хочу сюди!
 

Vitalina

34 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 28-35 років

Всі неморські дельфінарії НЕМО небезпечні для відвідувачів

За інформацією відповідних державних служб, усі три "неморські" дельфінарії Немо у містах Києві, Харкові та Донецьку не вводилися в експлуатацію згідно з будівельними нормами.
Так, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області повідомляє, що об'єкт (дельфінарій НЕМО у місті Харкові) до експлуатації не приймався. Дельфінарій НЕМО у Києві, згідно висновку Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві, також споруджений без дозволу на виконання будівельних робіт та затвердженої в установленому порядку проектної документації, та відповідно не вводився в експлуатацію. У м. Донецьку дельфінарій Немо розміщено у Парку культури та відпочинку ім. О.С. Щербакова м. Донецька, однак об'єкт дельфінарію в установленому законом порядку до експлуатації не приймався.
Кожний збудований об'єкт повинен прийматися в експлуатацію фахівцями державних контролюючих служб - архітекторами, будівельниками, екологами, пожежниками тощо. Лише за таких умов може бути встановлено, чи відповідає об'єкт державним нормам та стандартам безпеки. Але у випадку самовільного да безконтрольного спорудження об'єктів, зокрема, споруд дельфінарію НЕМО, ніхто не зможе дати жодної гарантії, що споруда, яка збудована з порушенням відповідних норм, не обвалиться під час вистави, що може, своєю чергою, призвести до травмування великої кількості людей. Найчисельніша категорія відвідувачів дельфінаріїв – діти, і саме вони, через безвідповідальність бізнесменів, наражаються на найбільшу небезпеку. І найприкрішим є те, що причина усіх цих порушень криється у банальному бажанні бізнесменів зекономити при будівництві та прийомі в експлуатацію об”єктів. І якщо рано чи пізно станеться трагедія – то винних, як завжди, не знайдуть. Можливо, в цій ситуації варто розраховувати бодай на свідомість дорослих, які заради безпеки власних дітей оберуть інше місце дозвілля, аніж заклад із сумнівною репутацією під назвою дельфінарій НЕМО.
3

Коментарі

115.05.10, 20:20

...

    215.05.10, 20:30

    для меня дельфинарий это одна из ошибок человечества, а тут ещчо и такое, просто грустно

      анонім

      315.05.10, 21:40

      Читав їхню рекламку, написано що працюють мало не щоденно, цілодобово. Коли ж дельфіни встигають виспатись?
      Бачив будівлю - зовсім мале приміщення легкої конструкції. Другого басейну, де б жити дельфінам, коли в основному прибирають, змінюють воду там явно не передбачено

        416.05.10, 08:54Відповідь на 1 від N 47-ий

        А офіційно вони себе називать не тільки розважальними, а ще й освітніми закладами

          516.05.10, 08:55Відповідь на 2 від TIгор

          Так, це дуже прикра помилка - закривати таких створінь в таких консервних банках, але ще й таких, що й діти можуть постраждати - це взагалі

            616.05.10, 09:02Відповідь на 3 від анонім

            Дельфіни ніби й не сплять так, як люди. Вони поперемінно відпочивають півкулями головного мозку. Однак через недостатність простору і через те, що їх сонарні сигнали стократ повертаються до них, відбиваючись від стінок басейнів, потроху втрачають координацію і в результаті можуть заснути обома півкуоями і потонути.
            Воду там офіційно міняють раз на півроку лише. В Харкові і Києві вже мали міняти, але як - невідомо. Може, відселяли делфінів до окремого басейні морських котиків, а, може, воду й не міняли.

              716.05.10, 13:36Відповідь на 5 від Mavca

              Так, це дуже прикра помилка - закривати таких створінь в таких консервних банках, але ще й таких, що й діти можуть постраждати - це взагалі моей ноги и моих детей там не будет и ещчо среди населения как могу проведу воспитательную работу

                816.05.10, 13:46Відповідь на 7 від TIгор

                Так, треба інформувати населення про таке. Дякую!

                  анонім

                  916.05.10, 14:25

                  А що робити, як їм заважати?
                  Завалювати інстанції листами, обліплювати, обписувати все навколо дельфінарію інформацією, влаштовувати пікети з роздачею відповідних листівок перед виставами?
                  Ну не ходити - ясне діло.
                  І без дельфінарію є повно місць, де можна цікаво, змістовно провести час

                    1016.05.10, 14:32Відповідь на 9 від анонім

                    Не ходити
                    Пікети були
                    Листівки і роздаються на вулицях, і в метро в Києві розвішуються
                    І наліпки розклеюються на рекламі дельфінаріїв, на зупинках громадського транспорту, в метро
                    Інформація якраз по результатах відповідей державних інспекційй архітектурно-будівельного контролю. Завалюємо

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна