Гербарна справа в Україні - лекція

  • 15.10.15, 14:48
22 жовтня о 16.00 в Науковій Світлиці (Київ, пр. Перемоги, 44), запланована лекція "Гербарна справа в Україні", яку читатиме с.н.с науково-дослідної лабораторії «Інтродукованого і природного різноманіття» Навчально-наукового центру «Інститут біології» КНУ ім. Т.Шевченка, к.б.н. Перегрим Микита Миколайович.

Запрошуємо всіх бажаючих.

Чи є у нас наукова журналістика?

  • 10.10.15, 20:37

Учора, 9 жовтня, в Науковій Світлиці на круглому столі "Проблеми сучасної наукової журналістики в Україні" зустрілись молоді вчені, журналісти, популярізатори науки для того, щоб визначити шляхи розвитку цього жанру в тих умовах, що існують у країні сьогодні.


І хоча, ми визначили перші кроки (обговорення навчальних програм для школи наукової журналістики, яка буде невдовзі заснована), дискусія не закінчилася, і, вважаємо, далі будуть і цікаві пропозиції, і рецепти рішення проблем.


А у нас у Науковій Світлиці сьогодні народилася ідея публічних дебатів вчених і журналістів перед аудиторією студентів, що вивчають журналістику. І від завтра ми вже починаємо готувати цей захід.


На жаль, учора не залишилось часу на обговорення проблем телевізійного освітлення науки. А тут у нас є один старий проект Всеукраїнського шкільного телебачення, який ми хотіли б обговорити. Та якщо дискусія продовжуватиметься, ми обов"язково представимо на розсуд цей проект, щоб почути корисні поради і слушні рекомендації.