хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Як відбувається дистанційне навчання у Міжнародному ліцеї МАУП?

В Україні котрий тиждень триває загальнонаціональний карантин у зв’язку з розповсюдженням COVID-19. В учбових закладах впроваджено дистанційне навчання, і НВК «Міжнародний ліцей МАУП» не є виключенням. Тож з понеділка 16.03.2020 року учні та вчителі ліцею комунікують і навчаються дистанційно. 

З одного боку, це непростий виклик для батьків і вчителів, адже організація навчання та його оцінювання в умовах карантину, коли вчитель не є поруч з учнем, потребує не традиційних, а інноваційних підходів. З іншого боку, сьогодні і дитину, і дорослого важко уявити без смартфона або ж комп’ютера, тому впровадження такої форми навчання є цілком актуальним. 

Для організації учбового процесу дистанційно вчителі ліцею МАУП використовують онлайн-платформи Microsoft Teams, Moodle, Skype, Viber та ін. Завдяки інноваційним технологіям вчителі проводять уроки-консультації, а учні виконують завдання різної складності. Учні ліцею, навіть за форс-мажорних обставин, здобувають якісну освіту, докладаючи мінімум зусиль.

Отримання навчальних матеріалів та спілкування між учасниками дистанційного навчання з легкістю забезпечується шляхом передачі відео-, аудіо-, графічної та текстової інформації у синхронному або асинхронному режимі. Синхронний режим передбачає одночасне перебування у веб-середовищі всіх учасників освітнього процесу. За умов асинхронного режиму навчання здійснюється за зручним для вчителя та учнів розкладом з чітко встановленими дедлайнами, але не водночас. Як і за звичайних обставин, учні виконують письмові роботи (самостійні та контрольні, перекази тощо), працюють над навчальними проектами, заповнюють таблиці, будують схеми і моделі — все це можливо в онлайн форматі. Зворотній зв'язок стосовно виконаних завдань вчителі надають через будь-який месенджер, що підтримує функцію відеозв’язку (Zoom, Skype, Viber). 

Широкі можливості з впровадження дистанційного навчання забезпечує платформа Moodle. Це безкоштовна відкрита система управління дистанційним навчанням із достатнім набором інструментів для ефективної взаємодії вчителя, учнів та адміністрації освітнього закладу. Завдяки використанню Moodle вчителі та ліцеїсти активно здійснюють:

- перегляд навчального матеріалу у різних форматах (текст, презентація, відеоматеріал, веб-сторінка, урок як сукупність веб-сторінок із проміжними тестами);

- тестування та опитування школярів із використанням запитань закритого та відкритого типу;

- обмін файлами, що містять завдання для перевірки знань і вже виконані вправи. 

Крім того, вчителі ліцею МАУП відзначають зручність Moodle для моніторингу навчальної діяльності учнів. Завдяки платформі можна побачити загальний час роботи учня з конкретним навчальним курсом, відповідними темами або складовими елементами навчального матеріалу, а також оцінити загальну успішність учня або всього класу в опрацюванні тестових завдань тощо. 

Ще одним інструментом для дистанційного навчання у період карантину є використання хмарних сервісів Microsoft Office 365 і Google. Для спільної роботи учнів та вчителя зручним є Google-диск, що дозволяє створювати багатофункціональне користувацьке середовище для обміну файлами, структурування та збереження їх в одному місці. Тут вчителі викладають матеріал для опрацювання, а учні — готові домашні роботи. За допомогою Google-форм можна збирати відповіді школярів, а потім проводити їх автоматичне оцінювання.

Звісно, адміністрація та вчителі НВК «Міжнародний ліцей МАУП» із розумінням та професійністю ставляться до вимушеного переходу на дистанційну форму навчання. Варто зважати, що здебільшого контроль за самостійним опануванням матеріалу дітьми лягає на плечі їх батьків. На виконання контрольних завдань потрібно більше часу та спроб. Тож вчителі обирають такі методики й підходи, що сприяють індивідуалізації освітнього процесу, підвищують навчальну самостійність у виконанні робіт і мотивацію ліцеїстів.

  

НВК «Міжнародний ліцей МАУП»

вул. Фрометівська, 2, корпус 16
+38 (098) 227-54-04
[email protected]

0

Коментарі