Про Сталіна і Путіна поговорять в музеї на Троєщині у пятницю 13

  • 11.06.14, 21:25


П`ятниця 13 о 13-00. Київ, Троєщина, вул. Т.Бальзака,8, 2 поверх Музей української пропаганди. Відкриття виставки "Від Сталіна до Путіна". Для преси! Запрошене керівництво Деснянської РДА.

Перший музей на Троєщині набирає обертів. Офіційно відкрившись 23 травня, Музей української пропаганди презентує контрпропагандистську виставку "Від Сталіна до Путіна". Підібрані матеріали доступно показують, як параноя Вождя Сталіна, через державні ЗМІ, плакати оволоділа масами. Виник культ особи. Колективізація. Голодомори. Репресії. Концтабори. Війна з мільйонами жертв. Все пояснювалося політичною доцільністю і геніальним планом кремлівського параноїка.

Тепер, оцінюючи ті знання, легко зрозуміти події в сучасній Росії. Завуальована диктатура. Відсутність демократії. Здичавіле імперське телебачення. Параноя Вождя, через підконтрольні ЗМІ передалася в маси.

І тут український Майдан. Революція гідності, Свобода, втеча Батоно-унітаза. Перемога народу. Реакція шизофренічна - окупація Криму, провокування війни на Донбасі, ще більша консолідація нації, підтримка світової спільноти...

Все повторюється. Пояснення там, в епосі Леніна, Сталіна, Гітлера. Улюблених героїв Путіна, що впевнено веде Росію до краху. Саме про це виставка "Від Сталіна до Путіна" Музею української пропаганди. Фундатор - доктор історичних наук Павло Гай-Нижник.

Куратор - редактор журналу "Музеї України" Віктор Тригуб.

13 червня 2014 року о 13-00 в першому музеї Троєщини. Київ, вул.Драйзера,8, 2 поверх (поруч з Макдоналдсом і Сільпо,недалеко від Деснянської РДА, перше коло)

Їхати від метро Дарниця (авт 50), Чернігівська (авт 414), Петрівка...

Запрошуємо журналістів, що живуть на Троєщині! Підтримаємо свій район!

Представники російських ЗМІ НЕ БАЖАНІ!

Повідомляйте про участь

Для женщин которым за...


Возвращение молодости - уже не фантастика. Это реальность. В этом смогли убедится десятки прекрасных женщин, взявших участие в уникальной программе "За пять дней в молодость!" инициированой благотворительным Фондом "Обновление человека".

Здоровье, красота форм, душевная гармония, счастье, осознание радости - результат программы омоложения, но не косметического, бутафорского, а полноценного.

Понятия омоложение стоп ноги, запястья рук, восстановление красоты и цвета ног, шеи, лица вводит в оборот целитель Константин Стасюк.

http://stasuk.com.ua/?p=1232

Молодеет голос. Искрится, становится таким, как в забытой юности...

Все эти фантастические преображения происходят буквально на глазах.

Программа " За пять дней в молодость!" работает и дает ощутимые результаты.

Константин Стасюк, решившийся на смелый эксперимент, сам не ожидал такого резонанса!

Программа уже презентована в Киеве, Одессе, Москве, Тюмене, Ростове, Кисловодске... Получены приглашения в Европу...

Старость можно отодвинуть, вновь ощутив состояние молодости!

Пресс-служба Фонда

В Криму тепер переслідують і за Голодомор

  • 06.06.14, 17:37

Вивчати Голодомор в Криму стає небезпечно. Кримчанам відмовлено в праві знати правду про події 1921-23, 1932-33, 1947 рр.

За наявною інформацією, різноманітні “ряжені козачки» та перевдягнені у цивільне працівники російських силових структур починають чинити неприхований тиск на українських істориків, що в Криму займалися зокрема і вивченням Голодомору.


«На півострові стає небезпечно далі продовжувати працювати над темою Голодомору. Російські спецслужби через своїх агентів прямо попереджують: «Никакіх меропріятій по Голодомору проводіть ми вам нє дадім». Різного роду «активісти козачих організацій» йдуть в своїх попередженнях ще далі: «Ні депортації татар, ні Голодомора нє било, а будєте про ето тут заявлять, так ми вам устроім і дєпортацию, і голодомор – всьо вмєстє», - розповідають місцеві активісти та дослідники, але при цьому просять не оприлюднювати їх імена.

На жаль, досі з цього приводу не було жодної реакції з боку офіційного Києва. Мовчать з цього приводу ЗМІ, вже давно ніяких ознак життя не подає керівництво Музею пам’яті жертв голодоморів. Схоже, навіть для тих, в чиї прямі обов’язки входить захист національної пам'яті, наступ на неї (на національну пам'ять) в Криму з боку російських окупантів є проблемою другорядною.

Сергій Пархоменко

Євген Нищук - молодець! Переяслав святкує!

  • 05.06.14, 17:22

Нарешті відбулося очищення Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав" від дивного кадра, що приймав пляшки та займався сумнівними оборудками. Як і обіцяв Міністр культури України Євген Нищук, Генерального директора скансена світового рівня звільнено!
Оголошено конкурс на заміщення вакантної посади.
Вже відомі основні претенденти з місцевих.
Але, як кажуть, очолювати заповідник буде зовсім інша людина, що має досвід управління подібним закладом та навики судової та профспілкової боротьби, причетна до створення опозиційної профспілки НІЕЗ.
Якщо це так, то всі здорові сили Переяслава будуть згуртовані, колектив очистять, до роботи повернуть високопрофесійних учнів творця скансену М.І.Сікорського, музеям повернуть колишню славу.
Головне - аби Міністр не схибив, не злякався, не піддався тиску антиукраїнських сил, сформованих довкола ворожої церкви...
Сподіваємося, Голос Майдану не з лякливих. Зробить правильний вибір...
З свого боку, команда журналу "Музеї України", що протягом всіх цих років активно боролася за спадщину М.Сікорського, що був членом редколегії часопису, підтримає здорову частину колективу та патріотично налаштованих професіоналів, які повинні відродити славу Переяслава.
...Екс-приймальник склотари взагалі втратив відчуття реальності, вже призначивши себе заступником директора... Боротьба буде жорсткою. Дехто явно загрався. Можливо, аудит та поглиблена перевірка його бурхливої діяльності, які почнуться скоро, приведуть його до тями... Кажуть, років 10 з конфіскацією...
 Час робити правильні висновки...
Отож, Переяслав чекає на позитивні зміни.
Ми їх підтримаємо!
Музеї України


Триває відкритий конкурс на заміщення посади генерального директора Національного історико - етнографічного заповідника «Переяслав»

Нагадуємо, відповідно до наказу Міністерства від 12.05.2014 року № 247/0/17-14 «Про визначення кандидатури на посаду генерального директора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав»

до 16.06.2014 року триває відкритий конкурс з підбору фахівців у сфері охорони культурної спадщини та культурних цінностей та музейної справи відповідного професійного спрямування та досвідом роботи  у сфері охорони культурної спадщини та культурних цінностей та музейної справи для визначення кандидатури на посаду генерального директора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав».

 

 

Кваліфікаційні вимоги до кандидата: повна вища освіта (магістр, спеціаліст). Стаж роботи на керівних посадах у сфері охорони культурної спадщини та культурних цінностей або музейної справи не менше 3-х років.

 

 

Повинен знати: чинне законодавство в галузі культури, постанови та рішення Кабінету Міністрів, Міністерства культури України, органів місцевого самоврядування, що регламентують  діяльність у сфері охорони культурної спадщини та культурних цінностей та музейної справи; сучасні методи господарювання й управління; порядок обміну і зберігання музейних фондів, форми й методи проведення науково-дослідної, експозиційно-виставкової роботи, методичної, реставраційної і видавничої роботи заповідника; передовий досвід роботи вітчизняних та світових музеїв та заповідників; основи трудового законодавства; правила й норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

 

Завдання та обов'язки генерального директора історико-культурного заповідника. Визначає, формулює, планує, здійснює і координує всі види діяльності Заповідника. Організовує роботу й ефективну взаємодію виробничих одиниць, відділів та інших структурних підрозділів закладу, що спрямовані на вивчення, збереження та використання пам'яток матеріальної і духовної культури, залучення громадян до надбань національної і світової історико-культурної спадщини. Відповідно до профілю Заповідника організовує вивчення і пропаганду історичної, культурної і літературної спадщини, природничо-наукових знань, кращих культурних цінностей вітчизняного та світового мистецтва. Забезпечує проведення масової науково-освітньої роботи, що сприяє підвищенню світового рівня та культури відвідувачів, формуванню естетичних поглядів. Організовує у встановленому порядку наукові зв'язки, обмін виставками з вітчизняними й зарубіжними музеями та заповідниками. Забезпечує комплектування фондів музеїв Заповідника, їх вивчення і популяризацію. Організовує облік наявності і руху музейних фондів Заповідника, їх розміщення у спеціально обладнаних фондосховищах, а також проведення необхідних реставраційних робіт. Забезпечує ефективне використання і зберігання закріпленого за Заповідником майна. Діє від імені закладу. Представляє його інтереси в державних, кооперативних, комерційних підприємствах і установах, громадських організаціях, судових і арбітражних органах. Користується правом розпорядження коштами. У межах своєї компетенції видає накази та інші акти, дає вказівки, обов'язкові для всіх підрозділів та працівників. Укладає договори та контракти. Визначає загальну чисельність працівників, структуру та штати, посадові обов'язки та посадові оклади (тарифні ставки) працівників. Вживає заходів щодо морального та матеріального стимулювання працівників, накладає дисциплінарні стягнення. Вживає заходів щодо забезпечення закладу кваліфікованими кадрами, найкращого використання знань та досвіду працівників, створення безпечних і сприятливих умов праці. Вирішує всі питання в межах наданих йому прав, доручає виконання окремих організаційно-господарських функцій іншим посадовим особам: заступникам директора, керівникам функціональних підрозділів музею. Забезпечує додержання законності, активне використання правових засобів удосконалення управління, зміцнення договірної дисципліни та обліку.

 

 

Претендент повинен надати:

- копію паспорта, копію диплома про освіту, копії документів про присвоєння наукового ступеня або вченого звання (у разі наявності), копію трудової книжки;

- резюме з обов’язковим зазначенням: досвіду роботи в сфері охорони культурної спадщини та культурних цінностей, особистих досягнень, досвіду участі у музейних проектах із зазначенням їх результатів та особистого внеску;

- рекомендаційні листи від представників спільноти у галузі охорони культурної спадщини та культурних цінностей або музейної справи;

- концепцію розвитку заповідника на 5 років, за формулою 1-3-5 роки із зазначенням очікуваних результатів. 1 рік – щомісячний план, 2-3 роки щоквартальний план, 4-5 роки план по півріччях із зазначенням очікуваних результатів та її обґрунтування.

 

Претендент має бути громадянином України.

 

 

Документи від претендентів на посаду приймаються протягом місяця з дня опублікування оголошення в газеті “Культура і життя (16.05.2014 р)

01015, м. Київ,

вул. Лаврська, 9, корп. 20, кім. 16

тел.:254-29-49, 234 – 39 - 93.

Вернуть к жизни за три дня!


Случается, что жизнь наносит нам сильнейший удар, после которого не хочется ничего – ни жить, ни думать, ни следить за собой, ни вообще что-то делать.
Этот короткий сюжет доказывает, что методика Константина Стасюка возрождает не только тело, но и душу человека.
Смотрите сами, такого вы еще никогда не видели.

http://stasuk.com.ua/?p=1223  

Нацмузей зберігає крадене і використовує у комерційних цілях!?

  • 02.06.14, 15:36


Резиденцію Януковича грабували злочинці, вважає Генпрокурор.Мародерами він назвав тих, хто використовує держвласність для наживи.

Національний художній музей України теж опинився серед порушників Закону. Його керівництво, не маючи ніяких правових підстав, взяло на зберігання цінності з палаців Януковича, які були незаконно вилучено з резиденції.

-Щодо зловживання керівниками НХМУ своїм службовим станом, усі юристи одностайні, - сказав правник В.Бровко, - Вони не повинні були приймати у невідомих осіб незаконно вилучене майно з Межигір`я...Тут безумовне пограбування особистого майна... А музей незаконно його зберігає і використовує у комерційних цілях, виставивши на виставці.

Керівництво  шанованого музею, після  гнівної заяви Генпрокурора опиняється під ударом першим. Як і Міністерство культури, під управлінням якого музей перебуває. Згідно яких документів, актів, Законів всесвітньовідомий музей приймав фактично крадені, згідно існуючого законодавства речі і незрозуміло оформивши, спорядивши науковоподібними описами, виставив їх для публічного огляду, ще й примудрившись на тому непогано заробити?! - пишуть Музеї України.

-Маємо масштабну міжнародну підставу молодої української влади! - обурюєтся директор центру ОПАД, політолог Сергій Пархоменко, - Уявляєте кількість порушень! А з музейною етикою знайома директор НХМУ, пролобійована на посаду екс-міністром Януковича? Такі горе-керівники повинні негайно йти у відставку!

Експерти обурені правовим нігілізмом директора Національного художнього музею, пророкуючи її скору відставку та порушення кримінальних справ.

ОПАД

«Охорона культурної спадщини в Україні: аспекти соціокультурної

  • 02.06.14, 13:27

Національна академія керівних кадрів культури і мистецтва, Українське товариство охорони пам’яток історії та культури, Центр пам’яткознавства НАН України провели підготовку до проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «Охорона культурної спадщини в Україні: аспекти соціокультурної взаємодії». Конференція відбудеться 5 – 6 червня 2014 року у місті Києві в стінах академії.

Метою проведення конференції є здійснення комплексного наукового розгляду сучасного стану охорони культурної спадщини, музейної справи та пам’яткоохоронної діяльності в Україні із залученням фахівців, науковців установ культури, всеукраїнських культурологічних організацій, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів культури України. До участі в роботі конференції зголосилися вчені, дослідники та практики – 9 докторів наук, 21 кандидатів наук, 14 аспірантів,  здобувачів та студентів, 20 провідних фахівців, фахівці музейної справи з Чехії.

В рамках проведення конференції, у якій беруть участь представники 32 організацій, планується дослідити стан законодавчого забезпечення охорони культурної спадщини, реалізації національної музейної політики, діяльність музеїв та їх роль в збереженні культурної спадщини, особливості охорони пам’яток історії та культури, підготовку професійних кадрів,  проблеми фундаментальних і прикладних  наукових  досліджень та практики охорони культурної спадщини, використання культурної спадщини в туристичній галузі.

 

Сторінка конференції в мережі інтернет:

www.facebook.com/pages/Охорона-Культурної-Спадщини

Хто розграбував палаци Януковича? І що тепер робити?

  • 02.06.14, 08:25


Український народ втрачає неймовірний музейно-парковий комплекс світового рівня.Те, що після перемоги Майдану зафіксовані чисельні факти пограбування дач соратників Януковича, можна зрозуміти. А от хто і чому допустив масове мародерство у резиденції Я-овоча в Нових Петрівцях, повинна встановити Генпрокуратура. І негайно!

У лютому 2014 року, в Межигір`ї побувало аж занадто багато випадкових людей, деякі з яких мають чітку кримінальну спеціалізацію з викрадання і продажу витворів мистецтва. І досить високого рівня... От саме цими діячами повинні негайно зайнятися наші доблесні правоохоронні органи, трохи "потрусивши" деякі антикварні салончики...

Найближчим часом отримаємо гучний міжнародний скандал довкола викраденого з резиденцій, дач, квартир, його аукціонної та історичної вартості, а особливо щодо осіб, які щось взяли і КОМУСЬ дещо продали, а ТІ, у свою чергу, ДЕКОМУ "подарували"... Путінський агітпроп вже смакує...

Віддалік спостерігаючи за азартним розграбунком майна, щодо конфіскації якого у державну власність, немає жодного рішення суду, ми тихо шаленіли від правового нігілізму багатьох "мистецтвознавців-торгашів", юридичної безграмотності співробітників деяких великих музеїв... Про бездіяльність органів державної влади говорити якось незручно. Генпрокурор вже трактує всі ці дії як злочин...

По словам и.о. генпрокурора Олега Махницкого, в имении бывшего президента Януковича продолжаются кражи, но милиция на это не реагирует.

- Активисты, организовавшие экскурсии в имении экс-президента Януковича, не кто иной, как мародеры, – неожиданно заявил Махницкий в телеинтервью. – Они используют чужое имущество с целью собственного обогащения. Что это, если не мародерство? (читайте Куда пропали сокровища Межигорья)

По словам и.о. генпрокурора, после того как суд наложил арест на Межигорье, имение было передано в управление Министерства аграрной политики и продовольствия. Да вот активисты отказались допустить представителей ведомства на территорию.

- Я удивляюсь, почему МВД не реагирует на такой случай. Мы это увидели, мы сделаем свои выводы, дадим указания, но именно милиция должна обеспечивать порядок в Межигорье. Мародерство нужно остановить.

Напомним, сразу после бегства экс-президента Виктора Януковича из страны в его имение под Киевом ворвались активисты Майдана. Позже представители новой власти заявили, что Межигорье ограбили.

http://kp.ua/politics/455411-aktyvysty-kotorye-delauit-ekskursyy-v-mezhyhore-marodery

Куди радісно зараз поїдуть прокурори з спецназівцями, навіть здогадуватися не будемо.

Національний художній музей України

за сприяння Правого сектору, Самооборони Майдану, Автомайдану

й «Українського комітету Блакитного щита»

представляє

КОДЕКС МЕЖИГІР'Я

Кураторська група: Олександр Ройтбурд і Аліса Ложкіна

26 квітня - 27 липня 2014

Не запитуйте нас про золотий батон. Ми не знаємо, де він. Але його дух продовжує бентежити публіку - як і дух того, в чиєму домі його знайшли.

Та окрім примарного золотого батона в Межигір'ї знайшлося чимало речей, цікавих саме з мистецької точки зору. Стародруки і коштовні книги, скульптури, ікони, живописні твори, посуд, предмети інтер'єру, колекційна зброя і сувеніри. Серед них виявились як справді унікальні твори, так і відвертий несмак і підробки. За рішенням групи експертів-музейників і організації «Блакитний щит» так звані «скарби Межигір'я» було передано на тимчасове збереження до НХМУ. Пізніше до них було долучено деякі предмети з будинку Віктора Пшонки.

Від початку публічна презентація не входила в плани музею. Та коли зали першого поверху почали заповнюватися різним добром, яке випромінювало специфічну «ауру» і провокувало, було вирішено, що громадськість має це побачити і зробити свої висновки. Запрошений музеєм куратор - художник Олександр Ройтбурд - запропонував побудувати експозицію за принципом книги-опису, щоб уникнути ціннісної оцінки і не заважати предметам промовляти і свідчити.  

http://namu.kiev.ua/ua/exhibitions/active/view.html&eid=234

Взагалі, в НХМУ хоч один юрист є? Керівництво такого шанованого музею, після такої гнівної заяви Генпрокурора опиняється під ударом першим. Як і Міністерство культури, під управлінням якого музей перебуває. Згідно яких документів, актів, Законів всесвітньовідомий музей приймав фактично крадені, згідно існуючого законодавства речі і незрозуміло оформивши, спорядивши науковоподібними описами, виставив їх для публічного огляду, ще й примудрившись на тому непогано заробити?!

Негайно найміть юриста, хоча б студента, який коротко пояснить скільки і яких законів порушено і що за це може бути... Для чого було підставляти скількох поважних людей у цій авантюрі? Адже, дехто так любить розмірковувати про Лувр чи Британський музей,  аукціони... Хтось прорахував удар по іміджу тих людей, зрозумів, яку ганебну пляму поставили на репутації Головного Художнього музею європейської країни? Якби в Лувр привезли якісь крадені (а все було вилучено незаконно!) витвори мистецтва, які, до того ж проходять у якості РЕЧОВИХ доказів...

Добре, робимо поправку на революцію, хаос, святу справу порятунку скарбів. Що б зробили порядні європейські музейники, схожими на яких так хочуть бути в НХМУ? Правильно, враховуючи форс-мажор, все б описали, сфотографували, запакували і до кращих часів, ненадовго, заховали у фондах. Для збереження. Зробивши відповідну заяву в Мінкульт і в правоохоронні органи.

Що роблять гіганти грантожерських проектів європо-американских розповсюджувачів найкращого музейного досвіду. Швиденько варганять з незаконно вивезених речових доказів незрозумілого походження, комерційну виставку. Куди народ радісно поніс якісь гроші. Молодці! Неперевершено!

Це Національний художній музей України чи будуар коханки Януковича? Рівень кадрів нашого улюбленця, екс-мунюстра культур-мультур Кулиняка, незмінний! Не підвів! Влада Литовченко і Вікуся Ліснича на відкритті теж були?

На жаль, скандал в європейській і особливо російській пресі вже почався... Після такого "високопрофесійного" виставкового прориву, дістанется всім. Новообраному Президенту України, Уряду, Мінкульту, не дуже розумному директору музею, який на жаль, має таке велике значення.

Розлючені коменти Генпрокурора - то лише початок. За процедурою, всі учасники "порятунку культурних цінностей від Януковича", серед яких є дійсно унікальні речі, стануть фігурантами якихось там кримінальних справ у якості свідків. Кажуть, резиденції і дачі були сильно розграбовані. Тепер зрозуміли, на кого падають основні підозри, у кого будуть робити обшуки? Особливо, якщо хтось з фігурантів цієї сумної історії має якийсь антикварний магазинчик, чи когось консультує...

І для чого така сумна слава НХМУ і його прекрасному колективу?

І про резиденцію Януковича у Н.Петрівцях. Там треба робити музей! Для цього землю і майновий комплекс не треба для чогось передавати Міністерству аграрної політики! Там сидять головні музейники?

Вихід простий - земля відходить законному власнику - сільській Раді Нових Петрівець. Пробиваємо Указ Президента. На щастя, у селі є прекрасний Національний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943 році". От для початку хай Межигір`я буде філією вже існуючого музею. Просто трохи розширять штат - і вже музей укладе договір з держохороною за процедурою. Поверне виставку про "Кодекс..." вкрадену НХМУ. Все можна зробити за кілька тижнів. Було б бажання...

Якщо зараз серйозні дяді почнуть гратися з 130 га Вишгородської землі, яку оцінюють у 1 млн 300 тис доларів за гектар, специфічними спорудами, парканами, обладнанням, український народ ніколи більше не отримає такого розкішного музею-заповідника!

Землю тихо роздадуть дуже заслуженим, будівлі продадуть... Як ми будемо згадувати Віктора Хведоровича без такого символа?

Отож, починаємо боротися за Національний музей-заповідник у Нових Петрівцях!

Навіть комуністи робили у таких місцях музеї! Заодно, Межигірський монастир відродимо!

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України"

Київ залишається без захисту! – прес-тур на блок-пост

  • 28.05.14, 22:44


Деснянська Самооборона знімає блок-пости на Північному напрямі!

30 травня 2014 року, п*ятниця, початок о 13-00

Київ, масив Троєщина, Опіковий центр (між селами Троєщина та Погреби)

Прес-тур на народні блок-пости, де активісти Самооборони 3,5 місяці несли добровільне чергування.

Командири та сотники прозвітують про результати, оприлюднять дані про затриманих підозрюваних у підривній діяльності, тероризмі. Деталі про безпрецедентне затримання 22 снайперів-найманців та інші реальні бойові епізоди.

На жаль, чернігівський напрям залишається без прикриття активістів – Самооборона знімає постійне чергування через ігнорування державних органів влади, відсутності хоча б елементарної підтримки…

Буде автотранспорт для преси від метро Лісова (кінцева тролейбусу на Троєщину) 30.05.14 об 12-30.

Організатор туру – координатор Самооборони Дмитро Бричок.

По завершенню можна відвідати перший музей Троєщини – Музей української пропаганди. Інформпідтримка - журнал "Нова Січ".

Повідомляйте про участь!

 Черговий Самооборони 063-610-03-66

Фільм про Музей української пропаганди

  • 27.05.14, 16:53


Перший міні-фільм про перший музей київської Троєщини - Музей української пропаганди. Відкрито першу виставку!
Музей української пропаганди створений при журналі "Музеї України" під керівництвом доктора історичних наук Павла Гай-Нижника.

Урочисте відкриття відбулося 23 травня 2014 року.
Музей займає світле приміщення у Києві по вулиці Драйзера,8, другий поверх.
Відвідувачі можуть оглянути виставку "Від злочинів тоталітаризму до демократії", основою якої стали матеріали КМО "Меморіал" Романа Круцика.
Сталінські репресії, Голодомори, концтабори, боротьба ОУН-УПА, сучасні плакати про Майдан, окупацію Криму, битву за Донбас - доступно подають історію України.
Основна категорія, на яку розрахований музей - школярі, студентстство, молодь. Хоча, заклад, який приймає відвідувачів безкоштовно, з цікавістю відвідують і дорослі.
Сам факт відкриття культурного закладу на Троєщині, є демонстративним викликом місцевій владі, яка не спромоглася відкрити на масиві хоча б маленький музей, театр, картинну галерею, цирк, зоопарк, хоча бюджет і всі можливості для цього у них є. Маємо звичайну байдужість чиновників, з якою завзято бореться команда часопису "Музеї України".
Керівництво Деснянської РДА повинне зробити правильні висновки і забезпечити район культурними закладами!
Зйомка - Віктор Тригуб

https://www.youtube.com/watch?v=n_DJwi99bug&list=UU_5I-7Yh_EmnU1rrRtkWO8w