хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

630 років тому хан Тохтамиш розграбував і спалив Москву

  • 26.08.12, 07:29

У 1382 році Тохтамиш з великим військом пішов до Москви. 24 серпня 1382 він підійшов до столиці. Великий князь Московський Дмитро Донський на бій не вийшов і втік з сім'єю до Костроми. Обороною Москви керував юний литовський князь остюків. ДМосквичі захищалися два дні, передає УНН.

Тоді Тохтамиш вирішив взяти Москву хитрістю, пославши на переговори нижегородських князів Василя Кірдяпу і Семена Дмитровича. Князі поклялися, що Тохтамиш помилує москвичів, якщо вони здадуться.

26 серпня 1382 Москва здалася. Підступний хан своєї обіцянки не виконав.

Безліч народу було перебито, місто було розграбоване і спалене.


http://www.unn.com.ua/

9

Коментарі

анонім

126.08.12, 09:18

Є багато літератури по історії Росії.Росія завжди приховувала свою історію.Взагалі існує 2 історії:політична,за якою Україну шантажують і дотепер(мова,історія),а також історія загальна.Для того,щоб знати історію Росії,треба користуватися іноземними джерелами.Там більш розкрита ця тема.Одна з книжок,що я прочитав,багато про що повідомляє.Це трилогія.Її автор Володимир Білінський.В усякому разі багато,про що дізнаєшся нового.До Тохтамиша можу додати ще Прутський договір 1711 року між Петром 1 та Османами.Російська вікіпедія,як майже про все,говорить про героїзм рускіх.Але ми живемо вже у 3-му тисячолітті,є інтернет.Користуючись онлайн перекладачем,можна взнати любу подію,де з одного боку була Московія.Так я зайшов на турецьку вікіпедію і прочитав за Прутський договір.

    226.08.12, 09:21

    Здавалося б дрібничка, а як приємно.

      анонім

      326.08.12, 09:30

      Як Петро1 відрядив посла до турецького візира з погодженням на все,аби не полон,бо полон,це рабство.Про масштаб відкупу можна тільки уявляти.Платила вся московська імперія.Коли війська розійшлися і турки повернулися до себе,багато воєначальників розповіли султану про домовленість візира й Петра 1.Візир до кінця життя жив багато,але вже без посад.Султан його вигнав від державних справ.Ну а Петро 1,він же названий невідомо з якої причини Великим,поїхав до Голандії вчитися будувати кораблі.Цар цвяхи подає.І там також приховував,що він цар.Аж поки випадково не взнали.Цар,грошей повно,але цар країни,де культури ніколи не було.Ходив до крутих ресторанів їсти.А руки витирав об стіни й об стіл під столом.Якби так не робив,то й не взнали б мабуть.А так просто вистежили.Така от вона Расєя,вся.

        анонім

        426.08.12, 09:38Відповідь на 2 від serg020777

        Є трилогія Володимира Білінського"Країна Моксель,або Московія",де він пише тільки фактами.Що цікаво,еоли є бажання засвідчитися,що правда,в інтернеті все знаходиш.У нього я знайшов друге джерело пояснення появи в Московії Православної віри і мови.Коли монголотатари ловили фіно-угрів,що жили в непрохідних лісах,швиденько будувалися монастирі і всіх зганяли у ці монастирі в рабство.Монголо-татари після пограбування України-Русі,мали достатньо матеріалу,щоб його викладати.Ось так в Московії з'явилася релігія й мова,де багато слів схожі з українськими.Вони отак і виросли - в рабстві.

          Гість: Світанок

          526.08.12, 10:12

          Ну й що? Помилував Тахтамиш? - За зраду поводирів завжди розплачується простий люд.

            626.08.12, 10:13Відповідь на 4 від анонім

            Московія і досі є країною рабів

              анонім

              726.08.12, 10:28Відповідь на 6 від serg020777

              Там рабство може припинитися,якщо імперія розпадеться й люди будуть жити самостійно.Що Росія розпадеться,це факт,але людей ще довго ще буде тримати це рабство.За 1-2 покоління воно й не вийде.Сильно воно там вкорінилося.

                826.08.12, 10:50

                Білінський про це писав

                  Гість: ФильтруйБазар

                  926.08.12, 12:25

                  1. Дмитрий "донской" не был "донским" , поскольку не было никакого "куликова поля" и никаких "подвигов" на Дону , чтоб стать "донским". Это поздняя фальсификация Кара Мурзы.

                  2. Дмитрий никогда не имел титула "Великий князь" , поскольку не было никакого "московского княжества" . Москва была просто городком , построенным по указу Хана в середине 13 века специально для ханского аманата Александра "невского". Москва входила в состав Западного Улуса Золотой Орды , т.е. Владимиро-Суздальщины , и подчинялась Баскаку , сидевшему во Владимире. Великий Князь - титул исключительно Князя Киевского.

                  3. Первым из москалей , кто самовольно поименовал себя Великим князем был Иван "грозный" , за что был свергнут с престола своим господином Крымским Ханом Довлет Гиреем , а москва сожжена в 1570 г.

                    Гість: ФильтруйБазар

                    1026.08.12, 12:27

                    Титул Великий Князь был равен титулу Великий Хан и Император . Сам Хан признавал только за Киевом престола Великого князя.

                    А вообще - это их дела монголо-татарские. Своих же резали в Москве - татар.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна