хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Незвичайний ювілей або "МіГ" над Бельгією

Пролог Липень ’89. Я щойно звільнився з арміїї і подався до родичів в Ростов....Їдемо якось ми машиною у Таганрог. По радіо - оголошення - на ферму близь бельгійського міста Куртре впав.....радянський винищувач Міг-23. Будинок був зруйнований, під уламками загинув студент, який гостював у дідуся...Пікантності історії про те, як радянський бойовий літак опинився у серці капіталістичної Європи, додавала ще одна деталь - відсутність ознак радянського льотчика. ***         А сталось от що. Літак належав одному з радянськи авіаполків, який дислокувався у Польші. В той день, 4 липня 1989, одразу після зльоту, у Міг23 керованого, між іньшим, начальником політвідділу, несподівано впали оберти двигуна, літак почав втрачати висоту....Пілот прийняв рішення залишити літак....       Катапультування пройшло вдало, про літак на кілька хвилин забули....а дарма! Дарма, бо він - зник! Вирішили, що напевно впав у море...А літак у цей час вже був над Німеччиною!  ....Через кілька секунд після катапультування льотчика робота двигуна несподіванно нормалізувалась. Літак почав набирати висоту....Натівська протиповітряна оборона виявилась, м’яко кажучі, не на висоті - адже радянський бойовий літак вона дещо проґавила...    Зрештою, пара винищувачів дісталась «МіГа»...Можна уявити здивування пілотів, коли вони побачили відкриту та порожню кабіну....Стали думати, що ж ним робити! Збити? Але ж внизу густозаселені райони - жертви гарантовано....Порадились і вирішили....не робити нічого! Літак, в очевидь, неозброєний, льотчика нема....Хай летить собі далі - там видно буде...  Що було далі - вже відомо... Коли закінчилось пальне, літак почав поступово знижуватись, згодом досить акуратно приземлився, але на його шляху трапився будинок, в якому знаходився той нещасний хлопець..... Епілог Як не дивно, особливого резонансу історія не набула. Можливо тому, що натівці трішки сіли в калюжу,  про СРСР взагалі годі й говорити,  мабуть, свою роль зіграла вируюча в СРСР перебудова....Але те, що ця історія увійшла в аннали авіаційних кур’йозів - це безсумнівно!

11

Останні статті

Коментарі

Гість: Оревуар

15.07.09, 23:20

Виявляється курйози були не тільки у наших ПВО-шників. Цікава розповідь

    Гість: AliSha

    25.07.09, 23:21

    ого....дуже цікаво та пізнавально!!!!!!
    Дякую...

      35.07.09, 23:25Відповідь на 1 від Гість: Оревуар

      Виявляється курйози були не тільки у наших ПВО-шників. Цікава розповідьДоречі, в одній із нещодавних статтєй (адже ж ювілей!) якраз згадують Руста, зазначаючи, що його, по-перше, весь час бачили, просто не знали, що з ним робити, а подруге - маленький спортивний літачок - все ж не бойовий винищувач!

        45.07.09, 23:25

        Привід для святкування.

          55.07.09, 23:25Відповідь на 2 від Гість: AliSha

          ого....дуже цікаво та пізнавально!!!!!!
          Дякую...

            65.07.09, 23:26Відповідь на 4 від N 47-ий

              Гість: Оревуар

              75.07.09, 23:27Відповідь на 3 від A v i @ t o r

              Виявляється курйози були не тільки у наших ПВО-шників. Цікава розповідьДоречі, в одній із нещодавних статтєй (адже ж ювілей!) якраз згадують Руста, зазначаючи, що його, по-перше, весь час бачили, просто не знали, що з ним робити, а подруге - маленький спортивний літачок - все ж не бойовий винищувач!Так то воно так, але якби хтось дізнався де він сяде... В старшному сні не приснилось би

                Гість: AliSha

                85.07.09, 23:27Відповідь на 5 від A v i @ t o r

                ого....дуже цікаво та пізнавально!!!!!!
                Дякую...
                От тепер цікаво, коли ти сам написав!!!!!!!

                  95.07.09, 23:28Відповідь на 6 від A v i @ t o r

                  Ну ... З урахуванням об*єктивних обставин...

                    105.07.09, 23:29Відповідь на 7 від Гість: Оревуар

                    Так то воно так, але якби хтось дізнався де він сяде... В старшному сні не приснилось би Це вже точно!! Мені й досі смішно, як уявляю....Втім, хтось, мабуть і в дуло пістолету зазирав - не до сміху було!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна