хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

otoplenie

попередня
наступна

Повно біметалічний радіатор і не повний биметалл.Что краще?

В цій темі напишу про конструкції повно-біметалічного радіатора опалення.
- Плюси і мінуси повно біметалічних радіаторів і не повного біметалу.
- Особливі переваги.
- Плюси секційних радіаторів.
- Найважливіше! Як відрізнити повно-біметалічний радіатор від повного біметалу?

Біметалічний радіатор - створений як надійне тепло для затишку і комфорту, виконаний з урахуванням
кращих інженерних досягнень в області виробництва опалювальних виробів, а саме: значно високий коефіцієнт тепловіддачі, співвідношення ваги і потужності, повна адаптація до екстремальних умов використання в будівлях, будівлях будь-якої висоти і різного призначення.
Саме з цього при купівлі біметалічного радіатора необхідно дещо ознайомитися з його конструкцією, що б бути впевненими в тому, що перед вами дійсно біметал, а не його підробка.

Конструкція біметалічного радіатора складається з двох металів: корпусу з алюмінію (литого) і каркас із сталевої труби.

Його внутрішній каркас - сталева труба, яка перебуває в постійному контакті з теплоносієм або водою, повністю здатна чинити опір корозії, при допомоги (легованих добавок) нанесення поверхневих захисних покриттів з метою поліпшення якості сплаву що істотного підвищує твердість, міцність, зносостійкість і корозійну стійкість і знижує сприйнятливістю до корозії, тим самим посилюючи конструкцію.

Завдяки досить щільною стінки з високовуглецевої сталі, витримують високий робочий тиск і високі температури теплоносія.
Вуглець додає сплавів заліза міцність і твердість, знижуючи пластичність і в'язкість.
Сталь містить не більше 2,14% вуглецю (більшому кількістю вуглецю має чавун).

Корозія є тим, що називають "іржею" - це мимовільне руйнування металів у результаті взаємодії з поганою якістю води. Вода для опалення має всілякі домішки: сіль, сода, а так само безліч реагентів і присадок.

Крім того повно біметалічні радіатори опалення мають особливий дизайн: повністю сталевий каркас"колектор" складається з вертикальних і горизонтальних трубок (суцільнометалеві, щільно зварні цілісні трубки) товщина стінки трубки складає близько 3 мм, що істотно підвищує міцність приладу т. к. вода контактує безпосередньо зі сталлю, більш стійкі до гідравлічними ударами, витримують перепади тиску до 20-40 атмосфер що створює додаткову надійність.
Гідравлічні удари - різкі перепади тиску в системі заповненої рідиною, велика ймовірність у централізованому опаленні квартир багатоповерхівок. Для централізованих систем кращими будуть ті моделі, в яких "колектор" виготовлені з сталі ( також чавунні радіатори сучасні моделі).

Мінуси:
1-ий - т. к. в деяких районах, в неробочий період опалення з опалювальної системи зливають воду,
можлива "корозія" при одночасному контакті з повітрям і залишилася водою в радіаторі.
Сталь дуже добре роз'їдається - можливе газоутворення, яке призводить до протікання, руйнування радиатора.В такому випадку залишається постаратися радіатор щодня тримати з водою, тим самим виключається виникнення внутрішньої іржі і протікання. Краще всього встановити на радіатор автоматичного або ручного (кран Маєвського) повітрявідводчика.
2-ой мінус - у каркасі діаметр горизонтальних межколлекторных прохідних трубок - 1" (один дюйм), а
вертикальних - 1/2 Що дає додатковий плюс - дозволяє скоротити обсяг теплоносія, при наявності терморегулятора буде швидко реагувати на зниження або підвищення температури в приміщенні, отже опалювальний процес стане максимально комфортним.

Внутрішній сталевий каркас заливається під тиском алюмінієвим сплавом, створюючи корпус.
Алюміній - легкий метал, також легко піддається фарбуванню, лиття, механічної обробки, стійкий до іржі. Володар високого теплообміну, що значно покращує і підвищує тепловіддачу, але і швидко нагрівається і так само швидко остигає.
Алюміній матеріал гнучкий, йому можна надати абсолютно будь-яку форму, різної складності саме тому дизайн моделей біметалу досить різноманітний.
Мінус: швидкий нагрів і швидке охолодження.

Фарбування секцій здійснюється в електростатичної камері порошковою емаллю білого, молочного кольору, дозволяє досягти гладкого, бездоганного покриття радіатора відповідає всім екологічним нормам. У подальшому фарбуванні не потребують.

Відзначимо ще раз важливі основні переваги повно біметалічних радіаторів:
- байдужі до поганої якості води, що забезпечує довговічність радіатора.
- витримують максимально високий тиск, в середньому робочий тиск (від 30 атмосфер) випробуваний від 45 Атм.
- високий рівень тепловіддачі від 190 Вт.
- успішно переносять гідроудари - сильні перепади тиску.
- витримують високі температури теплоносія - 130 С.
- легкий, компактний при цьому міцний, надійний в різному дизайні.
- гладка поверхня секцій.
- довговічність (термін експлуатації - від 20 років).

Найкращі радіатори опалення - повно біметалічні, вони твердо зарекомендували себе як надійне - тепло, з високими технічними характеристиками в будівлях будь-якої висоти.


Неполно биметаллический радиатор чаще всего выдают и продают как биметалл. 
Так из чего же состоит неполный биметалл - из каркаса и алюминиевого корпуса.
Радиатор имеет важную отличительную особенность: в его внутреннем каркасе вертикальные трубки состоят из стали, а горизонтальные из алюминия, между собой соответственно не соединены т. к. сталь и алюминий между собой приварить просто невозможно.
Так же изготовляют и без каркаса в алюминиевом корпусе выглядит это так: в утри вертикальные стальные или алюминиевые трубки, а вот вертикальной трубки нет, в секционных радиаторах в горизонтальном коллекторе стальные только ниппеля.
При цьому повно біметалічні радіатори опалення ціни їх з неповним биметаллом абсолютно не відрізняються. А ось показниками їх надійності помітно відрізняються і викликають побоювання т. к. неповний біметал не володіє перевагами і технічними характеристиками біметалу.

Як неповний біметал відрізнити від повного біметалу? Що потрібно знати та не бути ошуканими?
Для того що б бути повністю впевненим, повний біметал або неповний перед вами, візьміть з собою невеликий магніт.
Основна властивість магніту: притягувати до себе предмети з заліза, або інших металів або його сплавів (в нашому випадку сталь). Відповідно якщо в радіаторі стали немає, магніт притягатися не буде, що означає тільки одне - перед вами не повний біметал.

Радіатор краще всього перевіряти за формою її внутрішнього колектора (вертикально і горизонтально), у литих кожне ребро, секційних радіаторах кожну секцію і як практика показує притягається магніт тільки до ниппелям - вони сталеві і з'єднують між собою секції радіатора. Що доводить - перед вами радіатор не має жодного відношення до біметалу, його характеристиками та властивостями.

Плюси секційних радіаторів.
Всі відомі виробники постачають радіатори по 4, 6, 8, 10, 12 секцій, опресовані після складання і упаковані. Радіатори відрізняються і за матеріалом, тепловіддачі, робочому тиску ...
висота: 200 мм, 350 мм, 500 мм.
глибина: 80 мм, 96 мм.
ширина: 60 мм, 70 мм, 75 мм, 80 мм.
Необхідна кількість секцій радіатора можна підібрати з урахуванням різних параметрів висоти, глибини, ширини, дизайну, т. к. тепловіддача кожної секції радіатора розраховується за квадратуру приміщення. Кожна секція з'єднується між собою на сталеві ніпелі та між-секційні паранитовые прокладки, що забезпечує повну 100% герметичність радіатора.

Стаття « Повно біметалічний радіатор опалення і не повний біметал. Що краще? »
публікується з дозволу редакції сайту компанії Teplo-lider.ru

0

Коментарі