хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Рідкісний феномен - бідність працюючих!

Тотальна монополізація економіки України  та жахливі умови для розвитку бізнесу - як свого, так і іноземного - призводять до технологічної відсталості та низького попиту на робочу силу.   І, як наслідок,  рідкісному для  усього світу феномену - убогості працюючих.

Українці погоджуються на практично безкоштовну працю,  через свою дурість.

Німецький концерн REWE Group відкрив в Україні свій 24-й продуктовий супермаркет Billa. Але, зарплати  компанія  пропонує  надзвичайно  низькі - близько 2 тис. грн. ???  Бо  вищих  ніхто й не вимагає !!!???
Відповідь на питання, чому ж світовий гігант такий  скупий на гідню  платню, лежить на поверхні:  а навіщо  платити  більше,   якщо дурні українці погоджуються працювати задарма!

Компанії  з  мільйонними оборотами - великі продуктові роздрібні мережі, аграрні гіганти і навіть транс національні корпорації,  що  як в раю  влаштувалися в Україні, - мають  сотні тисяч низькооплачуваних співробітників, які  працюють майже задарма!



Головна причина низького платні полягає в тому, що українці погоджуються на практично безкоштовну працю через свою дурість.

Але,  навіть враховуючи,  практично безкоштовну робочу силу, за минулий рік, за даними Держстату, 70 тис. підприємств згорнули свою діяльність, внаслідок тотального бандитизму влади.

Тобто,   в Україні спостерігається високий  корумпований  фіскальний тиск на фонд заробітної плати.  В  Україні він, до прикладу,  втричі вищий, ніж в Німеччині !!!

Внаслідок того, що до влади прийшли  олігархи-злодії  в Україні спостерігається низька продуктивність праці і технічна відсталість вітчизняних підприємств, …  олігархи не хочуть вкладати гроші в науковоємнісне виробництво,  а це автоматично формує зниження частки заробітної плати в собівартості продукції.  Вона  й  так  мізерна – лише  2 - 4%,  в  той  час  як  в  Європі  вона  становить 40 – 70%.

Андрій Новак, голова Комітету економістів України, говорить, «що також  і  низький рівень мінімальної зарплати змушує приватний бізнес орієнтуватися на офіційний показник мінімальної оплати праці,  тобто  оплати  усім  працівникам в розмірі  1143 грн. Це стосується навіть дуже благополучних компаній, які можуть платити в десять разів більше», - говорить він – «Але ж ніхто не вимагає ???» .

Наприклад:  Чернівецька швейна фабрика Арніка шиє для вимогливих європейських модниць білизну.  Замовник українців - всесвітньо відомий німецький бренд Triumph International. Потрапити на самий грошовитий ринок світу - велика удача, однак слід зазначити, що навіть такі сприятливі обставини не дуже-то відбиваються на добробуті  чернівецьких швачок.



В середньому кожна з 300 робітниць отримує  лише 1800 грн., Тобто в чотири рази нижче,  ніж їм повинні платити.  І робітниці мовчать???  Така сумна картина склалася по всьому периметру України!

У більшості великих і дуже великих компаній платня співробітників катастрофічно низька при відносно пристойних доходах самих роботодавців. Наприклад, луганська компанія Альфа - постачальник в Німеччину,  США, Польщу, Південну Корею фільтрів для автомобілів - щомісяця платить своїм підопічним лише близько 1700 грн.

Не в кращому становищі персонал продуктової роздрібної мережі АТБ-маркет. Незважаючи на стрімке зростання, адже оборот мережі в 2007 році - $ 880 млн, ... в 2012-му – вже понад $ 2,2 млрд, мережа пропонує своїм співробітникам жити всього на 1600 грн. на місяць. Компанія може виплачувати робітникам  і  10000 грн. в місяць, але ж робітники не вимагають свої чесно  зароблені гроші???!
tearstearstearstearstears

50

Коментарі

119.01.13, 17:33

не вимагають, бо решту отримують "преміями"
Я в дитячому садочку працюю вартівником і отримую приблизно ту ж суму, що і працівники описані в останніх абзацах
Зауважу, що працюю через день і не добу, а лише вночі. Тому якщо припустити, що я працював би кожного дня, то отримував би в два рази більше ніж працівники іменитих фірм Не вірте всьому, що пишуть!

    219.01.13, 17:33

    так про що ми говорима ...ось там платять ..
    як людина не має за що купити..зїсти.а сімя .
    то той мізер для неї також гроші..
    а у мене заробіток державний..1 350..
    так .що ...це тут свої правять...

      319.01.13, 17:46Відповідь на 1 від MuKeXa

      ну ви й навели приклад ось чому пенсіонери не мають належної пенсії ось чому в Грузії подолана корупція, а в нас НІ !!! Ви що, - задоволені зарплатою у 3000 грн ???

        419.01.13, 17:46

          519.01.13, 17:47Відповідь на 2 від зашморг

          йде мова за те, чому ми не вимагаємо свої чесно зароблені гроші олігархи за 2012 рік вивели в офшори 70 млрд доларів - це наші недоплачені зарплати !!!

            619.01.13, 17:48Відповідь на 4 від Fred Perry

            як би ви знали, як я вас розумію

              719.01.13, 17:54Відповідь на 6 від Aмaзонка*

              уявляю...

                819.01.13, 17:55Відповідь на 3 від Aмaзонка*

                ну ви й навели приклад ось чому пенсіонери не мають належної пенсії ось чому в Грузії подолана корупція, а в нас НІ !!! Ви що, - задоволені зарплатою у 3000 грн ???Корупція як і ремонт - ніколи не закінчиться. Ви з наче доросла людина ).
                Стосовно моєї зарплатні... Яка вона, на Вашу думку, повинна бути у працівника котрий приходить переночувати? А якщо мене порівняти з працівником компанії Альфа(який я думаю не спати ходить), то так - задоволений! І як бонус - в мене є купа часу на свої хобі та самоосвіту!

                  919.01.13, 17:57Відповідь на 8 від MuKeXa

                  Додам... У пенсіонерів маленька пенсія не тому, що в мене мала ЗП, а тому що як вже говорив - більшість свою ЗП отримує "преміями"

                    1019.01.13, 18:02Відповідь на 9 від MuKeXa

                    Категорично з вами не погоджуюся !!! Зарплата вже зараз має бути в 10 разів більшою !!! Тому й відрахування в пенсійний фонд теж збільшаться у 10 разів. Почне зявлятися малий і середній бізнес !!! Питання мінімальної заробітної плати КЛЮЧОВЕ !!! Приклад, у Франції, якщо роботодавець платить робітникоів менше ніж 1821 євро його притягують до кримінальної відповідальності. А хіба наші українці працюють гірше ніж французи, навпаки - працюють краще !!!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      18
                      попередня
                      наступна