Профіль

Lerbod

Lerbod

Україна, Львів

Рейтинг в розділі:

дозволити школярам віскарь!!!

  • 13.01.18, 18:45

— пане вчителю, а нам десь в житті знадобиться Ваша математика??
— навряд, вона стане в нагоді лишень розумним учням...

Сиджу, тверезію потроху: чи не найтупіша річ в нашій освітній системі — подавати алгебру і основи вищої серед обшарпаних класів, через ображених на життя людей з куцими зарплатами.

Математику треба споживати в вечір п'ятниці, під віскарь. Можливо в якійсь кнайпі-підвальчику в центрі. 

Нє, серйозно, ну не йшла мені тоді алгебра — заплакана викладачка, штурханина, парти... А шкода часу — зараз купу нюансів вдається розрулити комбінацією формул, особливо в програмуванні.

Субтропічна муха для переробки органіки

йдем далі. 

Якою прокачаною б не була роботехніка, вона не впорається з переробкою органіки так як це зробить звичайна муха (точніше її личинки).


Це чорна львінка — Black soldier fly. Субтропічна комаха з нереальними апетитами. На відміну від місцевих, вона більше їсть, активніше плодиться і може виганяти пристойні габарити без споживання м'яса.




Сьогодні вилупилась перша звірюка, а завтра я йду робити інсектарій для повноцінного розплоду. Смачного :)


ITmoms Lviv 2017


Нє, ну ви ж розумієте, що в наш час фермери мусять не лише черв'яків розводити, але й вести невеликі курси для молодих мам.

Ну, а де курси, там і випуск.



Та да, мамочки рулять )))


Не черв'яками єдиними. 3д принтер Graber i3

  • 09.01.18, 11:18

На свята жоден правовірний галичанин не попреться в гараж, щоб робити апдейти.... Отак доводиться скниліти вдома й думати, чим зайнятись між пампухами на наливками.

На сон грядущий відкопав ось це артефакт. На фото ще стара версія — зараз вже підключені шагові мотори, x та z осі. Ще трохи і можна буде запускати 3д друк, щоб писати тут не лише про черв'яки...




Доходить справа до "мозгів". Лізу в нет за прошивкою, а там все більш менш пристойне, що оновлювалось не в 2015 тільки під Arduino Mega. Ну, а в вашого покірного слуги зі стратегічних запасів тільки два мікроконтролери arduino nano + якийсь прототип uno, біля якого ще слід потанцювати з драйверами...

підганяючи прошивку під nano довелось визнати, що я ще є повним дундуком в програмуванні — напевне завтра обкладусь мануалами й вернусь до старого доброго штудіювання мат частини.



На разі ось така краса, стоїть як пам'ятник Шевченку, подивимось, що вийде.

Розумний гаражик in progress

  • 05.01.18, 11:09

Трушні програмери можуть кодити на чому завгодно, де завгодно і під що завгодно:


Вашій увазі гаражний кліматконтроль — бере поки до уваги лише температуру субстрату, але скоро навчиться визначати вологість і підливати при потребі.




UPD. от тільки не треба тут розповідати, що трушні програмери вже давно накодили собі на ферму і розводять осетрів, а не хробаків... 

Що їдять львівські черв'яки

Для тих, хто ще не встиг відфрендитись після останніх публікацій, ми знов в ефірі. Нині буде гастрономічна тема.

Якщо львівський пан має час і надхнення, а черв'яки в нього не прості, а породисті, то чим годуватиме пан своїх хвостатих?

Правильно, кавою.... 

В гаражик регулярно звозяться пакети з невдалими експериментами та відпрацьованим матеріалом. Кава, ясна річ береться в кафешках.


Звичайно, навіть відпрацьована кава не йде напряму в стелажі. Продукт ніхто не переводить. Для початку на ньому намагаються виростити гриби (гливи, опеньки чи шиїтаке). Про це я колись хвалився.

Виглядає так, що грибний пакет дає два урожаї (віддаючи 85% всього що може). Після чого його відправляють на переробку.


Деякі пакети ще умудряються пригостити бонусними грибами. Якщо плід нормальний, то їде зі мною додому. Якщо ні — йде на корм.


Такий концепт проекту шикарний тим, що він на 100% безвідходний. Фінансовою частиною поки похвалитись не можу — потрібні ще вкладення та напрацювання. 

Поза тим навіть на рівні хобі це заняття відбиває оренду та розхідні матеріали. Ну, а після перезапуску, якщо хвостаті не подохнуть візьмемось з новими силами.

Гаражні біткоїни — концентрація хвостатих.

  • 24.12.17, 16:57

Сьогодні навідався в гараж за замірами воріт — будемо робити завісу для утеплення. Маю надію, цей що бюджетний варіант трохи допоможе в теплозбереженні.

Заодно зафоткав зблизька стелаж. Зазвичай каліфорнійці ховаються під поверхнею, але якщо трохи пошевелити ґрунт, то видно популяцію.



Це одна з 14-ти сімей. Якщо врахувати, що кожні два місяці вони подвоюють свою кількість, то досить навіть немало.




кожен хлопчик до 40-ка має право на мініферму


Давно подумував над мініфермою — не над тимчасовими експериментами чи розсадою на дачі, а думав саме про мініферму. 

Були б в мене акваріуми з осетрами — ти приїздиш, питаєш в аква-агронома як справи, коли нерест. Трохи ходиш поміж рядами, медитуєш на темні хвости в воді. Ну, а потім береш один з цих хвостів та везеш дружині на сковорідку. Ідилія...

Так я почав заощаджувати на поголів'я риби. Заощаджував-заощаджував, а потім психанув і купив снікерс — черв'яків...

На сковорідку їх не принесеш, факт. Агронома біля них теж не приставиш — зараз в мене тільки 14 сімей, не окуповують.



Ними ти не похвалишся серед френдів, не запостиш фоточки в інстаграмі, плюс тут тільки один: ти можеш залишити все це господарство на тиждень (коли горить проект) і за цей час всі залишаться цілі.

Мікроконтролер для випікання карбонових деталей


девелоперам буває корисно "макатись мордочкою" в інші технології... Навіть, якщо ти просто вебмайстер, знайомство з мікроконтролером тактовою частотою 16 Mhz та RAM в 2 Кб стимулює переглянути ставлення до продуктивності та використання ресурсів. 

---- 

Ця перфектна у візуальному плані жменя дротів — контролер для випікання деталей з карбону: 

- два температурні режими з регульованою температурою та часом; 
- захист від перебоїв з напругою: прилад запам'ятовує час випікання (SD карта) і після відновлення електрики починає з того самого місця; 
- керування теном в 1000 Вт; 
- візуальний інтерфейс управління; 
- можливість підключення додаткового управління через web; 
- можливість підключення управління через GSM — олдскульний варіант з мобільним; - можливість підключення додаткових сенсорів та системи додаткової циркуляції. 

Одним словом, не найгірший спосіб вбити кусок вихідних


Правильний стілець на зиму

  • 08.11.17, 15:57

Знаєте як буває: 


ви чекаєте гостей (наприклад тещу)... ти готуєшся, проводиш електрику, робиш правильний стілець....

а вона сідає і каже, що шота слабо гріє (((