хочу сюди!
 

Лариса

51 рік, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

Незалежності присвячується

"- Слово моє,- казав він,- не для вас. Слово моє для мертвих і ненароджених. Слово моє прийдучим вікам. Затямте, ви, сини і дочки великої землі... Затямте, гнані, принижені, затямте, витравлювані голодом, мором!.. Нема кінця нашому життю. Горе тобі, зневірений, горе тобі, виречений самого себе!.. Кажу вам правду велику: краще буде Содомові й Гоморрі в день страшного суду, ніж вам, що відреклися й плюнули на матір свою!.."(с)

Сьогодні 20 років з початку путчу. І фактично через чотири роки ми  стали державою. Хотілось би сказати трішки, щодо своєї хоч і куцої, але все ж таки Батьківщини. Так вже вийшло, що я прожила своє життя в цій країні. Я не знаю, як воно там по іншому, я не знаю, що таке жити у складі іншої країни, не знаю, як це знати одну мову, не знаю, як воно там. Моя Батьківщина вже вільна, незалежна Україна, бо тут я виросла, бо на українських піснях я зростала, бо звикла до звичного суржику, українського телебачення, і мови по телевізору. Мені дико дивитись російське телебачення, дико і по чужому чути російську мову, бо тут не чуєш мову, якою розмовляють сусіди. Тут щось, інше своє…І мені боляче дивитись на все те, що зараз відбувається. Мені боляче дивитись на те, що зараз у моєму місті з’являються фашисти, мені боляче від того, що наша освіта губиться і вбивається, боляче від того, що вбивається звична і така глибока культура. І інколи мені не вистачає сил, хочеться все покинути та втекти. Але все одно ще хочеться зберегти трішки віри у те що, ця куца, крива, змучена, забита, вбита країні підніметься з колін. Хочеться вірити, що отой хлопець у вишиванці, якого бачила сьогодні, також буде мати таку ж віру. І може, справді щось зміниться. Я хочу у це вірити.  Бо, якби пафосно це не звучало, моя Батьківщина - Україна.

1

Останні статті

Коментарі

119.08.11, 23:47

Красива стаття,поетична. Від себе ж хочу сказати що дії викликають наслідки.Фашисти з"являються тому що на те є причини,а саме тотальний хаос і дерибан.Щож до вишиванок то не факт що людина одягне вишиванку і стане "чудовим представником своєї нації".Жопомордий сифілітик одягав і одягає вишиванку,а людинка-тьфу!

    219.08.11, 23:57Відповідь на 1 від Чубинський

    дякую))) так воно і є. Тому загроза тотального фашизму лякає Ну, так він її одягав для піару, а цей хлопець для себе))) в російськомовному місті це приємно спостерігати)))))

      320.03.12, 18:06

      чудово написано!