Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Свято Купала

Свято Купала — одне з найулюбленіших в українців та усіх слов'ян. За народним повір’ям, цього дня "Сонце сходить, грає", трави й квіти набирають найбільшої лікувальної сили, опівночі розквітає папороть. Ця чарівна квітка віщує незліченні скарби, багатство, статки і здоров’я.
Це свято приурочине до літнього сонцестояння — найдовшого дня й найкоротшої ночі року. Воно святкується у ніч із 21 на 22 червня. Колись у купальську ніч було укладено священний шлюб Бога Сонця, що уособлював чоловіче начало, з Богинею Води, яка символізувала жіноче. Центром свята було місце за селом на березі річки, озера чи ставка. Напередодні купайлицю мали встановити хлопці, а дівчата — прикрасити її вінками, квітами, стрічками. На дерево вішали опудало у вигляді солом’яної ляльки Маринки, вбраної в сорочку, плахту, вінок і намисто з горобини.
Свято починалося з розкладання багаття — символу вогню небесного й земного. З пагорбів та крутих берегів пускали у воду запалене колесо — символ Сонця
В давнину перестрибували через багаття для того, щоб пройти перед жнивами обряд очищення вогнем. Вірили: що вище людина стрибне, то вищою виросте пшениця. Такий вогонь наділяв людей здоров’ям, силою, запобігав усьому злому, зокрема, чарам. Сьогодні молодь перестрибує через вогнище парами, взявшись за руки й загадує: руки не розійдуться — хлопець і дівчина поберуться.
А ще дівчата плели вінки та ворожили на них. Кожна дівчина пускала свій вінок на воду та дивилася: куди попливе, туди й заміж вийде, проте, якщо потоне — це віщувало розлуку з милим. За віруваннями, на світанку купається навіть сонце, й тому воді і вранішній росі приписується особлива лікувальна сила. Водночас, у купальську ніч відбувається розгул усілякої нечисті. Відьми перетворюються на кішок або жаб, відбирають у корів молоко, лякають молодь.
Це велике свято знов починає відроджуватись з давньої РІДновірської традиції, все більше людей знову починають відчувати зв'язок із Природою. І це значить, що настає початок розквиту та відродження нашої рідної культури та традиції, що веде нас до духовної та фізичної перемоги над вогогами нашої нації. Слава Рідним Богам!

100%, 9 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
7

Останні статті

Коментарі

Гість: Бульба

113.06.11, 16:05

    214.06.11, 10:39

      314.06.11, 11:48

        427.01.12, 14:12

        Слава рідним Богам і Богиням!

          517.03.12, 17:21

          У наших рідних святах і звичаях прихована наша справжня сила. Ми - колиска індоаріїв. Наші традиції - найдавніші. Ставаймо могутніше з НАШИМИ святами!

            617.03.12, 18:38Відповідь на 5 від The rich cat

            Тільки людінки, нажаль, це забули і вірять не своїм богам,а жидам,які підкинули їм утопію у вигляді християнства!!!