Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Перший офіційний турнір з X-wing Miniatures в Україні!

Отже моє враження про турнір і аналіз битв. Турнір проходив у Вінниці в клубі Spellscape. Турнір проходив 2 дні, за які були зіграні 5 відбіркових матчів, півфінал та фінал. На турнірі було багато вінничан та львів’ян (Львівська мафія), троє з яких пройшли в півфінал. Чи міг у півфінал потрапити я? Звичайно! Але мені забракло досвіду, про що напишу далі.

Бій перший: vs. Shannar.

Шанар грав Імперією. Вейдер (СІД вдосконалений), Сунтір Фелл (СІД перехоплювач) та пілот групи Омікрон на борту з Імператором (Човник класу Лямбда).

Всі ці кораблі я знав і знав, що від них можна чекати. Як першу ціль я обрав Лямбду, аби старий сит не чудив з кістками. Шквал вогню з мого боку заспокоїв його... Мій Хортон Селм вижав зі свого корабля все що міг, вкативши 4 пошкодження Вейдеру і добивши спритного Фелла. Але і без втрат в мене не обійшлось: опонент підбив Веса Дженсона.

Результат: 100/31

Бій другий: vs. Andriy.

Андрій обрав покидьків. Фенн Рау (Винищувач Протекторату), Кед Солус (Винищувач Протекторату) та Леттс Реззі (YV-666).

Не дивлячись на те, що "автобус" YV-666, є в моїй колекції, я ним не грав. Винищувачі протекторату я вперше побачив в ділі. І вони склали враження досить сильного ворога. Особливо Фенн Рау.
При зближенні Фен зумів проскочити в першу відстань, що не дало мені змоги пошкодити його. 5 кубів захисту це вам не жарти. Ще менше жартів від такої ж кількості кубів атаки на корабель, якому Леттс Резі зменшує захист. В результаті хитрих маневрів та точних, попадань на арені лишився лише Фенн  та Ведж. Близько шести ходів ми намагалися обдурити один іншого і сісти своїм кораблем на хвіст іншому. Я навіть влучив в нього раз. Але розв’язка була скоро. Ми вистроїлись на дистанції 1. Залп і я вкочую йому 2 критичні пошкодження. Якби хоч одне з них було "прямим попаданням" ми б зіграли нічию. Але дива не сталося, і постріл у відповідь розпилив мій Х-вінг...

Результат: 68/100

Бій третій: vs. Svyatoslav.

Святослав обрав покидьків. Денгар та Тел Тревура (Стрибуни 5000).

Як і минулого разу, такий корабель я бачив лише на своїй поличці, але ним та проти нього не літав. Крім цього до третього туру вже втома починала брати своє, що і призвело до ланцюга фатальних наслідків:
- я не мав ініціативи (але тут нічого не поробиш 98 проти моїх 99);
- я погано розташував свої сили (проти Стрибунів 5000 треба було розташовувати їх з іншого боку мапи);
- я розбив стрій (щоб не налетіти на астероїд);
- я не взяв поганий маневр, чим розвернув хвостами свої винищувачі...

Мабуть мішені в тирі противились би більше... Але тепер я маю досвід для зустрічі з подібними кораблями.

Результат: 0/100

Бій четвертий: vs Denis.

Денис обрав Імперію. Вейдер, Кразіс Трелікс (Струмінь вогню) та пілот ескадрильї Дельта без імені (СІД захисник).

Ну, нарешті, знову Імперія. Хоча втома вже взяла своє по повній. З дивізом "не сидів, не пілот!" ми весело саджали свої кораблі на астероїди, та тупили по абілках і правилах. Я дізнався, що якщо корабель злітає з астероїда, але знову лінійкою цей же астероїд, то кидаєш кістку атаки знову. Опонент же поправив свої знання по "пробивним" гарматам і турелям. Першого я розбив Кразіса, який не зумів на повну скористатись свої вміння. Другим пішоа Захисник, який врізався в астероїд. Ну і в кінці Ведж роздовбав Вейдера... і... і ми забули про постріл у відповідь. Я про нього згадав про це  лише коли лягав спати. Можливо б я втратив не лише Хортона, але як зіграли, так зіграли.

Результат: 100/35

Бій п’ятий: vs Denis.
Денис обрав Імперію. Капітана Ойкена (Знищувач VT-49) та Кразіс Трелікс (Струмінь вогню).

Знову Імперія, знову кораблі, які я знаю. Мої винищувачі хиже облизнулися. При зустрічі з Знищувачем, з нього зняли щити і накидали купу дірок та стресу. Кразіс, який прийшов на підмогу теж отримав на горіхи, та ще й Вес міцно сів йому на хвіст. Хортон накидував критичні пошкодження Знищувачу, але і сам зібрав від нього 3 з 4-х можливих критів на пілота! В результаті Вес та Ведж довели його справу до кінця.

Результат: 100/35

По результатах я зайняв 6-те місце з 20-ти в рейтингу, але це було найвище місце, де були повстанці. Ну і перше по Києву, бо я був єдиний з Києва (це до питання, чому турнір був не в столиці).

То ж аргумент: в мене лише одна, дві, три хвилі (потрібне підкреслити) не приймається. Завжди можна домовитись з кимось про карти. Я занадто молодий для гри - теж півфіналісту було близько 10-ти років. Я не тої статі, щоб гратися літачками - теж не аргумент! Головне: щоб було бажання грати! Буду сподіватись, що і на наступний турнір в мене буде змога поїхати!

Я вдячний організаторам, усім хто зміг приїхати на нього та Михайлу К.

З гри я виніс безцінний досвід, знайомства і турнірну карту "тактик".

0

Коментарі