Після п’ятирічного ремонту відкрився музей Пабло Пікассо у Париж

П’ять років продовжувався тривалий ремонт, після якого музей Пабло Пікасо готовий відкрити свої двері для усіх охочих побачити 5 тисяч робіт митця, які весь цей час зберігалися у сховищі.

 

Будівлею для музею служить маєток 17 століття, на той час відомий готель Sal, який нещодавно був відкритий наново за участі президента Франції Франсуа Оланда. У промові він висловив своє захоплення красою музею та підкреслив величезне значення цього арт-простору. Під час церемонії відкриття музею відбулося також святкування дня народження Пабло Пікассо.

 

Хол готелю Sal

 

Після ремонту площа музею збільшилася втричі. До уваги відвідувачів представлені картини з синього періоду, скульптури у стилі кубізм, сюреалістичні  картини 1924-1930 років, вирізані з металу листи і багато іншого.

 

Щодо власної колекції Пікассо, то вона є надзвичайно різноманітною та включає в себе Іберійські статуї, маски з Африки та Океанії, та картини таких відомих художників, як Гоген, Ренуар, Модільяні та Міро.

 

Архітектор Жан Франсуа Бодан

 

Для більш глибокого та детального вивчення мистецтва та майстерності Пабло Пікассо музей планує проводити одну велику виставку кожного року. Уже всередині 2015 року у колаборації із New York City Museum планується організація виставки, тема якої обертатиметься навколо скульптур Пікассо.

 

Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
35
попередня
наступна