіду державної служби, розуміння структури управління закладами культури, і музеїв зокрема.
Враховуючи її вірну багатолітню службу кривавому олігарху Ахметову, не зовсім прозорі оборудки з виділенням грантожерських коштів, вважаємо таке ганебне призначення знущанням над подвигом людей, які загинули, виборюючи Україну від олігархічного кодла Януковича.
Особливе обурення музейного середовища викликає фактичне покривання Вашої заступниці скомпрометованих директорів музеїв, призначених Кулиняком.
Просимо пояснити таємний принцип формування Музейної ради Мінкульту, що повністю суперечить політиці відкритості і громадського обговорення. За який, знову ж, у кращих традиціях Партії регіонів, відповідає Ваша заступниця.
Ви готові пожертвувати своєю репутацією заради такої сумнівної особи? Чи у процесі її призначення лежить інша складова – корупційна?
Культуру великого українського народу творять прекрасні, високодостойні люди, радимо негайно обрати з їх кола кандидатуру на посаду Вашого Першого заступника!
Сподіваємося на Ваші осмислені дії і публічну відповідь.

З повагою,

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”, засновник і директор Музею плакату України

Музейна рада Мінкульту: хто ще не брав гроші Ахметова?

  • 25.04.14, 10:35


Рівень обурення музейного співтовариства важко передати! Оприлюднено список грантожерів сумновідомого кримінального мільярдера Рінатки Ахметова, що цинічно грабує український народ, які увійшли до Музейної Ради Мінкульту!

Що, в Україні перевелися порядні люди, які розвивають музейну галузь? Ті самі остогидлі обличчя, які плачуться на "важку долю" при всіх режимах!

Хто ж єднає цю згуртовану команду професійних плакальщиків?

Не повірите! Перший заступник Міністра культури України Леся Островська-Люта! Особа аж занадто наближена до гаманця Януковича - цинічного мафіозі Рінатки Ахметова, що щедро спонсорує, як пишуть ЗМІ, сепаратистські рухи на Сході України!

Саме через її руки були прикормлені чисельні БЕЗПРИНЦИПНІ "діячі культури", що не відрізняються моральністю, патріотизмом, готові вірно служити тим, хто платить. Треба нагадати списки тих, хто знаючи про кримінальний характер Фонду "Розвиток України" Рінаточки нашого, хана Ахметова, радісно отримував примітивні подачки?

Громадська ініціатива "Музейна люстрація" закликає всіх порядних людей демонстративно вийти з ТАКОЇ Музейної Ради Мінкульту! Негайно!

Звертаємося до Міністра культури України Є.Нищука, чий героїзм на Майдані не викликає сумнівів - лише повагу. Поясніть, яким чином, за чиєю рекомендацією, на посаду Першого заступника Міністра було призначено таку сумнівну, заплямовану багаторічною співпрацею з кримінальним олігархічним режимом, особу? Ви готові визнати помилку і як мінімум, тихо запропонувати їй звільнитися за власним бажанням? Негайно!

Прохання до керівника Уряду України А.П.Яценюка. Пане Арсенію, треба допомогти не дуже досвідченому Міністру культури виправити цілком зрозумілі кадрові промахи. Просимо негайно звільнити Першого заступника Міністра культури, що абсолютно не відповідає високим демократичним вимогам України, яка перемогла на Майдані! Безцінні кадри кримінального мільярдера Ахметова, що жодного дня не перебували на державній службі, не можуть керувати культурою української нації!

Сподіваємося, та особа не буде чекати повноцінної інформаційної кампанії і негайно напише заяву на звільнення.

Більше попереджень не буде!

Музейна люстрація

Музейна рада є дорадчим органом з питань реалізації національної музейної політики при Міністерстві культури.  На сьогоднішній день перед новоствореною радою постали як питання стратегічних змін у музейній сфері, так і гострі кризові моменти, що потребують негайного вирішення.

До складу Музейної ради увійшли 15 експертів музейної справи, проте для забезпечення прозорості та ефективності в її роботі планується щорічна ротація складу на третину.

При формуванні Музейної ради Міністерство культури керувалось прагненням отримати в кінцевому результаті максимально широкий та збалансований склад, що відображав би інтереси музеїв різних типів підпорядкування, розмірів та напрямків. При відборі експертів до Музейної ради Міністерство культури зважало на їхній авторитет серед громади музейних працівників, напрацьований завдяки фаховості та значному досвіду роботи в галузі, або ж завдяки наявності успішної реалізації новаторських проектів.

 

Список членів Музейної ради при Міністерстві культури:

 

Білик Зоряна Михайлівна

Заступник директора з питань музейного розвитку Львівського музею історії релігії (за згодою)

 

Виноградова Віра Іллівна

Генеральний директор Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (за згодою)

 

Губіанурі Людмила Вікторівна

Завідувач відділу «Літературно-меморіальний музей М. Булгакова» Музею історії міста Києва (за згодою)

 

Капустіна Надія Іванівна

Директор Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького (за згодою)

 

Лаєвський  Сергій Лазарович

Директор Чернігівського історичного музею імені Василя Тарновського, Президент Української  національної Міжнародної ради музеїв (ICOM) (за             згодою)

 

Легасова Любов Володимирівна

Заступник генерального директора з наукової роботи Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945  років»

 

Литвинець Юлія Олександрівна

Головний зберігач фондів Національного художнього музею України

 

Остапова Світлана Іванівна

Директор Одеського муніципального музею особистих колекцій імені О. Блещунова (за згодою)

 

Піоро Владислав Ігорович

Голова Правління ГО «Український центр розвитку музейної справи» (за згодою)

 

Пошивайло Ігор Володимирович

Заступник генерального директора з наукової роботи Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» (за згодою)

 

Сердюк Олена Михайлівна

Генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська»

 

Стрельнікова Світлана Олександрівна

Генеральний директор Національного науково-дослідного реставраційного центру України

 

Ткаченко Тетяна Олександрівна

Директор Кіровоградського обласного художнього музею (за згодою)

 

Чорнобай Юрій Миколайович

Директор Державного природознавчого музею Національної академії наук України (за згодою)

 

Чумак Галина Володимирівна

Директор Донецького обласного художнього музею (за згодою)

Прес-служба "Музейна люстрація"


За пять дней - в молодость!


Известный целитель Константин Стасюк начинает уникальную программу омоложения и оздоровления. Как эксперимент решили провести всеукраинскую акцию в большинстве областей. Слишком много скептиков. Именно для сомневающихся организован пятидневный демонстрационный курс.

Полное омоложение всего организма, физическое, физиологическое, косметическое - уже реальность, в которую трудно поверить, но это - факт!

Мифический эликсир молодости пусть  останется в сказках. Пришло время современных технологий, корни которых уходят в далекое прошлое. Именно те древние знания воскресил и усовершенствовал Константин Стасюк.

Что может быть реальнее публичной демонстрации омоложения за считанные часы и дни?! Прийди и смотри! Стань частью небывалого научного эксперимента!

Что предлагается.

Любой желающий в любом возрасте, с любыми формами нарушения работы организма может стать участником демонстрационного курса. Достаточно подать заявку по телефону 067-707-84-99.

Массовое медикаментозное и косметологическое омоложение все предлагают, но   результаты как-то забывают показать...

Новое - небывалое. Человек фотографируется перед и сразу после часового сеанса. Молодость налицо! Состояние всего тела и лица разительно изменяются. Часто даже не верится, что это один и тот-же человек!

Но, что много говорить. Словами делу не поможешь! Поверьте! И испытайте новую методику на себе!

Константин Стасюк организовывает региональные акции омоложения и оздоровления. Уже в Одессе и Киеве результат зафиксирован. Смотрите сами - http://stasuk.com.ua/ 

Итак, проанализируйте, прочувствуйте своим внутренним голосом...

А молодость это реальность...

Пресс-служба

Крим: осмислення мовою плакату


Захоплений Крим    Ті події ще чекають своїх істориків. Мало хто розуміє, що відбулося. Росіяни перебувають у якомусь зомбі-екстазі, розмахуючи прапорами і портретами "визволителя" Путіна. Українці злі і пригнічені. Мешканці Криму розгублені.

Спокійного пояснення ніхто дати не може. Емоції затьмарюють розум. Той стан назавжди зафіксували плакатисти. Музей плакату України насмілився презентувати міні-виставку "Крим - це Україна!".

Як не дивно, тут найбільш оперативно спрацювала українська Вікіпедія.

Під час Європейської революції, після втечі з України колишнього президента України Віктора Януковича 21 лютого 2014, наступного дня після закінчення зимових Олімпійських ігор в Сочі — 24 лютого 2014 Росія розпочала неоголошену військову спецоперацію окупації Криму з допомогою спецназу ГРУ РФ, підрозділів військ ВДВ та чеченського батальйону «Восток».

При захопленні держустанов та військових об'єктів України використовувалися також привезені з Росії «козаки» та так звані «сили місцевої самооборони» (російські військовики без знаків державної приналежності на уніформі). До другої половини березня 2014 окупація Криму російськими військами була закінчена. Українські війська, що до цього утримували свої бази та місця дислокації, здалися без бою.

18 березня 2014 Державна дума РФ ухвалила «Договір про входження Криму до складу РФ». 21 березня президент Путін підписав указ про ратифікацію цього Договору та надання Криму статусу «федерального округу у складі РФ» та статусу міста федерального значення Севастополя.

27 березня 2014 Генеральна асамблея ООН більшістю голосів підтримала резолюцію, якою визнається непорушність територіальної цілісності України і визнається недійсним «Референдум про статус Криму».

За відповідну резолюцію проголосували 100 країн-членів ООН."

А ось цитата російської Вікіпедії.

23 февраля 2014 года над городским советом Керчи был спущен украинский флаг и поднят российский. Массовое снятие украинских флагов происходило 25 февраля в Севастополе[. С резкой критикой новых властей в Киеве выступили казаки в Феодосии. К пророссийским акциям подключились и жители Евпатории. После того как новые власти в Киеве распустили Беркут, глава Севастополя Алексей Чалый отказался выполнять этот указ.

Рано утром 27 февраля 2014 года группы вооружённых людей заняли здания парламента и правительства Крыма в Симферополе, а также блокпосты на Перекопском перешейке и Чонгарском полуострове. В тот же день Верховный совет Крыма назначил главой совета министров Сергея Аксёнова.

6 марта 2014 года Верховный совет Крыма принял постановление о вхождении республики в состав Российской Федерации в качестве её субъекта и назначил референдум по этому вопросу.

11 марта 2014 года Верховный Совет Автономной Республики Крым и Севастопольский городской совет приняли Декларацию о независимости Автономной Республики Крым и города Севастополя.

16 марта 2014 года в Крыму состоялся референдум, в котором приняло участие около 82% избирателей, из них 96% проголосовали за вступление в Российскую Федерацию. 17 марта 2014 года согласно результатов референдума Республика Крым, в которой город Севастополь имеет особый статус обратились с просьбой о присоединении к России.

18 марта 2014 года подписан межгосударственный Договор между Российской Федерацией и Республикой Крым о принятии в состав Российской Федерации Республики Крым. В соответствии с договором в составе Российской Федерации образуются новые субъекты — Республика Крым и город федерального значения Севастополь. 21 марта в Крыму образован одноименный федеральный округ с центром в Симферополе. После присоединения Крыма к России встал вопрос о судьбе украинских военных частей, расположенных на территории полуострова. Вначале эти части были блокированы местными отрядами самообороны, а затем взяты штурмом, например Бельбек и батальон морской пехоты в Феодосии. Во время штурмов частей украинские военные вели себя пассивно и оружие не применяли. 22 марта украинские СМИ сообщали об ажиотаже среди крымчан, которые стремились получить российские паспорта. 24 марта в Крыму рубль стал официальной валютой (хождение гривны временно сохранилось).

Було написано чимало статей, знято телесюжети. І знову - хвиля емоцій.

 

- Музей плакату ризикнув показати ті події очина художників. Чесно кажучи, мені як історику стало страшенно цікаво, як плакатисти, серед яких професійних художників не так і багато, зможуть передати суть? - розповів Генеральний директор Національного музею народної архітектури та побуту України Дмитро Заруба, де розташована Галерея Музею плакату, - Я сприймаю виставку "Крим - це Україна!" як неймовірний творчий експеримент. І коли побачив все після закінчення монтажу, мушу визнати - експеримент вдалий! Адже, на відміну від істориків, відчайдухи з Плакатної сотні вважаються безпосередніми учасниками оборони Криму! Фактично, лише вони відкрито вступили в боротьбу! Взагалі, діяльність плакатотворців під час Майдану, епопеї в Криму, битві за Донбас вимагає окремого дослідження. То - справжні бійці!


-Ми хвилюємося за художників з Росії і Білорусі, що створили і опублікували в мережі гострі сатиричні плакати про нинішню владу РФ, їх Президента! - повідомив заступник директора Музею плакату, політолог Сергій Пархоменко, - Місцеві спецслужби розпочали на тих митців справжнє полювання. І хоч вони працюють анонімно, кількох вирахували. До речі, на наших виставках "Плакати Майдану" і "Крим - це Україна!" є кілька робіт з тоталітарної Росії. Чимало їх плакатів на сторінці МПУ в Фейсбуці. Автори, на жаль, нам невідомі. Однак, сподіваємося, що коли до сусідів повернеться демократія, все нормалізується...

Стихійно сформована Плакатна сотня дійсно показала свою неймовірну ефективність. Ми всі були страшенно здивовані, коли під час Майдану скромна сторінка Музею плакату України перетворилася на потужний ЗМІ нового типу. Плакатисти несподівано опинилися на ідеологічній передовій, посунувши навіть оперативних журналістів. І якщо преса змушена дотримуватися якихось професійних стандартів, стримувати емоції, то плакатотворці мають повну емоційну свободу. У виразах і образах особливо не стримуються...

На виставку "Крим - це Україна!" відібрано з інтернету сорок плакатів. Деякі автори нам відомі, більшість залишаються анонімними - хтось боїться репресій, хтось свідомо не хоче розкриватися з різних причин, декого ми самі не змогли індетифікувати... Тому вирішили плакати ніяк не підписувати - вони говорять самі за себе. Хоча, всіх легальних авторів Музей плакату і група наших сайтів, перш за все "Музеї України" та "Нова Січ", завжди із задоволенням рекламує та просуває. Особливо молодих!

На закінчення, весела замальовка з життя Музею плакату, що діє у Тернопільській садибі Сучасного села Нацмузею у Пирогові. Будень. Двері відчинені. На вході наш доглядач пані Тетяна. Я заклопотано підрізаю плакати, вставляю в рамки... Впевнено входить дівчинка-тінейджер, тягнучи маму з крутим фотоапаратом. І починає робити їй екскурсію, розказуючи про історію голівудської актриси Хлої Моріц, чий образ використав Сашко Лісовський на початку Майдану, як журналісти (тобто я) зверталися до Посла і Держдепу США, Стівена Кінга. Потім підвела маму до знаменитого фото журналістки "Тижня" Валерії Бурлакової, де вона прикурює від коктейлю Молотова. Сказала що журналісти (тобто я) визнали те фото знаковим, але обурилися літні релігійні жінки, що то пропаганда тютюнопаління. "Правильно! Дівчаткам не можна палити!" - педадогічно вставила мама. "Але ж, вона зараз ту пляшку кине і когось спалить!" - революційно заперечила Мала. Потім дитя розповіло про знаменитий плакат Наталки Шуст-Цимбалюк. Дівчина в протигазі з молитвою. Каже, ікону Майдану з нею хочуть робити...

Я ошаліло все те вислухав, навіть не встигнувши познайомитися і подарувати дівчинці календарик. Поки приходив до тями, відвідувачі зникли. Ще й якийсь італійський журналіст збив - готує статтю, жадібно почав фотографувати сатиру на Путіна...

Ікону намалюють з плаката... Це треба якось осмислити.

Взагалі, інтернет-імідж Музею плакату давно має міжнародний рівень. Якби не слава в мережі, хто б що знав про дві крихітні кімнатки, забиті плакатами... А так, до нас цілеспрямовано йдуть люди з усього світу. Значить, потрібна справа!

Тож, виберіть день, огляньте міні-виставку плакату "Крим - це Україна!".

Віктор Тригуб, директор Музею плакату при журналі "Музеї України"