хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Робочі руки світу. Куди потрібно піднятись, щоб мати спокій

  • 25.09.14, 12:37
На фрілансі зареєстровано близько 13 мільйонів користувачів. Якщо відкинути клони, пробні акаунти та випадкових юзерів, то реально за роботу бореться 2 мільйони. До цього числа варто віднести також і роботодавців.
Аби людям було веселіше, сервіс ввів поняття рейтингу, щоб кожен міг помірятись достоїнством і знав до чого йому прагнути. 

Власне коли я лишень зареєструвався, то нереально сумлінно проходив всі квести, щоб наростити жирок і піднятись в списку. Спочатку було просто: кожні +5 чи +10 очок досвіду підносило мене на добру 1000 місць вгору. На перші 500 000 я піднявся за кілька днів. До заповітних 100 000 дістався чи не на третій тиждень. Ну а позначку в 35 000 перетнув вже коли здав перші проекти та перші екзамени.

До речі, якщо на початках просуватись було справді просто, то на цій позначці середньостатистичний фрілансер застрягає надовго. Нових квестів, які піднімають рейтинг вже немає, поки отримаєш експірієнс від зданої задачі -- опустишся по позиціях тисяч на 5, відтак все, що вдається заробити, достатньо лише для того, щоб втриматись на позиціях.

35000 -- це той рівень, де тримається середній фрілансер, який має 1-2 проекти в тиждень. Це означає, що ви вже маєте своє коло інтересів та внятну кваліфікацію.

35 тисяч це загальний список вельми активних виконавців. Відкиньте тих, що займаються в іншій сфері, а також тих, хто не є прямими конкурентам, тобто працює в іншому технологічному напрямі. Вийде цифра в 1-3 тисячі осіб.

Для того, що б гарно себе чути на ринку, потрібно вийти в перші 5 сотень спеціалістів цієї світової спільноти. Тобто піднятись в загальному списку в перші 10 000. Завдання далеко не з простих, але при правильному підході воно досягається за півроку. 

Ну, а що робити з потоком клієнтів та ринковою позицією -- це вже зовсім інша історія. Така от математика, малята :)
0

Коментарі