Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Малюнки дітей фронтового Покровська на Київщині!

  • 01.11.16, 02:31


flag_of_pokrovsk_raionЦі діти ростуть поруч з війною на Донбасі. Вивчають живопис і гарно малюють!

Покровська районна школа мистецтв Донецької області неподалік від фронту. Місцевим учням вже не треба розповідати, що таке війна – тракторів на дорогах менше ніж військової техніки…

Працює місцевий музей, всі заклади освіти. Діточок вчать малювати і виходить у них чудово! Більше того, постійно організовуються свята, фестивалі, мистецькі акції!

-Ми робимо все, аби діти Донеччини росли і формувалися в нормальних умовах, могли доторкнутися до світу прекрасного, зрозуміли його, творили добро, не зважаючи на те, що лінія розмежування поруч! – сказала начальник Управління культури Донецької ОДА Аліна Певна, під час нещодавних святкувань у Покровську.

pokrovk_6_147697324648Покровськ уже вкотре відвідала Музейна експедиція часопису “Музеї України” на чолі з шеф-редактором Наталкою Іванченко.

-Підтримали виставково музей, допомогли з організацією масових заходів. Взяли участь в художньому проекті школярки Лілії Дорошенко, яка разом з ровесниками всієї України створює масштабне полотно просто на символічних обрисах країни. – розповіла Н.Іванченко, – Готуємо дві виставки дітей Покровська у Києві і Київській області. Вдячні Міністерству культури України, Управлінню культури і туризму Донецької ОДА, Київській ОДА, Покровській міськраді за підтримку! Попри нюанси прифронтової зони, творче життя у місті кипить!

Варто зазначити, що картини юної Лілії Дорошенко і малюнки покровських дітей вже експонуються на базі платформи “Нова країна” у самому серці Києва, трохи нижче Адміністрації Президента України, що для донеччан є безсумнівним визнанням!

flag_of_pokrovsk_raionОднак, вирішили продовжити виставку у Національному музеї-заповіднику “Битва за Київ у 1943 році” (Київська область, Вишгородський район, село Нові Петрівці).

-Поруч з нами базуються наші підшефні з Першої бригади Національної гвардії України, які звільняли Донбас, у тому числі тодішній Красноармійськ, Курахове, Красногорівку! – повідомив директор музею Іван Вікован, – Це наші славні бійці добровольчих батальйонів, які відстояли Україну у 2014, і нині боронять нашу землю на Сході. Для нас принципова виставка школярів з прифронтової зони! Запросимо добровольців, аби вони теж оглянули роботи і побачили, що діти Покровська ростуть справжніми патріотами!

Культурологічні волонтери, які часто бувають у прифронтовій зоні, знають, яке велике значення мають мистецькі акції поруч з війною. Як тепло приймають донбасівці дитячі виставки, сучасних художників з різних регіонів, вистави, концертні програми! Вони нарешті відчувають себе частиною України, попри агресивну пропаганду путіністів. І добре, що твори донеччан можуть побачити в Києві, Львові, Ужгороді… Особливо це важливо для дітей!

12998707_799324186834664_4092274666883887499_nНаша команда вже провела чимало акцій у всіх основних музеях прифронтової зони, забезпечили їх комплектами патріотичного плакату Юрія Неросліка, організували виставки сучасних художників як в зоні АТО, так і в багатьох інших містах. Лише в Києві були заходи в Музеї Гончара, Музеї гетьманства, центрі КУН, Нова країна, Музеї Н.Петрівців… Всі ці проекти будуть продовжені! Зрозуміло, з урахуванням специфіки фронту…

Наближаються дні святкування визволення Києва від фашистів. Саме тоді і відкриємо виставку дитячих малюнків зі звільненого від рашистів Покровська…

А потім – знову в АТО…

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”, куратор виставки

0

Коментарі