хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Прохання.

  • 20.06.12, 20:17

Доброго вечора, друзі.

Так вже вийшло, що останнім часом актуальна тема щодо мови спілкування в Україні, хоча тут і так усе зрозуміло, але як показують останні події в Україні - зрозуміло ще не всім. Я являюсь україномовним громадянином нашої держави, і ставши користувачем порталу i.ua я вибрав мову на сторінці - українську. Все ніби добре, появилась сторінка на українській, але у розділі новин 95% - це посилання на інтернет-видання сторінок із російською мовою, хоча ці видання (принаймні десь 70% мають українську версію новин). Я вже 2 рази звертався до адміністрації i.ua з вимогою робити посилання на україномовні сторінки сайтів із новинами, якщо вже є вибір мови на головній сторінці i.ua, але двічі отримав відповідь, що мовляв, самі інтернет-видання домовляються про викладення їхніх новин на i.ua на російській мові. Ось вчора я звернувся до видання Телеканалу новин "24" із прозьбою виставляти новини на українській мові, оскільки ми живемо в Україні із єдиною державною мовою, і згідно останнього опитування цього видання (багато із вас голосували теж - я виставляв цю замітку тижнів зо 2 тому) за єдину українську мову висловилось понад 76% користувачів сайту Телеканалу новин "24". Сьогодні отримав відповідь:

Дякую за лист.

Портал i.ua бере у нас лише російськомовні новини. Вони не зацікавлені в україномовній стрічці.

Читайте наш сайт або ж використовуйте RSS.

З повагою,

редактор сайту

Телеканалу новин "24"

Володимир Самусенко Ось так. У мене зараз немає часу, тому прохання до вас, кому це небайдуже - звернутись із подібним питанням до інших інтернет-видань, де є україномовні сторінки - чому вони роблять свої посилання на російськомовні версії своїх новин, а потім вимагати від адміністрації i.ua дотримуватися наших із вами прав, гарантованних нам Конституцією - і викладати посилання на новини - на україномовні сторінки сайтів, якщо вже на головній сторінці i.ua вказано, що мова спілкування - українська. Буду вдячний, просто зараз реально не можу сам "просканувати" усі  інтернет-видання. Якщо ми не нагадуватимемо про себе і свої права, то їх і надалі продовжуватимуть топтати, а нас - принижувати. Хтось із вас робив замітку, що із 10 україномовних громадян, 9 - на запитання російською - переходить на російську мову спілкування, а із 10 російськомовних, 2 - відповідають по-українськи, на запитання українською. Майже ніхто із російськомовних громадян не купуватиму україномовні журнали чи газети - краще купить російською. Серед україномовних - все одно якою мовою читати. Чи не через цю нашу байдужість ми до сих пір боремось за українську мову в державі УКРАЇНА. Прохання також вимагати створювати україномовні сторінки на усіх виданнях, де їх немає, але які видаються в Україні. PS: ще одне, не знаю як вас, а мене дратує постійні посилання у розділі новин на сайт Polemika - явно виражене українофобне видання, що регулярно принижує українців і ставить під сумнів державу Україна. Пора вимагати прибрати це сміття із інтернету.
25

Коментарі

Гість: KREILIS

120.06.12, 20:46

Підтримаю як зможу...

    анонім

    220.06.12, 21:26

    Підтримаю, правда не завжди знаю, як звернутися до адмінів. На комерційних сайтах, де інформація розміщена москальскою говіркою, постійно звертаюся з вимогою розміщати українською мовою. Правда поки що без результату, але парочка вже відповіли, що україномовні версії вже в розробці. Тому, на мою думки, справа потрібна.

      анонім

      320.06.12, 21:30

      Це ринок. Хто не хоче грати за його правилами - відходить на маргінес.
      І відносно "майже ніхто із російськомовних громадян не купуватиму україномовні журнали чи газети" - я теж їх не купую. Бо таких в природі не існує. Всі спеціалізовані видання, які я використовую в роботі - російськомовні, бо їхні видавці з РФ. А українські видавці в якісному перекладі на державну, як той же I.UA - "не зацікавлені". Ось і все.
      І громадяни тут нічого не вирішують, це питання держави і її політики.

        анонім

        420.06.12, 21:37Відповідь на 2 від анонім

        Достатньо прохання. Якщо адміністрації пофіг, то їм і на вимоги наплювати. Все залежить від того, які люди заправляють ресурсом.

          520.06.12, 22:14Відповідь на 3 від анонім

          а якже ринкові правила:є попит - є пропозиція. Не вимагаючи (не створюючи попиту) ви тим самим створюєте умови для ліквідації і того що є.

            анонім

            620.06.12, 22:23Відповідь на 5 від zevs78

            Ну є попит і що? Хтось буде відкривати торговий центр задля обслуговування трьох квартир? Згадай скільки населення на Донбасі і Півдні, і тоді зрозумієш, що в порівнянні з їхнім совковим пофігізмом, наш попит - крапля в морі. Сумно.

              720.06.12, 22:39Відповідь на 6 від анонім

              Сумно і нудно, але вода камінь точить

                820.06.12, 22:57Відповідь на 6 від анонім

                здається хтось писав замітку, де критикував "противсіхів" . Хіба подібне відношення не є тим самим "противсіхом" ?

                  анонім

                  920.06.12, 23:08Відповідь на 8 від zevs78

                  А що не так у відношенні? Я писав, що мені пофіг чи наплювати на все?
                  Це реалізм, а витанням у хмарах з рожевими мріями, ще ніхто Америку не збудував.

                    1021.06.12, 05:08Відповідь на 9 від анонім

                    значить потрібно чекати із неба манни небесної? гарна позиція..... через це у нас і склалася така ситуація із мовою - бо чекали що вона комусь потрібніша за нас.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна