хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Створено систему бездротової передачі електроенергії

  • 10.06.07, 23:15

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту (MIT) створили ефективну систему бездротової передачі енергії.

Експериментальний пристрій, названий ученими WiTricity,  складається з двох котушок діаметром 60 см з мідним дротом, передавача, підключеного до джерела енергії, і приймача, до якого приєднана лампа розжарювання.

Під час експерименту, лампа продовжувала горіти, навіть коли між нею і котушками знаходилися дерев’яні або металеві предмети, а також електронні пристрої. Фахівці повідомляють, що ефективність передачі енергії при цьому складала близько 40%.

У новому пристрої вчені використовували феномен резонансу електромагнітних хвиль низької частоти - в даному випадку, 10 Мгц.

Варто зазначити, що ідея бездротової передачі електроенергії не нова, проте всі розробки в цій області засновані на електромагнітному випромінюванні й не набули широкого поширення через низьку ефективність унаслідок розсіювання більшої частини енергії в навколишній простір замість спрямованої передачі.

І в новому пристрої професорові фізики MIT Маріну Солячічу якраз вдалося вирішити проблему розсіювання електроенергії.

Він також додає, що ця технологія є легковідтворюваною і безпечною для людини і домашніх тварин, оскільки випробування показали, що бездротова передача електроенергії не впливає на працездатність кредитних карт, мобільних телефонів та інших електронних пристроїв, чутливих до електромагнітного поля.

1

Коментарі