хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

День народження Че Гевари. Коротко.

     Рівно 85 років тому Ернесто Гевара, більш відомий як Че, народився в аргентинському місті Росаріо (14 червня 1928 року). Письменник і лідер партизанської війни, борець за права людей, убитий в Болівії 1967 року, дотепер пробуджує свідомість молоді по всьому світу.
     Ідеалами Че були "Велика Батьківщина", інтеграція Латинської Америки та соціальна справедливість. Крім успішної революції на Кубі, він допомагав повстанцям в Конго, боровся за свободу Болівії. "Полювання на Че" закінчилось 8 жовтня 1967 року захопленням його загону в полон. Че був ранений в ногу і відстрілювався до тих пір, поки куля не пробила магазин його гвинтівки. 9 жовтня він був страчений, руки ампутовані для певності, що то був саме він, а тіло вивезене в невідомому напрямку. 16 жовтня 1997 року його останки були перезахоронені в  спеціальному мавзолеї в м. Санта-Клара, де він виграв вирішальну для кубинської революції битву.

P.S. Останній лист Че Гевари батькам:
Дорогі батьки!

Я знову відчуваю своїми п'ятами ребра Росинанта, знову, взявши зброю, я пускаюся в дорогу.
Близько десяти років тому я написав Вам іншого прощального листа.
Наскільки пам'ятаю, тоді я жалкував, що не є більше хорошим солдатом і хорошим лікарем, інше вже мене не цікавить, солдат же з мене вийшов не настільки й поганий.
В основному нічого не змінилося з тих пір, якщо не вважати, що я став значно більш свідомим, мій марксизм укорінився в мені і очистився. Вважаю, що збройна боротьба - єдиний вихід для народів, що борються за своє визволення, і я послідовний у своїх поглядах. Багато хто назве мене шукачем пригод, і це так. Але тільки я шукач пригод особливого роду, з тієї породи, що ризикують своєю шкурою, щоб довести свою правоту.
Може бути, я спробую зробити це востаннє. Я не шукаю такого кінця, але він можливий, якщо логічно виходити з розрахунку можливостей. І якщо так станеться, прийміть мої останні обійми.
Я любив Вас міцно, тільки не вмів висловити свою любов. Я занадто прямолінійний у своїх діях і думаю, що іноді мене не розуміли. До того ж було нелегко мене зрозуміти, але на цей раз - вірте мені. Отже, резолюція, яку я вдосконалював із захопленням артиста, змусить діяти кволі ноги і втомлені легені. Я доб'юся свого.
Згадуйте іноді цього скромного кондотьєра XX століття.
Поцілуйте Селію, Роберто, Хуана-Мартіна і Пототіна, Беатріс, всіх.

Міцно обіймаю Вас Ваш блудний і невиправний син Ернесто.

P.P.S. У Че була власна, дуже проста рецептура коктейля  Молотова — 3/4 бензину і 1/4 масла.

P.P.P.S Viva la revolucion.

0

Коментарі

Гість: Balu Medved

114.06.13, 13:39

Мужик хотел насильно "ощасливить" тех, кто его об этом не просил. И закончил соответствующе. Сегодня на его изображении зарабатываются деньги.

    215.06.13, 08:24

    яскравий приклад бовдура що начитався жидівських книжок

    таких завжди чекатиме шибениця