Профіль

Magneto83

Magneto83

Україна, Київ

Рейтинг в розділі:

А ось російська версія того, що таке Україна

  • 16.03.15, 20:24
По наиболее авторитетной и распространённой версии, в том числе и на самой Украине[52][53][54], название государства происходит от древнерусского слова оукраина, «пограничная область», которое изначально применялось к разным пограничным землям Руси[47][55][56] и древнерусских княжеств. В значении имени собственного слово «Украйна» появилось в конце XVII века — когда Левобережная Малороссия с Киевом отошла к Русскому государству после Переяславской рады 1654 года и «вечного мира» с Польшей 1686 года: понимание Польшей опасности единоверия и единоплеменности русских жителей польских окраин («украин») и Русского государства, и объясняющееся этим стремление к подавлению желания русских, проживающих в Польше, к воссоединению с Русским царством, привело к тому, что все усилия польской науки оказались направлены на доказательство того, что в Польше якобы нет русских, а есть особая «украинская» национальность

Уривок із матеріалу Вікіпедії, по запиту Україна

  • 16.03.15, 18:18

Янукович повернувся до влади у 2006 році, коли він став прем'єр-міністром під час «Антикризової коаліції»[77], що призвело до дострокових парламентських виборів у вересні 2007 року[78]. В 2010 році Янукович був обраний президентом[79] та сформував новий уряд на чолі з Миколою Азаровим. 21 квітня Віктор Янукович підписав угоду із президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі до 2042 року. 11 жовтня 2011 року Печерський суд міста Києва засудив колишнього прем'єр-міністра України і основного суперника Януковича на президентських виборах, Юлію Тимошенко до семи років ув'язнення.

Невдоволення правлінням Януковича вилилося протягом 2010–2013 років у численні акції протесту, зокрема «Податковий майдан», «Україна проти Януковича», протести у Врадіївці тощо, а 21 листопада 2013 відмова Кабінету міністрів від підписання угоди про асоціацію України з ЄС, запланованої попередньо на час саміту Східного партнерства спричинила до багатотисячних акцій протесту, що отримали назву — Євромайдан. Силовий розгін протестувальників у Києві в ніч на 30 листопада спричинив вихід на вулиці 1 грудня сотень тисяч протестувальників з вимогами відставки уряду Азарова і самого президента. Ескалація конфлікту досягла апогею 18—20 лютого 2014, коли в результаті протистояння силовиків та протестувальників у центрі Києва загинуло більше сотні людей, півтори тисячі було поранено, сотні вважаються зниклими безвісти[80][81][82][83]. Результатом подій стало відсторонення 22 лютого Верховною Радою від виконання обов'язків Президента України Віктора Януковича та призначення дострокових президентських виборів на 25 травня 2014 року[84]. Виконувати обов'язки президента України Верховна Рада доручила Олександру Турчинову[85].

Політична криза спричинила до активізації сепаратистських рухів на Півдні та Сході України, в результаті чого протягом березня 2014 Автономна Республіка Крим та місто Севастополь були окуповані Росією, а в травні 2014 частину територій Донецької й Луганської областей було захоплено терористами за підтримки Російської Федерації, ці території стали називатися терористами Донецька та Луганська «народні республіки».

В 2013 году Украина находится на втором месте в мире (после Южной Африки) по уровню смертности на 1000 человек населения.[30]

Перемога у біатлоні

  • 15.03.15, 16:52

Вітаю всіх українців з перемогою у біатлонній гонці з масового стартуuraapplause 

Цю перемогу здобула Валентина Симеренко, сьогодні на Чемпіонаті світу у Фінляндії. 

Слава Україні!


 

Жители Земли 20 марта увидят солнечное затмение

  • 15.03.15, 10:50

                

В предстоящую пятницу, 20 марта, жители Земли увидят впечатляющее астрономическое явление — одно из самых масштабных солнечных затмений за последние 16 лет. Этим невероятным зрелищем смогут насладиться жители 22 городов.
7ed14b29.jpg
Солнечное затмение. Колорадо, США, 23 октября 2014 г. © Rick Meinig | Spaceweather.com
Тень Луны начнет движение по Земле в 09:09 по всемирному времени. Свой путь она начнет с Атлантического океана близ берегов Гренландии и Канады и завершит в 10:21 на Северном полюсе.
Дольше всего за солнечным затмением можно будет наблюдать на Фарерских островах, которые входят в состав Королевства Дании и расположены между Исландией и Шотландией. Это действо займет там две минуты сорок семь секунд. При этом ширина тени Луны достигнет 462 километров. Неполное затмение, когда Солнце будет закрыто Луной примерно на 60 %, увидят также жители Европы и Африки.
08f63cba.jpg
Солнечное затмение. Миннесота, США, 23 октября 2014 г. © Michael Sangster | Spaceweather.com
Полюбоваться уникальным явлением можно будет и в Украине. Частичное затмение, как отмечают украинские метеорологи, увидят жители Львова, Киева, Одессы и Донецка. Так, львовянам повезет наблюдать за космическим событием в 09:58 (Луна собой закроет солнечный диск на 59 %). Одесситы увидят затмение в 10:04 (Луна закроет Солнце на 43 %). Киевляне смогут любоваться затмением в 10:08 (с закрытием Луной Солнца на 52 %). Дончанам посчастливится в 10:17 (Луна закроет Солнце на 39 %).

Кот

  • 14.03.15, 11:28

Роздуми

  • 13.03.15, 17:44

Я тільки зараз усвідомлюю наскільки я все таки люблю свою Україну. Не олігархів, як люблять казати "ватнікі" не це все що нанеслося під це поняття, а саме УКРАЇНУ, якби я там не кричав і не лютився на наших людей, я люблю і українців, вони набагато м'якші від тих же росіян. І мені дуже шкода і сумно, що ми, люди України, дозволили цим всім гнилим, продажним падлюкам, ставати президентами, прем'рами, депутатами. Дивлячись на наше суспільство зараз, я бачу як воно змінюється, поступово стаючи схожим, на суспільство маленької острівної держави -- Гаїті, які стали всі злими, і все розуміють. Наші люди не дурні, я сьогодні це зрозумів, вони просто все ще сподіваються, що не все так погано, як є насправді. А я бачу, що нинішня ситуація. нагадує часи 1917--19 років, коли також було "АТО" і також проти Росії, були тут і німці і англійці і петлюрівці, потім була Росія. Наші люди не бояться Росії тому, що вони думають, що якщо ця війна буде програна, то знову буде так, як при СРСР. Буде так, але люди наші забули, що розплатою за тодішню війну з Росією, був голодомор 32-33 років. І був він саме тому і за те, що ми українці намагалися тоді воювати проти Росії. Дивіться самі, насамперед пишу цю замітку тим, хто є прихильником "дружби" з Росією. Бо ці люди будуть ершими хто потрапить під удар, якщо ця історія скінчиться не вдало для України.

Згадаймо полеглих 13 березня 1961 року

  • 11.03.15, 21:23

http://voskoboinikov.blogspot.com/2014/01/13-1961.html 

Ось вчора дізнався про ще одне діяння "братнього" народу. в часи Радянської оккупації. І всі мовчать. Про робітників депо імю Красіна, забула нинішня незалежна Україна. А їх, живих свідків, залишилося в живих вже дуже мало.

Вы всё ещё хотите жить так, как живёт Россия?)))))))))

  • 09.03.15, 08:22

В Государственную думу РФ внесен законопроект о запрете всем россиянам выезда за границу с территории России
«В ближайшее время россияне неожиданно для себя могут столкнуться с запретом пересекать границу России и ехать в другие страны. Уже сейчас Государственная дума хочет принять законопроект о полном запрете всем жителям России пресекать государственную границу.» — пишет российский телеканал LifeNews.

Причина таких ограничений на пересечение границы для всех жителей России, связана с напряжением в отношениях Кремля с Западом из-за вторжения российской армии в Украину.

«Между тем руководитель Центра военного прогнозирования Анатолий Цыганок уже заявил, что запрет на выезд всем жителям России за границу ущемляет их права, и указал, что Государственная дума не имеет права без объяснения причины устанавливать подобные ограничения.» — пишет LifeNews