хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Охорона тварин у США

  • 27.01.09, 11:10

Нещодавно мала змогу послухати лекцію ро захист тварин у США. Проведена вона була силами спілки вільних журналістів "Природа - понад усе!" Читала лекцію волонтер одного з американських притулків для домашніх тварин Олена Махова. Вона сама - колишня киянка, ветеринар за освітою, але у США не може працювати за спеціальністю, оскільки у США недійсні ніякі дипломи про освіту, крім американських. Ось у свій останній приїзд до Києва вона розповіла про роботу зоозахисних організацій у США.

Ну, що тут скажеш - Україні до такого ще далеко. Існує служба порятунку тварин під час стихійних лих. Її створили після того. як люди не захотіли виїздити з зони дії урагану "Катріна" без свої улюбленців. Тож тепер тварин рятують, розподіляють по притулках у всьому США і шукають їх господарів. Інколи господарі самі віддають тварину до притулку через алергію, переїзд або смерть господаря. У нас яка дія в такому разі - викинути на вулицю або втопити. Звичайно, і в США є тварини. яких підбирають на вулиці. Та там їх беруть до притулку, лікують і соціально адаптують, щоб їх можна було взяти до родини. На кожну тварину складається докладна характеристика, щоб легше було підібрати родину для неї. Перевіряють на психологічну сумісність до тварин і людей, які збираються забрати тварину з притулку, бо бувають же різні психи, яким тварин довірять неможна. Ще в більшій мірі це, безперечно, стосується роботи дитячих притулків. 

Існують у США притулки як для домашніх тварин, так і для диких, які мають травми, наприклад, щоб їх вилікувати, а також для тварин з цирків і зоопарків, які вже досягли пенсійного віку. Тварину тримають у притулку до самої смерті або поки домашню тварину не візьме родина.

Ні, Україні до цього ще дуже далеко. 

5

Коментарі

127.01.09, 11:27

Да что о животных говорить, Если у нас детки многие умирают только потму, что средств на аппаратуру не хватает

    227.01.09, 13:05Відповідь на 1 від Syrena27

    Ти права. Просто виявлено, що маніяки-вбивці спочатку тренуються на тваринах, а потім переходять на людей. Саме тому за жорстоке звернення з тваринами введено статтю до Карного кодексу.
    А ще діти вмирають не тільки через відсутність апаратури , а й через недбалість лікарів. Особливо боляче, коли біда дітей стає заполітизованою темою. Якщо пам'ятаєш історію з настею Овчар - дівчинка винесла з пожежі молодшу сестру і отримала численні опіки. Її відправили до Києва, а в Донецьку лікарі почали казати, що і в донецьку б врятували і все таке. Козли. Хіба є різниця - де? Головне - щоб оперативно допомогли.

      327.01.09, 14:00

      ой дети и животные, это настолько больная тема нашего государства, что даже дискутировать нет смысла... сложно все очень

        427.01.09, 16:01Відповідь на 2 від Mavca

        Согласна.
        По отношения к детям и животным можно судить о государстве в целом

          528.01.09, 09:22Відповідь на 3 від Мушиль

          Згодна

            628.01.09, 09:22Відповідь на 4 від Syrena27

            Невтішне судження виходить

              728.01.09, 23:28Відповідь на 6 від Mavca

              Отож