Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Твір на вільну тему.

      У продовження вчорашньої теми...
       Коли я вчилась у школі, як і будь-хто з тих людей, кому доведеться читати цю замітку, у переліку шкільних предметів для вивчення та оцінювання значилась література. У час мого навчання - українська і російська, пізніше - ураїнська і зарубіжна.
        Нас у школі зобов"язували прочитати певний перелік книжок. Геніїв минулого. Називати прізвища та імена не буду, ви й без мене їх чудово знаєте. 
І, звісно, після прочитаного ми писали твори. Опис, характеристика та, безумовно, аналіз вчинків головних героїв. 
Яким чином це відбувалось у мене? Відповідаю. У неділю (ми вчились протягом шести днів, тому неділя - єдиний день, який був вільний від занять) я йшла у бібліотеку. Там просила книжки критиків, з їх думками стосовно конкретного твору, а потім збирала до купи фрази, цитати, слова, міняла місцями вже сказане, замінювала синонімами і виходив зв"язний текст. На уроках російської літератури це чудово проходило. Текст був "списаний" грамотно - не прикопаєшся, слова сказані "по-дорослому", розумно. І оцінки були високі. А на уроках української літератури цей номер проходив не завжди.
      Чомусь згадала це сьогодні зранку.
Ви тільки уявіть! Мільйони людей примусово читають визначені книжки. Обов"язково. Знають напам"ять імена головних героїв, їх вчинки. І потім аналізують, чому він чи вона так вчинили....
      Це вигадані герої. Це вигадані історії. Це всього-навсього казки. А школярів примушують аналізувати вчинки вигаданих людей.... І окрім того, правильний чи неправильний аналіз зробив учень визначає вчитель, у якого своє життя, своє власне бачення, свої принципи. 
У житті все інакше. Зовсім. 
І ще одне... 
Чому дітей вчать саме за цими книжками? Чому саме цих людей називають геніями? 

     А до чого тут вищезгадана стаття? 
Все до банального просто. Людина, коли дорослішає, свідомо шукає "згадки" з книжок у житті поза межами шкільних стін, а потім дуже дивується та розчаровується, що вчинки реальних людей не співпадають з написаним. До речі, є ще один цікавий висновок. Ті люди, які "погано" вчилися у школі, не читали книжок, не особливо переймаються філософськими питання життя та буденності. Не шукають знаків та закономірностей. А просто живуть.
4

Коментарі

113.07.13, 09:10

существует ограниченное число сюжетов, которые разыгрываются в человеческой жизни и если ребёнок научится анализировать и делать выводы на абстрактных героях, то в реальной жизни ему будет легче найти правильный ответ.

    213.07.13, 09:11Відповідь на 1 від Йоожа

    существует ограниченное число сюжетов, которые разыгрываются в человеческой жизни и если ребёнок научится анализировать и делать выводы на абстрактных героях, то в реальной жизни ему будет легче найти правильный ответ.Ні. я не згодна.

      313.07.13, 09:17Відповідь на 2 від vitannya17

      ваше право)

        Гість: ЕКАТЕРИНОСЛАВ

        413.07.13, 09:21Відповідь на 2 від vitannya17

        существует ограниченное число сюжетов, которые разыгрываются в человеческой жизни и если ребёнок научится анализировать и делать выводы на абстрактных героях, то в реальной жизни ему будет легче найти правильный ответ.Ні. я не згодна. Вы наверное хотите , что бы наши дети учились на галицких героях ,предателе бандере , бандита шухевича , СС Галичина , мазепе предателе , Где и кто в Украине есть хоть мало мальски герой ? А А. С Пушкин , Толстой , Лермонтов , это что , москальски выродки ?

          Гість: Malef(banned)

          513.07.13, 09:22

          не поверите, некоторые принимают сказки с вымышленными персонажами за руководство к жизни.. некоторые даже убить готовы тех, кто не приемлет этих сказок

            613.07.13, 09:30Відповідь на 5 від Гість: Malef(banned)

            не поверите, некоторые принимают сказки с вымышленными персонажами за руководство к жизни.. некоторые даже убить готовы тех, кто не приемлет этих сказокТак. "Преступление и наказание" читали?
            Так от. Я проти такого розвитку подій.
            Якщо Ви - за. Я ладна Вас убити.

              713.07.13, 09:30Відповідь на 3 від Йоожа

              ваше право)так)

                Гість: Malef(banned)

                813.07.13, 09:33Відповідь на 6 від vitannya17

                не люблю это произведение. Вы готовы убить всех кто не согласен с Вами? То может вам просто опасно читать художественную литературу?

                  913.07.13, 09:34Відповідь на 4 від Гість: ЕКАТЕРИНОСЛАВ

                  существует ограниченное число сюжетов, которые разыгрываются в человеческой жизни и если ребёнок научится анализировать и делать выводы на абстрактных героях, то в реальной жизни ему будет легче найти правильный ответ.Ні. я не згодна. Вы наверное хотите , что бы наши дети учились на галицких героях ,предателе бандере , бандита шухевича , СС Галичина , мазепе предателе , Где и кто в Украине есть хоть мало мальски герой ? А А. С Пушкин , Толстой , Лермонтов , это что , москальски выродки ?Анна Кареніна навіщо під поїзд кинулась? По Вашому це - нормальний логічний достойний фінал життя?
                  В Україні героїв повно. Просто їх ніхто не помічає. Це звичайні пожежники, рятувальники, лікарі, вчителі.

                    1013.07.13, 09:34Відповідь на 8 від Гість: Malef(banned)

                    не люблю это произведение. Вы готовы убить всех кто не согласен с Вами? То может вам просто опасно читать художественную литературу?На моє превелике щастя, у мене немає на це часу...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна