Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Реєстрація місця проживання іноземних громадян в Києві

   Що потрібно знати іноземцю для легалізації в Україні, найбільш використовуються підстави для оформлення статусу ВНЖ, прописка, як завершальний етап легалізації в Україні.

Іноземні громадяни, які мають бажання проживати в Україні на строк більше трьох місяців, повинні оформити ВНЖ нашої країни та пройти процес реєстрації (прописка) місця проживання. Коротко це можна назвати легалізацією іноземного громадянина в українській державі. Якщо іноземець не оформить ВНЖ чи ПМЖ України, то він зобов'язаний залишити нашу країну, до закінчення тримісячного терміну перебування в Україні, а якщо прострочить виїзд, то на кордоні потрібно буде сплатити штраф за несвоєчасний виїзд із країни. Якщо іноземний громадянин не оформить легалізацію свого перебування в Україні, а проживатиме нелегально, то це загрожує депортацією з країни на строк від двох років, із забороною на в'їзд.
Свідоцтво про проживання України в основному (в більшості випадків) іноземні громадяни оформлюють на підставі виданого дозволу на працю в Україні (оформляється через Центр зайнятості України); на підставі оформленої шлюбної спілки з громадянином, який має постійний ВНЖ України, або з громадянином України; на підставі зайнятості у волонтерській організації, на добровільній, без оплатної основи, з оформленням до штату громадської некомерційної організації. Це основні, що займають понад 95% всіх оформлень, підстав.

З 01.07.2023 року, в Україні скасували карантин, пов'язаний з корона вірусною інфекцією, і як наслідок, всі іноземці, види на проживання яких були отримані під час дії карантину, але до початку військових дій, і не зареєстрували своє місце проживання, повинні спочатку оформити протокол, а потім оплатити штраф від 5200 гривень штраф.
Отже, реєстрація місця проживання в Києві буде доступною тільки після оплати адміністративного штрафу і оформення протоколу.

Після оформлення свого легального статусу в Україні та отримання підтверджуючого "пластикового" посвідчення необхідно протягом одного місяця оформити прописку в Києві, якщо оформлення статусу проводилося в столиці України. Прописка є обов'язковою дією, яку необхідно провести, не відкладаючи у довгу скриньку. Якщо іноземний громадянин не встиг оформити свою реєстрацію в Україні, то він має звернутися до місцевого відділення Міграційної служби та сплатити не маленькі штрафи, після оплати яких працівник ГМС видасть відповідні протоколи, які підтверджують, що штрафи сплачені коректно. З цими протоколами необхідно оформити прописку в Києві негайно. Якщо ж іноземець, після оплати штрафів, та чи просто через небажання, не оформить прописку, реєстрацію місця свого проживання, то статус ВНЖ вважається не до кінця оформленим, що обов'язково призведе до несприятливих наслідків для іноземця в найближчому майбутньому. 
Іноземець не зможе оформити продовження ВНЖ, і може бути видворений із країни. Останнім часом, ГМС України, почала уважніше ставитися до прописки, реєстрації.

Якщо іноземний громадянин, цілком сумлінний, і бажає оформити реєстрацію місця проживання в Києві, то йому потрібно з'явитися в одну з Адміністрацій Києва та подати документи на прописку. Прописка, або як її зараз модно називати, реєстрація здійснюється органами влади, всього за кілька годин, після готовності якої, іноземному громадянину прийде інформаційне повідомлення на мобільний телефон. Як тільки іноземець оформив реєстрацію, тобто прописку в Києві здійснено, то з цього моменту можна вважати процес легалізації завершеним, можна вільно жити та працювати на рівні з громадянами України, в межах терміну, на який видано статус ВНЖ. Сама прописка має бути безперервною, і діяти (у реєстрі) протягом усього терміну, на який був оформлений ВНЖ. Якщо ж іноземець бажає змінити місце прописки, то законодавство передбачає таку можливість, і дає це термін, максимум один календарний місяць.
Більш детальну інформацію можна отримати за посиланніям:
https://xn--80apgoebfl.in.ua/ua/

0

Коментарі