Карикатури від Жори К.

  • 01.03.19, 11:41

Карикатури від Жори К. Про момент…

Аби зрозуміти, що відбувається в Україні – політологи не потрібні. Достатньо продивитися десяток карикатур талановитого художника із Хмельницького Георгія Ключника.

Мільйони його фанатів в мережі знають його як Жору Ключника. Інші мільйони – за підписом на малюнках К.Г. Хоча, я вважаю, що кожну сатиричну мініатюру варто підписувати або “Жора Ключник” або “Георгій Ключник”. Інтернет повинен знати своїх героїв!

Познайомилися ми з Георгієм під час Майдану, через вже знищену ватанами сторінку Музею плакату у Фейсбуці. Тоді Жора неймовірно потужно стартував разом з плакатистом, пізніше добровольцем АТО Юрієм Неросліком, та й багатьма іншими художниками…

Згадую, що лише нам вдалося організувати першу і здається єдину виставку Жори на Троєщині під егідою журналу “Музеї України”, членом редколегії якого є Георгій Ключник. Чим ми всі пишаємося.

До речі, Жору ненавидять в Росії. За серію гострих антипутінських карикатур, що яскраво показують скрепність і зайвохромосомність…

Було чимало публікацій з погрозами, а про те, що писали на форумах і в соцмережах – краще не будемо…

Георгій Ключник – віртуальний художник.

Його роботи живуть лише в соцмережах і на сторінках нечисельних сайтів, які ризикують його публікувати.

Влада Жору традиційно не любила, не любить і не буде любити. Що зрозуміло.

Відповідно, ніякого державного визнання, підтримки, гонорарів.

Жора Ключник – волонтер карикатури!

Тому прохання до редакторів ЗМІ з грошима – друкуйте Жору Ключника, виділяйте генію гонорари! Це – між іншим.

Сайт Г.Ключника – http://jjoriki.com/

Описувати карикатури, тим більше писати на них рецензії – даремна трата часу.

Роботи Георгія Ключника варто неспішно розглядати, розгадувати прихований сенс, вдивлятися в деталі.

І думати.

Вірю, що колись буде Музей Георгія Ключника!

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”, директор Музею плакату України

 

http://jjoriki.com/

Бути чи не бути житловим інвестиціям в києві!

  • 27.02.19, 18:14
 ІНВЕСТОРИ ОБ’ЄДНУЮТЬСЯ ПРОТИ НЕЗАКОННИХ ДІЙ СТОЛИЧНОЇ ВЛАДИ

Якщо столична влада не припинить жорстко втручатися в сферу розподілу земель під будівництво житла, Київ може стикнутися з серйозними проблемами в системі житлових інвестицій.

Місцеві чиновники, все частіше, керуючись власними інтересами, застосовують ручний режим там, де ситуація має регулюватися на рівні закону й конкуренції. За таких умов вкладати гроші в розвиток міста стає небезпечно. За будівельні майданчики точиться справжня війна. Натомість, вільних територій під забудову майже не залишилося, а бажаючих будувати – хоч відбавляй. Отож, коли отримати нове досить складно, то чому б і не спробувати відібрати чуже.

 

Саме така нездорова тенденція починає набирати обертів на будівельному ринку Києва, частиною якої, як правило, виступає київська влада столиці, бо без її інструментів зробити це не можливо. Зловживаючи повноваженнями та ухвалюючи рішення, що суперечать чинному законодавству, міські чиновники переслідують мету власної наживи. Натомість тисячі простих киян, які вклали гроші в будівництво житла, ризикують залишитися без квартир.

Такі незаконні дії столичної влади, до яких вона вдається останнім часом, вже викликали невдоволення серед громади Києва. Зважаючи на цей резонанс, міські очільники, аби виправдати себе, розповсюджують неправдиву інформацію в ЗМІ. Це дискредитує добросовісних забудовників, може створити хаос на будівельному ринку, а відтак – вже оплачене житло так і не буде побудоване, а столиця може поповнитися новими ошуканими інвесторами. Інвестори в житлове будівництво та ті, кого хвилюють протиправні дії Київського міського голови і його команди, не можуть далі миритися з такої зухвалістю й висловлюють готовність об’єднати зусилля у відстоюванні законних прав інвесторів для протистояння свавіллю.

 

У ході прес-конференції громадські організації інвесторів (ГО «Захист інвесторів», ГО «Патріотика на озерах», ГО «Еврика», ГО «Поділ – наш дім»), що стикнулися з таким беззаконням в м. Києві й стали заручниками розкажуть про факти протиправних дій нинішньої київської мафії.

Громадськість закликає органи державної влади та правоохоронні структури звернути увагу на ситуацію в Києві, а також дати правову оцінку фактам, що будуть озвучені у ході прес-конференції.

Прес-конференція відбудеться в прес-центрі Національної спілки журналістів України (вул. Хрещатик, 27-а ).

Будівельний конфлікт на Осокорках: експерт жорстко прокоментував

  • 26.02.19, 12:11

Забудовник, ТОВ «Контактбудсервіс», який є законним орендарем земельної ділянки в житловому масиві «Осокорки-Центральні» у Києві й має законне право на її забудову, заявляє, що буде відстоювати свою позицію в судовому порядку. У свою чергу, інвестори ж/м «Патріотика на озерах», що там будується, висловили свою готовність позиватися навіть до ЄСПЛ, якщо національні суди не визнають незаконність рішень місцевої влади.

Про це, коментуючи дії столичної влади щодо розірвання договорів оренди землі з ТОВ «Контактбудсервіс», повідомив експерт, юрист з питань захисту активів та представництва у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) Олексій Харитонов.

Він нагадав, що ще у 2005-му «Контактбудсервіс» уклав із Київською міськрадою договір оренди земельної ділянки (для забудови) у житловому масиві Осокорки-Центральні (1-6 мікрорайони) у Дарницькому районі до 2020 року, а Держархбудінспекція видала дозвіл на виконання будівельних робіт.

Харитонов наголосив, що наразі дозвільні документи – чинні, будівництво не визнавалося незаконним. Окрім того, діє судова заборона на припинення права оренди, а також зупинена дія рішення Київської міської ради про розірвання договорів оренди. Тож всі заяви мера Києва Віталія Кличка про начебто незаконність дій забудовника експерт назвав необґрунтованими. «Маємо ситуацію, коли один орган влади надав дозвільні документи, а мер стверджує, що це було незаконно. Вирішувати питання законності дій одного з органів влади має право лише суд. Дозвільні документи видали компетентні органи згідно з чинним законодавством. Вони не скасовані судом, а значить – дійсні. Тобто на сьогодні забудовник має право розпоряджатися даною земельною ділянкою і вести на ній будівництво», – зауважив Олексій Харитонов.

Експерт нагадав, що, за словами Віталія Кличка, підставою для розірвання договору оренди з забудовником став той факт, що «Контактбудсервіс» начебто ігнорує побажання громади побудувати парки, школи та дитячі садочки.

Таке твердження Віталія Кличка, на думку експерта, викликає здивування, оскільки в проектній документації чітко відображено будівництво 3-ох шкіл, 3-ох садочків та зелена зона вздовж набережної, місця для відпочинку, а також дитячі й спортивні майданчики. Також Харитонов наголосив, що детальний макет цієї забудови із відповідними соціально-інфраструктурними об’єктами був представлений на Архітектурно-містобудівній раді в КМДА.

Коментуючи вимогу Кличка, юрист зазначив, що міський голова озвучив інформацію, яка не відповідає дійсності, оскільки відповідно до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» влада не має права вимагати більше від забудовника, аніж пайової участі у розвитку інфраструктури. «А як розпорядитися цими коштами: побудувати школу, парк чи взагалі нічого – вирішувати може міська влада, в рамках планування розвитку територій», – додав Харитонов.

Водночас, наказ міського голови, щоб поліція блокувала будівництво, експерт називає грубим порушенням законодавства, адже згідно зі ст. 206 ККУ, це – протидія господарській діяльності. Посадовій особі за такі порушення, вважає Харитонов, може загрожувати позбавлення волі від 5 до 10 років. «Вимога мера Віталія Кличка до забудовника припинити законне будівництво у поєднанні з погрозами знищити вже побудовані конструкції підпадає під дію цієї статті. Якщо таку вимогу висуває посадова особа з використанням свого становища, вона повинна нести відповідальність», – зазначив Олексій Харитонов.

На думку експерта, правову оцінку багаторічного конфлікту Віталія Кличка із забудовником може дати лише суд: назвати дії ТОВ «Контактбудсервіс» незаконними, визначити подальшу долю земельної ділянки та вивести одну зі сторін конфлікту з «рингу».-Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/02/26/budivelnyy_konflikt_na_osokorkah_ekspert_zhorstko_prokomentuvav_dii_1517231

Олексій Харитонов наголосив, що у випадку, якщо національні суди проігнорують незаконність рішень місцевої влади, історія однозначно матиме продовження у ЄСПЛ із перспективами відшкодування збитків, завданих забудовнику. «І якщо справа дійсно дійде до ЄСПЛ, відповідальність уже буде нести держава Україна. У разі ухвалення рішення на користь забудовника, всі відшкодування йому будуть здійснюватися вже за рахунок державного бюджету. Тобто за те, що мер міста порушує законодавство, платити будемо ми з вами – звичайні українці», – резюмував Олексій Харитонов.

Ростислав Тригуб: Варто взяти паузу в Євробаченні та зрозуміти

  • 24.02.19, 15:29

Велика хвиля обурення та суперечок від національного відбору на пісенний конкурс Євробачення зачепила багатьох громадян України, навіть тих, хто був осторонь цього.

Скандали, зрада, політика, підозри, аполітичність, новий стиль музики та війна думок – все це відбувалося під час відбору і після завершення все одно йде жваве обговорення.

Україна на конкурсі вже довгий час вважається  співучою державою, яка завжди проходила в фінал, щорічний представник є унікальним та відблискує чимось неординарним серед інших країн-учасників.

За останній час наша держава почала змінюватися в музичному напрямку: зірки 1990-2000-хх років, вже починають відходити, хоча їх все ще чутно на радіо, а новенькі – ще мало кому відомі через те, що вони лише починають заходити в шоу-бізнес не маючи досвіду та великої популярності серед народу. Саме через такі зміни на сцені та непросту ситуацію в країні – ми просто не готові до Євробачення.

Картинки по запросу євробачення 2019

Ще на початку відбору, для багатьох українців більшість конкурсантів була невідома та не сильно цікавилися цією подією, а спостерігачам за конкурсом та виступами України стало цікаво – хто ж з цих новеньких поїде до Ізраїлю цього року.

Спочатку список був такий: The Hypnotunez, LETAY, VERA KEKELIA, ЦеШо, YUKO, TAYANNA, Brunettes Shoot Blondes, BAHROMA, Braii Freedom jazz, KAZKA LAUD, Ivan NAVI, ANNA MARIA, КiRA MAZUR, KHAYAT.

Але, з часом TAYANNA різко відмовилася та віддала своє місце Maruv. Справжню причину такого рішення ми ніколи не зрозуміємо, тому що це дуже вплине на долю Maruv, а TAYANNA «вийде сухою з води».

Після першого півфіналу до фіналу потрапили Maruv, YUKO та Brunettes Shoot Blondes. Люди одразу ж почали цікавитися хто така Maruv та YUKO, тому що в усіх ЗМІ писалося, що вони гастролювали по Росії, а YUKO взагалі громадянка Росії. Почались питання та обговорення.

На другому півфіналі у фінал пройшли KAZKA, ANNA MARIA та Freedom Jazz.

Freedom Jazz отримав найбільшу оцінку від журі та глядачів, KAZKA, на думку багатьох, прийшли з «короною» на голові та думали, що своєю популярністю отримають найвищі бали, але пісня не всім була до вподоби і через це вони відчули поразку дуже емоційно.

Найскандальнішими стали близнючки ANNA MARIA, які мали чудовий виступ з достатнім досвідом, але є один нюанс: вони не змогли відповісти на питання «Чий Крим?», «Чому ваші батьки працюють на окупованих територіях?» і «Що для вас є УПА та Бандера?».

Завдяки їм в українців одразу піднявся інтерес – що ж взагалі відбувається на нацвідборі. Менш ніж за тиждень до фіналу всі прозріли, що троє з шести конкурсантів мають відношення до Росії (хтось гастролює, хтось громадянин Росії, а хтось «сидить на двох стільцях») – це викликало великий скандал. Глядачі почали ділитися на творчих аполітичних меломанів та патріотів, тих, хто вважає пісенний конкурс святом та на тих, хто вважає політичним: на доросле покоління та на молоде.

Похожее изображение

Не зважаючи на заяви Maruv, що вона не хоче обговорювати політику та просто співає, натиск на жалість від ANNA MARIA, які «хочуть представляти Україну, але не хочуть підставляти батьків» та рішення YUKO щодо прийняття українського громадянства, відмовляючись від російського, люди не сильно розуміють кого обирати серед таких непопулярних співаків на роль представника України.

У фіналі все ж таки виграла MARUV. Це перемога представників більшості серед молодого покоління, яке має таке бачення на сучасну музику, сучасні виступи, образи та не хочуть вплутувати це в політику. Через це і пішли  скарги від дорослого покоління, яке має свій світогляд та є більш політизованим.

Наразі чекають рішення від Суспільного мовлення – чи поїде MARUV на Євробачення чи ні. Якщо їй дозволять, то незадоволені патріоти будуть звинувачувати, що це неповага до країни, її захисників та ігнорування стану війни. Якщо заборонять, то аполітична молодь може обуритися, що «UA:Перший» робить шоу політичним та вже стали «хворими» через цю війну.

Від себе хочу сказати, що Україна зараз має конфлікт на рівні думок: хтось  робить акцент на стан в державі, а хтось просто на це не звертає уваги та продовжує жити своїм життям. Нам варто взяти паузу в участі на Євробаченні та зрозуміти, що ми хочемо від цього конкурсу та взагалі чого хоче країна: боротися з агресією чи радіти тому, що «маємо, те що маємо».

Картинки по запросу євробачення 2019

Окреме звернення до влади…

Якщо ви на трибунах акцентуєте, що ворог хоче нас знищити та робите усе можливе, аби цього не допустити… То чому  допускаєте до конкурсу «агентів кремля», а потім кажете, що, якщо хтось з них переможе – зробите усе, щоб не допустити їх до представлення України у міжнародному конкурсі?

Тепер, яке б ви рішення не прийняли, відповідальність буде лише на вас, тому що саме ви дозволили загострити цю ситуацію.

 

Ростислав Тригуб сайт Музика України

Провокація проти добровольця АТО Миколи Грекова

  • 24.02.19, 12:42

На Луганщині перевіряють повідомлення про замінювання об’єктів інфраструктури у прифронтовому місті Сьогодні протягом дня до Новоайдарського відділу поліції надійшло чотири повідомлення про замінювання супермаркету, готелю, лікарні, теплокомуненерго та теплової електростанції у м. Щастя.

Таку інформацію на своїй сторінці в Facebook оприлюднила начальник Відділу комунікації поліції Луганської області Тетяна Погукай «Для перевірки повідомлень на місця ймовірного замінювання негайно виїхали фахівці вибухотехнічної служби та кінологи ГУНП, а також слідчо-оперативні групи, криміналісти, керівництво відділу поліції, співробітники ДСНС, лікарі швидкої медичної допомоги. Наразі поліцейські проводять евакуацію персоналу, хворих, відвідувачів, покупців, постояльців та ретельно оглядають вказані об’єкти», – написала Тетяна Погукай.

Як натякнуло джерело в правоохоронних органах, особа, що телефонувала до поліції, назвалася Миколою Грековим. Микола Греков – відома на Луганщині особа, міський голова Олександрівська (місто на околиці Луганська), ветеран АТО, громадський діяч.

У телефонній розмові з кореспондентом Укрінформу Греков повідомий що йому вже не одноразово з цього питання телефонували з поліції Луганщини, та пов’язав провокацію зі своєю громадською активністю, в першу чергу з участю в Проекті: «Ветераны, Волонтеры и Патриоты, смогут остановить беспредел Полиции, чиновников, кандидатов и обеспечить Честные, Прозрачные Выборы без фальсификаций»!!!


У 2014 році саме Микола Греков балотувався до ВРУ у місті Щастя 105 окрузі, але ЦВК не відкрила там ОВК і вибори не відбулись, на виборах президента цього року ЦВК відкрила ділянки для голосування на виборах президента. На даний момент, зі слів Тетяни Погукай, триває перевірка Луганської ТЕС а також міської лікарні. Поки що ніяких вибухових пристроїв не виявлено.

Микола Греков і його побратими – добровольці АТО вважають цю ганебну провокацію своєрідним попередженням, щодо їх активної громадянської позиції, мета якої налагодити дієвий ветеранський контроль за бурхливими виборчими процесами, аби забезпечити чесне волевиявлення українців!

Це – провокація!

Прес-служба

Заява АТ АКБ «АРКАДА»

  • 22.02.19, 11:53

Шановні інвестори АТ АКБ «АРКАДА», представники влади різних рівнів, журналісти та всі кого цікавить питання навколо будівництва ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».
Останнім часом у багатьох ЗМІ та на інтернет ресурсах з’явилася велика кількість повідомлень та публікацій, що дискредитують банк і негативно впливають на  його репутацію.
Цей факт ми розцінюємо, як масштабну брудну інформаційну атаку.
З метою запобігання розповсюдженню необґрунтованих інформаційних вкидів та поширення недостовірної інформації, закликаємо вас надалі при підготовці інформаційних повідомлень, публічних заяв та висновків, обов’язково враховувати фактаж, викладений у цьому матеріалі, або звертатися за офіційними коментарями до центрального офісу банку «АРКАДА».
Просимо Вас звернути увагу на ситуацію в місті Києві, де на рівні керівництва столиці грубо нехтують правами інвесторів та господарюючих суб’єктів і зухвало ігнорують право й закон. За таких умов немає жодних гарантій захисту інвестицій, а ганебна поведінка влади Києва і особисто очільника столиці Віталія Кличка є прямим сигналом, що інвестувати гроші в Київ сьогодні небезпечно.
Ми погоджуємося з висновками провідних журналістів, що зневажати закон і підлаштовувати ситуацію під власні інтереси, така тенденція на київському олімпі вже стає традиційною, коли мер столиці задається якимось питанням, Київрада забуває про закон і вправно голосує лише за його вказівкою, департаменти КМДА викривляють факти і «видають» потрібні документи та навіть київська поліція слухняно виконує накази, обслуговуючи інтереси міського голови та його близького оточення.
Так, на прикладі реалізації проекту ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ» ми особисто відчули всю повноту монополії влади київського градоначальника. На сьогодні в руках одного чиновника зосереджено повноваження мера, обов’язки голови міської ради і в додаток ще й управлінські функції керівника столичної адміністрації.
АТ АКБ «АРКАДА» є управителем коштів інвесторів у будівництво, який впродовж 25 років у взаємодії із компаніями-забудовниками провадить діяльність, результатом якої є будівництво доступного комфортного житла, розвиток житлових мікрорайонів міста Києва з сучасною інфраструктурою, створення робочих місць та прозора сплата податків.
Наразі, Банк «АРКАДА» у співпраці із забудовником ТОВ «Будеволюція» здійснює підготовчі роботи для створення нового сучасного житлового масиву в мікрорайоні Осокорки-Центральні Дарницького району м. Києва «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ», що споруджуватимуть за високими технологіями та критеріями «зеленого будівництва».
Забудовник багато років орендує земельну ділянку, сумлінно своєчасно та в повному обсязі сплачує плату за землю та має необхідні кошти й матеріально-технічну базу для виконання будівельних робіт.
Впродовж року нам чиниться «гібридний» спротив на різних рівнях КМДА та її керівника в особі міського голови Віталія Кличка. І це при тому, наголошуємо, що ми маємо всі без винятку дозвільні документи як на проведення будівельних робіт, так і на оренду й розпорядження земельними ділянками.
Особливо цинічним з боку нинішньої влади Києва є дискредитація громадського руху, шляхом створення керованої ГО «Екопарк Осокорки», що є постійним фігурантом протиправних дій навколо будівництва ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ». Київськими правоохоронцями й досі не проведено жодних слідчих дій за фактами вчинення злочинів активістами. Разом з тим, київська влада безапеляційно задовольняє всі вимоги цього псевдооб’єднання, ухвалюючи незаконні рішення. А відтак, складається враження, що вони є вдалим інструментом в руках корумпованої влади столиці. Натомість, інтереси інвесторів, що вклали кошти в будівництво власного житла, повністю ігноруються, ба більше, міський голова Віталій Кличко їх навіть не вважає громадою Києва.
Так, ігноруючи наявність у забудовника усієї необхідної дозвільної документації для будівництва та інтереси сотень сімей, які інвестували кошти у спорудження житла, Департамент міського благоустрою виконавчого органу Київради (КМДА) без наявності визначених законодавством правових підстав у травні 2018р. призупинив дію виданих забудовнику Контрольних карток на тимчасове порушення благоустрою.
Наступним кроком, посилаючись на відсутність у забудовника чинних Контрольних карток на тимчасове порушення благоустрою, КП «Київблагоустрій» за дорученням Департаменту міського благоустрою КМДА здійснило демонтаж тимчасової огорожі будівельного майданчика, що на невизначений строк зупинило будівництво (вказані дії за позовом забудовника визнані неправомірними рішенням суду від 20.11.2018р. у справі №826/13209/18) http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/77995090
Крім того, варто зазначити, що сама система видачі Департаментом міського благоустрою КМДА Контрольних карток на тимчасове порушення благоустрою суперечить законодавству, містить корупційну складову і є інструментом тиску з боку міської влади на забудовників. Вказані висновки, зокрема, підтверджуються оцінкою зазначеного питання Ради бізнес-омбудсмена, викладеною в листі від 06.09.2018 вих.14724 за результатами розгляду звернення забудовника.
Після того, як забудовник захистив свої права в суді, ухвалою якого було заборонено здійснювати неправомірний демонтаж огорожі будівельного майданчика, особисто мер Віталій Кличко телефонував і наполегливо вимагав зупинити будівельні роботи до вирішення в судовому порядку питання щодо законності будівництва (відповідний позов ГО «Екопарк Осокорки» у той час розглядався судом).
Банк «АРКАДА», що здійснює фінансування будівництва за рахунок коштів інвесторів, пішов на зустріч меру і зупинив фінансування будівництва до оголошення судового рішення у справі.
Окружний адміністративний суд м. Києва 07.11.2018 року підтвердив законність будівництва шляхом винесення рішення у справі №826/1975/18, http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/78228021 в якому, серед іншого, докладно описав, що будь-які права ГО «Екопарк Осокорки» не порушуються внаслідок будівництва мікрорайону, оскільки ГО «Екопарк Осокорки» не має стосунку до земельної ділянки, на якій здійснюється будівництво, і будь-яких рішень щодо створення на ній ландшафтного заказника місцевою владою не приймалося.
Незважаючи на це та оголошену раніше позицію щодо необхідності зупинки будівництва до винесення судового рішення, мер Віталій Кличко вкотре висунув забудовнику іншу вимогу – зупинити будівництво і подати проект забудови на розгляд Архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування і архітектури КМДА. Зауважимо, що вказаний орган є лише дорадчим і рішення щодо винесення проектів на його розгляд є добровільним.
Після того, як забудовник критично оцінив вказану вимогу, оскільки мав значні відставання у строках щодо виконання зобов’язань перед інвесторами у будівництво, Віталій Кличко, як очільник КМДА, особисто вніс на розгляд Київради декілька проектів рішень щодо розірвання договорів оренди земельних ділянок, на яких передбачено спорудження житла. Один із вказаних проектів рішень за особистим наполяганням міського голови терміново отримав усі необхідні погодження структурних підрозділів Київради і був прийнятий у першому читанні (за основу).
Мер Віталій Кличко, коментуючи вказане рішення, прямо зазначав у пресі, що таким чином «стимулює» забудовника до презентації проекту будівництва перед громадськістю, не зважаючи на те, що відповідна презентація запланованого будівництва вже раніше проводилась під час громадських слухань ще при затвердженні Київрадою Детального плану території району Осокорки.
Перебуваючи під тиском влади Києва та бажаючи уникнути прийняття Київрадою рішення щодо розірвання договорів оренди земельних ділянок, Забудовник був вимушений виконати вимоги мера. Було витрачено час на виготовлення макету майбутнього мікрорайону і презентовано проект будівництва на Архітектурно-містобудівній раді. В цілому, проект отримав позитивні відгуки експертів і ряд рекомендацій, які наразі враховуються забудовником.
Та це не заспокоїло столичного очільника й наступним кроком Віталій Кличко через ЗМІ поставив перед забудовником новий ультиматум – не розпочинати будівництво вже до повторного винесення на Архітектурно-містобудівну раду доопрацьованого, з урахуванням зауважень, проекту будівництва. При цьому він висловив погрозу про можливість розірванням договорів оренди землі. Забудовник відмовився надалі виконувати протиправні  та необрубні вимоги, що постійно зводилися лише до зупинки будівництва й порушення термінів виконання зобов’язань перед інвесторами, та відновив виконання будівельних робіт. При цьому забудовник чітко  підтвердив свої наміри повторно презентувати проект на Архітектурно-містобудівній раді після завершення процесу врахування рекомендацій експертів.
Отримавши повідомлення забудовника щодо відновлення будівельних робіт, мер міста Віталій Кличко, в період лікування за кордоном, на своїй сторінці у Facebook відкрито дав доручення позапланово винести на розгляд питання про розірвання договорів оренди земельних ділянок, укладених з ТОВ «Контактбудсервіс», і закликав депутатів підтримати це рішення. Насправді, це було зроблено в обхід процедури підготовки питання до розгляду на сесії, оскільки, на момент голосування висновок Департаменту земельних ресурсів КМДА був відсутній. Але це проект рішення з голосу таки був винесений на розгляд і проголосований у другому читанні й у цілому. Така поведінка градоначальника Києва й, зокрема, його допис у Facebook є яскравою ілюстрацією того, як мер європейського міста ігнорує право й закон.
Окремо необхідно зауважити, що підставою прийняття зазначено рішення стала неправдива інформація про нібито несплату орендарем орендної плати. Голову та секретаря Київради не зупинив і той факт, що до розгляду їм було надано довідку Державної фіскальної служби про відсутність заборгованості з орендної плати (повноваження визначати наявність заборгованості зі сплати за землю належать виключно ДФС).
Варто наголосити, шо вказане рішення було прийнято Київрадою під час дії ухвали Господарського суду м. Києва від 25.05.2018 у справі №910/2902/18, яка прямо забороняла Київраді приймати рішення щодо дострокового розірвання договорів оренди земельних ділянок. http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/74220369
Забудовник вже оскаржив до суду неправомірні дії Київради і прийняте нею рішення, а враховуючи, значну кількість порушень в процесі ухвалення цього рішення, не залишається сумніву, що цей позов буде задоволено в повному обсязі. Однак, впродовж цього періоду, внаслідок протиправних дій мера Києва, забудовники разом з банком «АРКАДА», які 25 років успішно реалізовують будівельні проекти, втрачає репутацію надійного забудовника, інвестори, які, зазвичай, створюють чергу в офісі забудовника у день відкриття продажів квартир, вагаються, чи  вкладати кошти у будівництво, яке знищує київська міська влада. Через це забудовник несе колосальні збитки, на вказаному об’єкті будівництва відсутні ресурси для виконання зобов’язань перед сотнями сімей, які вже проінвестували в спорудження житла.
Іншим напрямком перешкоджанню будівництву є дії поліції міста Києва. Міські правоохоронці, які зобов’язані захищати приватну власність від пошкодження та знищення, натомість, не зупиняють злочинних дій активістів ГО «Екопарк Осокорки» (які палили будівельну техніку, жорстоко били  охоронників, знищували огорожу будівельного майданчика). Правоохоронці були й залишаються лише сторонніми спостерігачами за вказаними діями не втручаючись у ситуацію, а декілька разів навіть арештовували усю охорону будівельного майданчика, створюючи таким чином безперешкодний доступ псевдо-активістів на будівельний майданчик .
Численні звернення забудовника до поліції із заявами про злочини активістів ГО «Екопарк Осокорки» не дають жодних результатів, кримінальні справи не порушуються, а вже порушені – фактично не розслідуються. Жодної справи слідчими місцевої поліції так і не передано до суду. Таке безвідповідальне ставлення правоохоронців до виконання своїх прямих обов’язків створює відчуття безкарності, а виконавці протиправних дій вдаються до повторних злодіянь. Вони майже щодня здійснюють блокування під’їзних шляхів до будівельного майданчика (чим унеможливлюють пересування техніки й виконання будівельних робіт).
Коли підрядники забудовника з метою забезпечення проїзду на будівельний майданчик здійснили аналогічні дії – залишили автомобіль на тимчасовій під’їзній дорозі до будівельного майданчику аби унеможливити перекриття дороги активістами ГО «Екопарк Осокорки» – місцева поліція оперативно порушила кримінальну справу за заявою ГО «Екопарк Осокорки» у відношенні керівника компанії-підрядника, якій належав транспортний засіб.
Окремо, слід зазначити, що на офіційному порталі Києва в розділі новин (https://kyivcity.gov.ua/news/) розміщена інформація з наступним заголовком (і відповідним змістом): «Дмитро Білоцерковець: «Місто попереджає про аферу на Осокорках і закликає не купувати квартири у скандального забудовника»». І це попри те, що виконання неправомірного рішення Київради про розірвання договорів оренди, наразі, зупинене судом, http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/79686920   http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/76028239 а забудовник має усі необхідні чинні дозвільні документи, пан Білоцерковець, який є не лише радником мера міста, а й народним депутатом України, насправді маніпулює фактами та дезінформує громадян. Така поведінка паплюжить статус народного депутата України.
Усі ці обставини в сукупності дають нам підстави вважати, що такі підступні дії керівника столиці є спланованою й чітко організованою аферою щодо неправомірного позбавлення забудовника земельних ділянок, що вже понад 10 років перебувають в оренді нашої компанії, й де вже розпочато будівництво. Ми переконані, що ГО «Екопарк Осокорки» з їхніми популістськими гаслами про створення ландшафтного парку є лише частиною цього плану.
Заявляємо, що АТ АКБ «АРКАДА» діє виключно в правовому полі й жодного разу не вдавався до порушень чинного законодавства.
В цивілізованих правових країнах усі спірні питання, вирішуються шляхом переговорів, а вразі недосягнення компромісу – в судовому порядку.
Закликаємо наших опонентів, зокрема й керівництво столиці слідувати принципам верховенства права .

 

Документи щодо підтвердження кожної з викладених у цьому зверненні обставин будуть надані за першою вимогою.

Від “Газової принцеси” до “Брудної Юлі” - А.Корнацький

  • 20.02.19, 22:17


Українську політику справедливо називають брудною. Вона й не може бути чистою, доки в ній існуватиме нинішня так звана політична еліта. З так званою опозицією включно. Це злочинці, грабіжники народу і руйнівники української державності, їх політична діяльність апріорі не може не бути брудною.
Не можуть бути іншими й ті, кого старші покоління політиків-злодіїв підрощують собі на заміну. Згадайте всі “молоді обличчя” минулих років – всі виросли у професійних злодюг-політиканів.
Що прикметно, дуже багато (якщо не більшість) із них пройшли “Юліну школу”, тобто попали до великої політики через партію Юлії Тимошенко.

І цей “Юлін конвеєр” продовжує й далі справно функціонувати, штампуючи на погибель України все нових і нових політичних мерзотників. Один із них на днях на телеканалі “НАШ”, не моргнувши банькатим оком, звинуватив мене у співпраці з миколаївським “губернатором” Савченком – начебто той заводить від мене, як від кандидата на пост Президента України, людей до виборчих комісій.
Ну що тут скажеш … Яке його породило, таке воно і є… Сама Юлія Тимошенко завжди відрізнялася безмежною правовою безграмотністю – і її вилупки такі ж самі. Як кажуть у народі, тупі, але язикаті …
Для того, щоб хтось став членом ДВК або ОВК, за підписом кандидата в президенти або його довіреної особи має бути оформлено купу документів. Жодного папірця на оформлення членів ДВК й ОВК я та мої довірені особи не подавали і не збираємося подавати. Відповідно, їх просто не існує. Але це,як бачимо, не перешкоджає “антибатьківщинівцям” лити на мене бруд.

Важливо розуміти, для чого вони це роблять: виключно для обману виборців.
Тобто, для обману народу. В цьому – вся ЮліяТимошенко.
“Брудна Юля” – це саме точна її характеристика.
Прошу максимального поширення.

Arkadiy Kornatskyy

О проблеме строительства офисно-жилого комплекса на подоле

  • 18.02.19, 18:44


 Большой резонанс вызвала пресс-конференция представителей инвесторов, застройщиков и банка “Аркада”. Обсуждался болезненный вопрос странного рейдерства на уровне киевской власти…

Публикуем текст выступления инвестора жилищного строительства на Подоле без изменений.

Это реалии…

Уважаемые участники пресс-конференции!

 

Позвольте, прежде всего, поблагодарить организаторов сегодняшнего мероприятия и высказать нашу полную поддержку инвесторам, застройщикам строительства нового современного, дружественного к природе комплекса в Осокорках. Мы хотим также солидаризоваться с высказанным мнением представителя банка «Аркада» в части  неправовых действий киевской власти по отношению к строителям нового, современного, комфортного Киева, достойного звания столицы европейского государства – Украины!

Увы! – надо признать, что эти действия киевского мэра носят системный характер: наш случай со строительством нового офисно-жилого комплекса на Подоле (Нижний Вал, 27-29)  наглядное тому подтверждению. Разница в том, что нас – 190 инвесторов, а не 500 как у вас, и с проблемами мы столкнулись не в начале, а в конце строительства, накануне ввода объекта в эксплуатацию. А в остальном – все один к одному! Были все необходимые разрешения и согласования, было полное доверие к застройщику – только моей семье  застройщик там же на Подоле построил квартиры моим дочерям. Было все – и вдруг, по навету якобы общественных организаций «Старый Подол» и «Автомайдан» мэрия подает в суд на нашего застройщика. «Псевдоактивистами» выставлены  палатки и распространяется  совершенно не проверенная информация, с чьей-то тяжелой – не могу назвать ее «легкой» – руки наш прекрасный дом получает кличку «дом-монстр», суд выносит т.н. «определение» (на  украинском – звучит «ухвала») – и полный стоп!  А ведь дом спроектирован одним из лучших архитекторов страны Бабичем, членом Союза архитекторов Украины, лауреатом многих престижных премий в области архитектуры.

Дальше – цепная реакция, как и в случае с Осокорками: мэрия не продлевает договора на аренду земельного участка, и стройка оказывается без земли, застройщика лишают лицензий, идут бесконечные экспертизы – поскольку первые свидетельствовали о законности дел застройщика, то по «телефонному праву» наконец-то получили нужную экспертизу и – снова бесконечные суды. А «ухвала» в силе – т.е. достроить практически готовый дом запрещено, как и вводить его в эксплуатацию и оформлять права на собственность инвесторов.

В нашем доме 221 квартира и более 10 тыс.кв.м. другой недвижимости. Практически всё куплено жителями Киева и гражданами других государств.  Хочу отметить, что четыре квартиры на 11-ом этаже, одна на 10-ом и одна квартира на 9-ом этаже куплены на малолетних детей по разрешению опекунского совета. Также на 9-ом многодетная семья с малолетними детьми и на 5-ом этаже многодетная семья с тремя детьми ожидают с нетерпением сдачи дома.  Деньги для покупки этих  квартир получены людьми от продажи своих старых квартир.  И это всего лишь несколько примеров, а таких семей на каждом этаже по несколько.

В числе наших инвесторов  есть граждане Соединённых Штатов Америки, Италии, Чехии, Германии, Польши, Израиля, а так же  Азербайджана, Вьетнама, республики Молдова. Среди наших инвесторов есть Олимпийский чемпион по плаванию, а также большое количество простых достойных граждан Украины, добросовестных налогоплательщиков, активных граждан нашей  страны, горожан города Киева.

Причина первоначального судебного иска – якобы незаконная надстройка застройщиком нескольких верхних этажей, а уже потом к этому привлекается и якобы незаконное строительство высотки на территории заповедной зоны, и технические нарушения строительного плана – словом, все что пришло в голову! Заметьте – судебного решения нет до сих пор, что не мешает мэру заявлять в СМИ, что суд якобы разрешил сносить незаконного «монстра»,  и он сам лично готов возглавить действия по сносу нашего дома… Ваш случай и наш похожи, не так ли?

Я хочу в заключение сказать, что это уже не случай, а системные действия, которые вредят строителям нового Киева, нам – горожанам, портят инвестиционный климат, а попросту – отпугивают потенциальных инвесторов. Мы поддерживаем создание общественной организации, которая бы инвентаризовала объекты, подобные нашим с вами, объединила бы обманутых киевскими властями инвесторов и встала бы на защиту наших прав, как граждан правового государства!

 

Инвестор – Сергей Грищенко

“У вас можуть забрати бізнес, землю та майбутнє”

  • 16.02.19, 19:17
“У вас можуть забрати бізнес, землю та майбутнє” – як столична влада залишає інвесторів без житла

У  медіацентрі «Інформатор Київ» відбулась прес-конференція щодо дій, які викликають негативний вплив на інвестиційний клімат столиці в будівельній галузі.

До участі були запрошені експерт з питань захисту активів та захисту прав у ЄСПЛ Олексій Харитонов, інвестор ЖК «Патріотика на озерах» Денис Шинкаренко, керівник департаменту Національної екологічної ради України Олександр Чистяков, керівник департаменту Національної екологічної ради України, прес-секретар АКБ «Аркада» Людмила Горицька.

На прес-конференції обговорили проблематику перешкоджання діяльності компанії-забудовника столичною владою у зведенні житлового комплексу «Патріотика на озерах» з допомогою залучених банком «Аркада» від інвесторів коштів.

«На сьогодні в банку «Аркада» немає жодного незавершеного проекту. Люди, які інвестували в це будівництво, визначали для себе ризики й такі, як я, повірили в банк та надали свої кошти, очікуючи зведення будинку. Але зараз ми бачимо, як міська влада намагається законного забудовника зробити незаконним та приймає неправомірні рішення на сесії КМДА. Це показує, як у вас можуть забрати бізнес, забрати землю та ваше майбутнє» – розповів інвестор Денис Шинкаренко.

Людмила Горицька наголосила на тому, що будівництво комплексу є правомірним та екологічно безпечним, а перешкоджання діяльності забудовника є безпідставним.

«У забудовника є вся дозвільна документація та всі підстави для будівництва. Враховані й екологічні норми. Однак наразі переговори перейшли в неконструктивний напрям. В нас є зобов’язання перед інвесторами, яких ми маємо забезпечити житлом у відповідні терміни» – розповіла вона.

Нагадаємо, що раніше столичні депутати у другому читанні проголосували за розірвання договору оренди із забудовником ЖК «Патріотика на озерах». А от наскільки законними були дії керівництва КМДА та депутатів Київради – наразі з’ясовує Національне антикорупційне бюро. Адже й інвестори, й забудовник не раз демонстрували усі документи й дозволи, які, до речі, були погоджені тією ж таки муніципальною владою.

«Київська влада – рейдер!»

  • 14.02.19, 18:52

У п’ятницю, 15 лютого, о 13:00 у медіацентрі «Информатор Киев» відбудеться прес-конференція: «Київська влада – рейдер!»

Щороку чисельність жителів Києва збільшується на 200 тисяч осіб. Столиця росте. Але її межі незмінні, тому вона не розвивається теритоіально, а ущільнюється за рахунок життєвого простору киян. Все менше залишається привабливих майданчиків під забудову, тому за них триває справжня війна…

В Києві почастішали випадки , коли столичні чиновники, використовуючи свої владні повноваження, відбирають уже законно виділені будівельні майданчики на користь забудовників близьких до мера столиці. У будь-якій європейській країні, при з’ясуванні такого корупційного сплетіння інтересів влади та бізнесу, градоначальник тут же змушений був би подати у відставку.

В українській столиці за такі принципи, на жаль, ще не діють. Прикладом може служити довготривалий конфлікт між столичною владою та забудовником житлового масиву на Осокорках «Патріотика на озерах».

Забудовник буде оскаржувати рішення Київради про розірвання з ним договору оренди земельної ділянки, яку він орендує ще з 2005 року і всі ці роки справно сплачує орендну плату. Забудовник переконаний що дане рішення є незаконним. Подібні спроби рейдерських захоплень столичною владою законно виділених будівельних майданчиків можуть досить негативно позначитися на інвестиційному кліматі в столиці.

У прес-конференції візьмуть участь: Олексій Харитонов – експерт з питань захисту активів та захисту прав у ЄСПЛ Денис Шинкаренко – інвестор ЖК «Патріотика на озерах»: Олександр Чистяков – керівник Департаменту Національної Екологічної Ради України; Людмила Горіцька – начальник Служби по зв’язках з громадськістю АТ АКБ «АРКАДА».

КОНТАКТИ: – (073) 732 4 101 (редакція), (073) 732 4 102 (медіа-центр) – [email protected] , [email protected], Адреса редакції та медіа-центру: БЦ «Arena City», вулиця Басейна, 2а. (другий поверх).