Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Чому корисно побути одному

  • 19.03.16, 00:16


 

Мало хто любить самотність. Воно пригнічує і вганяє в депресію. Ми завжди намагаємося бути в якому б то не було суспільстві. Не важливо в якому. Головне, щоб тиша не оточувала нас повністю. Адже суспільство відіграє величезну роль у нашому житті. Воно виховує нас, направляє нас, впливає на все наше життя. І відрив від цього звичного кола може бути досить складний для нас. Але часом суспільства стає занадто багато. Тоді людині хочеться самотності, і в цьому немає нічого поганого.

Самотність. Всі сприймають її як якусь невдачу або безталання. Адже якщо людина самотня, значить вона постійно програє. Переможець не може бути самотнім. Навколо нього завжди друзі, рідні та знайомі. А раз людина самотня, то щось з ним не так. Але це не так. Багато людей прагнуть побути на самоті. Наприклад, ви великий начальник. У вас цілий день дзвінки та зустрічі, навіть у пробці ви з кимось розмовляєте. Упевнений, що прийшовши додому, перше, чого ви захочете - це тиші й самотності.

Адже у кожної людини є свій особистий простір. Це деяка зона простору навколо себе, в яку ніхто не допускається. І ви самі знаєте, що порушення оточуючими нашого особистого простору нічого доброго для нас не несе. Нас це дратує і злить, а може навіть викликає агресію. Тобто, природа сама заклала в нас невелику тягу до перебування наодинці з собою. Хоча б у зоні особистого простору.

Самотність допомагає ясніше мислити

 

Всі ми живемо в містах і відмінно уявляємо собі як працює ця величезна система. Ми постійно кудись біжимо: з роботи додому, від знайомих до друзів, з однієї зустрічі на іншу. Всі ці мишачі перегони стають причиною того, що ми просто не встигаємо подумати. Наша голова постійно зайнята думками про роботу, будинок, дзвінки і т.д. Зупиніться. Знайдіть хоча б один день в тижні, коли ви будете надані самим собі, думати тільки про те, що вам подобається, і робити тільки те, що ви хочете. Повірте, присвятивши день тільки собі, ви здивуєтеся своїм думкам. Адже не дарма багато шедеврів були створені майстрами своєї справи саме в самоті. Може, ви несподівано знайдете неординарну розгадку давньої проблеми. А раніше ви не могли її вирішити, адже голова постійна була забита іншим.


Можливо, ви зрозумієте, що займаєтеся зовсім не тим. Хіба це погано, побувши наодинці з собою, раз і назавжди змінити своє життя?

Простіше побачити свої помилки

 

Дуже часто в житті ми робимо помилки, але робота в команді розмиває особисту відповідальність кожного. Ваш проект не рухається вже довгий час? Хтось у команді постійно робить помилки, але ви ніяк не зрозумієте хто? Спробуйте абстрагуватися від команди і попрацювати наодинці. Можливо, ви і є та людина, яка гальмує всю роботу, і ви повинні терміново підтягнути знання в якійсь області. Ну, або просто вам стане спокійніше, що ви робите все правильно.

Ніхто не впливає на ваші рішення

 

Давайте будемо чесними. Все життя хтось впливає на наші рішення. Спочатку це батьки, потім друзі, потім власна сім'я і так далі. Ми весь час чуємо поради та докори. Так, ми сильні особистості, і рішення ми завжди беремо самі. Але, хай і несвідомо, суспільство впливає на наш вибір. Нехай і не кардинально, але змістити вектор наших роздумів воно може запросто. Відгородіться від соціуму на якийсь час. Подумайте самі, своєю головою, не чуючи нікого навколо. Нехай тільки тиша або улюблена музика допоможуть вам вибрати. Повірте, так ви виберете те, чого хочете саме ви.

Самотність як синонім свободи

 

Коли ви абсолютно самотні - ви вільні. Наприклад, в подорож ви поїхали на самоті. Спочатку ця ідея здасться вам нудною і непривабливою, адже навіть поговорити ні з ким. А на місці все кардинально зміниться. Ви встаєте коли хочете, їсте те, що хочете, йдете туди, куди хочете. Вам не потрібно ні на кого озиратися. Якщо з'явиться бажання, можете взагалі з готелю не виходити. Ви вільні вирішувати і робити все, що заманеться. Тоді ваш вибір буде тільки ваш і нічий більше. Ви навіть почнете відчувати себе впевненіше, адже це ви вибрали цю дорогу і тільки ви за цей вибір відповідаєте. А поговорити можна з будь-якою людиною на вулиці.

Як бачите, у самотності є багато цікавих сторін, і бути одному не так страшно. Просто спробуйте залишитися наодинці з самим собою і вислухати себе, а не всіх оточуючих. Але не варто ставати відлюдником. Самотність добра в міру. Все-таки, людина - істота соціальна, і про це не варто забувати.
3

Коментарі

Гість: O-leg-O_____

119.03.16, 00:45

самая большая аскеза - жить среди людей и оставаться ЧЕЛОВЕКОМ.

    Гість: InnaFL

    219.03.16, 00:46

      Гість: реал

      319.03.16, 06:22

      На кордоне одному с зброей сам на сам низзя . крыша поедет