хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Чим корисний чай з каркаде?

Купити чай Каркаде

Чай каркаде є квітковим чаєм і виробляється з квіток гібіскуса. Це - рослина, що належить до сімейства мальвових може бути, як однорічною трав'янистою рослиною, так і багаторічним чагарником. Всього налічується близько 150 видів цієї рослини. Серед сортів гібіскуса, які вирощуються в декоративних цілях, найцікавішим для нас є гібіскус сабдаріффа, або розелла. Гідність цього чудового чагарнику в тому, що всі його частини вживаються в їжу. Замість овочів їдять листя, а квітки заварюють як чай. Квіти гібіскуса можуть використовуватися для приготуванні варення, кондитерських виробів і желе.

Старовинні арабські медичні трактати називають чай каркаде ліками від усіх хвороб. Цей напій протягом усього свого існування отримав безліч похвальних імен, таких як: «королівський напій», «напій фараонів» та ін. Чай каркаде мав величезну популярність у стародавньої знаті, в тому числі і у єгипетських фараонів.

Чим же корисний чай каркаде? Давайте спробуємо розібратися.

Напій, отриманий з квітів гібіскуса дуже багатий антиоксидантами, які, як відомо, мають омолоджуючу дію. Вони сприяють захисту організму від впливу на клітини вільних радикалів, і завдяки цьому запобігають утворенню доброякісних і злоякісних пухлин.

Квітки гібіскуса мають червоний колір завдяки речовинам антоціанам, які мають Р-вітамінну активність і тим самим сприяють зміцненню стінок кровоносних судин, регулюючи їх проникність. Напій дуже корисний людям, що мають проблеми з судинами.

У квітках гібіскуса міститься лимонна кислота в достатній кількості, яка допомагає поліпшенню загального стану організму, що, в свою чергу, є профілактикою простудних та інфекційних захворювань.

Лінолева кислота, яка входить до складу квіток гібіскуса, блокує появу холестеринових бляшок на стінках судин і розчиняє жир, непотрібний організму.

Каркаде також використовується як спазмолітичний і сечогінний засіб.

При різних захворюваннях з його допомогою можна знижувати температуру тіла.

Вітаміни на чолі з вітаміном С і незамінні жирні кислоти, допомагають від стресу і хронічної втоми, покращують метаболізм мозку. Відомо про його благотворний вплив на сечостатеву систему. Тому каркаде можна успішно використовувати для відновлення чоловічого здоров'я.

Витягнуті з напою заварені квіти гібіскуса, також вживають в їжу. Пектин, що входить до складу гібіскусу сприяє виведенню з організму солей важких металів. Він здатний, як губка, вбирати токсини і шлаки, які, накопичуються в організмі і виводити їх природним шляхом.

Якщо ж приймати каркаде натщесерце, його можна використовувати як антипаразитичний засіб.

При похмільному синдромі каркаде цілком може замінити капустяний розсіл - він здатний з успіхом позбавити організм від продуктів розпаду алкоголю.

Чай каркаде містить фруктові кислоти, амінокислоти, антиоксиданти, макро-і мікроелементи, легкозасвоювані вуглеводи, біофлавоноїди і різні вітаміни.

 

Ми з'ясували, чим корисний чай каркаде, але у цього чудового напою є і протипоказання. Чай каркаде протипоказаний людям, страждаючим гастритом з підвищеною кислотністю і виразковою хворобою, так як підвищує кислотність шлункового соку.

При загостренні сечокам'яної і жовчнокам'яної хвороби також не рекомендується вживання чаю каркаде.

Також можливі індивідуальні алергічні реакції, які варто враховувати.

Існує хибна думка, пов'язана з напоєм каркаде: вважають, що гарячий чай підвищує тиск, а холодний - знижує його. Це неправильне твердження, оскільки в шлунок чай надходить уже приблизно однієї і тієї ж температури.

Також багато інших товарів на сайті big-buy.com.ua

0

Коментарі