Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Дерибан під виглядом реконструкції

Активно триває реконструкція Центрального парку культури і відпочинку ім. О.С. Щербакова в м. Донецьку. Всі дончане можуть в цьому переконатись, відвідавши парк. Тут споруджено нові фонтани, альпійські гірки, насаджено нові клубми троянд. Також заборонено палити, розпивати спиртні напої, вигулювати собак. Здавалось би, все чудово.

 

Однак, чи лише возведення парку до європейського рівня прагне міська влада?

 

З листа Головного управління Державного комітету земельних ресурсів в Донецькій області від 27 січня 2010 року №01-60-307/136-06нза підпислм першого заступника начальника головного управління В.М. Бухало Національному екологічному центру України стало відомо, що рішенням Донецької міської ради від 23 вересня 2009 року № 37/36 передано в оренду строком на 49 років ТОВ "Мегаелітбуд" земельну ділянку пощею 0,56 га (кадастровий номер 1410136300:00:013:1002) для будівництва і експлуатації готелю з гостьовою автостоянкою із земель раніше наданих комунальному підприємству культури "Парк культури і відпочинку ім. О.С. Щербакова м. Донецька". Договір оренди земельної ділянки від 13 жовтня 2009 року.

 

Готель і гостьова автостоянка - споруди, що ніяк не вписуються у зелену рекреаційну зону міста. Адже їх спорудження буде супроводжуватись знесенням зелених насаджень. Та і відпочивати в тіні від готелю замість тіні дерев теж якось не вийде. Крім іншого, така забудова стане порушенням державних будівельних норм та законодавства України про  планування і забкдову територій.

 

Звісно, може здатись - що там тих 0,56 га, порівняно з загальною площею парку в 96 га. Однак, слід нагадати, що до початку ХХІ ст. площа парку складала 200 га. Спорудження за рахунок зеленої зони готелю дасть бізнесу прецедент і надалі дерибанити громадську землю під виглядом реконструкції. Так по 0,56 га може щезнути весь парк - острівець того, що за Союзу називалось містом троянд.

2

Коментарі