ЗМІ не сприяйте злочинцям

Як дістали своїм невіглаством деякі ведучі на телеканалах. Останній приклад -педофіл гуляє по школі і і пристає до хлопців. Його затрмали і ось коментар -" Йому загрожує до 15 років ув'язнення."
 Почекайте. хто кому загрожує- чи педефіл здоров'ю дітей. моралі суспільства чи держава йому. яка повинна за такі дії карати.
 Тому закликаю журналістів -перестанте знущатися над простою логікою  а оголошуйте "Злочинец згідно КК може за такі дії бути покараний ув'язненням до15 років"і
 Саме так ви будите створювати нормальні правови відносини і впливати на безпеку в суспільстві  а зараз ви такими оголошеннями стаїте на боці злочинця і сприяїте їх поширенню 

Перевірте чиновників

Зовнішне незалежне інспектування

Для старших школярів запроваджена підсумкове зовнішне незалежне оцінювання-ЗНО щоб об'єктивно без втручання чиновників шкіл виявіти, як учні засвоїли знання по предметам Це у школярів і вчителів викликає стимул краще навчатися і вчити. По цьому принципу пропонується утворити систему зовнішнього незалежного інспектування-ЗНІ для державних чиновників, щоб суспільство давало об'єктивну оцінку кінцевим результатам їх діяльності

Зовнешне незалежне инспектування повинно проводитись для державних структур по аналогії як це проводиться для учнів випускних класів школ. Дуже богато негараздів в діяльності різноманітних державних структур виконавчої влади є наслідком відсутності чітких крітеріїв оцінкі їх праці. Та атестація, яка проводиться самими структурами, не спрацьовує тому виникло бажання кардинально вплинути на цю оцінку завдякі незалежним громадьським експертам.

Для прикладу візьмемо таку державну установу як Укравтодор. Бо від її недоопрацювання на вибоїнах доріг державного значення псуються автомобілі, йде шалені перевитрати пального і взагалі гальмуються усі переміщення по країні і це напряму впливає на підприємницку активність і добробут країни.

Тому пропонується запровадити ЗНІ, зовнишне незалежне инспектування державних доріг.

Зовнішне — тому щоб до складу ввійшли не пов'язані з цією структурою фахівці, а також незалежні споживачі цієї послуги-водії авто та представники громадських організацій які зацікавлні у чіткому функціонуванні дорожнього господарства.

ЗНІ повинно бути не всеосяжним, а простим і доступним і зрозумілим для кожного пересічнього користувача доріг, які спромжні оцінити кінцеві результати діяльності цієї державної структури- Укравтодору. Тому крітерії по якім проводиться інспектування пропоную слідуючі:

- скільке води не розхлюпиться з літрової банки при ізді по трассі на швидкості 60 км\час на відстані 60км- 100 балів за повну банку

-скільке відсутніх дорожних знаків на дорозі минус 1бал

            • Скільке відсутне водостоків з дороги де вони в край потрібні-мінус2бали

            • кількість відсутньої розмітки на участках-мінус 2бала

            • статистика аварій на дорозі, із них з тяжкими наслідками.-мінус 5 балів

            • наявність заметів на дорозі що перекривало рух транспорту мінус10 балів

Таким чином незалежна інспекційна комісія раз в кінці літа і раз в кінці зими швидко визначить як утримується дорога що є основним показником роботи управлінців і усього колективу підпрозділу Укравтодору. При отриманні меньше 70 балів керівництвро підрозділу потрібно міняти. При нарахуванні такіх підрозділів більше 20% потрібно міняти керівництво Укравтодору.

І останне,заробітна плата керівництва Укравтодору повинна залежити від кількості автомобільних перевезень за рік. На скільке процентів він зріс пропорційно підвищується і їх ЗП.

Таким чином вибудовуэться механізм суспільного контролю над галузью утримання дорыг державного зпачення. Анологічно місцеві громади можуть запровадити такий же контроль за місцевими дорогами

.

Принципи такого контролю можна розповсюджувати на усі сфери діяльності державних чиновників, а для цього в Уряді при Міністрі КМ повинні бути розроблені правила формування за конкурсом таких Зовнішніх незалежних інспекцій, та порядок застосування результатів такіх зовнішньо незалежних інспекційних перевірок.

Візьмемо наприклад таку сферу, як утримання державних лісів, які за повідомленнями ЗМІ і громадян нещадно знищуються. Тому розпорядженням мінестра КМ в кожній області створюється комісія ЗНІ до якої включають представників громади,суспільних організацій, фазіхвців з природоохоронних учбових закладів. В розпоряджені також вказуєтся оціночні критерії по якім перевіряє ЗНІ

- Належний стан лісогосподарства оцінюється в 100 балів


      • З 10 перевірених ділянок в 1га скільке зафіксовано вирублених дерев. мінус1 бал за дерево

      • Скільке зафіксовано сухостою - мінус 0,2 бал

      • Скільке виявлено дерев з хворим листям - мінус 3 бали за дерево

      • Скільке виявлено ділянок без протипожарної смуги -мінус 5 балів.

ЗНІ проведе перевірки лісів два рази на рік і якщо в області набрано балів меньше 80 керівники управління звільняються з посад.

По анологичній схемі треба проводити перевіркі і органів водних ресурсів, споживчої безпеки, архитектури і майже усі структури державного та місцевого управління. Весь цей суспільний контроль буде спонукати чиновників активно виконувати свої функції і в кінечному рахунку поліпшить якість життя усіх громадян України.



Мова по новому


Те що витворив Кабінет міністрів Гройсмана разом з супер філологами не пролазить ні в які ворота. Так, мабуть деякі правила правопису як анахронізми і нові поняття можливо і треба було змінювати. А ось викладання інозених слів на хуторянський лад ріже слух і викликає обурення. Наприклад згідно нових правил жінка на посту прем'єра- прем'єрка. На посаді професора- професорка, мера-мерка, посла- послиця, член організації- членкіня та іньше.

Все це розцінюю як інтелектуальну діверсію. І ось чому. Таке застосування іноземних слів більше нагадує рівень мислення якогось бурсака початку 20 сторічча, з хутора на слобожаньщині. У нього куриця-курка, вчитель-вчилка, собака- сучка, повія- проститутка і т п.. Тобто скорочено, нахабно і принизливо І саме цей підхід запропонували і затвердили колишні чиновникі. А ось в англійській, німецькій та іньших мовах жінка президент канцлер прем'єр визначається просто як президент, канцлер, прем'ер без усяких витребеньок Тепер така невідповідність іноземним термінам,зверхність,нахабність до поважних посад людей і термінів поширюються через офіційні видання, радіо, телебачення. і визиває обурення у українців зрощених на українській літературній мові. Треба негайно припиняти це блюзнірство над співучею солов'їною мовою нашого народу.

Закликаю усіх небайдужих підняти свій голос проти цієї інтелектуалної, психологічної диверсіїї, яка ставила за мету насміхатися над українськими висловами дуже поважних понять, і вимогати від Уряду скорійшої відміни таких правил.

Штанмайєр- прикриття імперців

Штанмаєр- агент впливу


Зараз на слуху у ЗМІ призвище колишнього міністра закордонних справ ФРН К,Штайнмаєра ( зараз він президент) якій нібито запропонував план завершення конфлікту на Донбасі і нове українсько- еврейське керівництво нарешті з цим погодилось. Насправді, як стверджує підписант домовленностей в Мінську, єкспрезидент П.Порошенко, формули, тобто послідовності виконання, не існує, а є лише перелік заходів для встановлення миру. Педро як завжди намагається хитрувати. Якщо це не затвержена послідовність з подачі Кремляя, то чому він її не узгодив в іньшому порядку . Тобто -завершення обстрілів-закон про амністію- вивод іноземних збройних формувань під спостереженням ООН ОБСЕ,,- контроль над кордоном Україною,- проведення виборів згідно законодавства. Все це диктує здоровий глузд та світова практика погашення конфліктів. Але це можливо лише коли сторони кофлікту бажають його завершення і починають виконовати норми міжнародного права..

Ми же бачимо іньше .

РФ не збирається полишати дії по втручанню у внутрішні справи сусідньої суверенної незалежної держави Україна,як того вимогають міжнародні норми, і саме це є головним фактором виникнення бойових дій на Донбасі. В цьому плані обурює те що про це напряму не заявляли і не заявляють керманичі України і стідливо замовчують її міжнародні партнери: Німетчина , Франція, Великобританія, Китай.

Що робити щоб кремлівські перці полишили втручання в Україну, є богато прикладів, пропозицій і матеріалів тому це варто окремих досліджень і розмов.

Зрозуміло одне, що для початку про це потрібно говорити на рівні регіонів, держав, континентів. в міжнародних глобальгих організаціях.

Сам К.Штайнмаєр є фігурою яка просувалась на державні посади ФРН за допомогою відомого агента Мокви-Г.Шредера, колишнього канцлера, а тепер голови правління Роснафти. Недарма в Німетчині Г.Шредера охристили політичньою повією

Поміркованим читачам вже зрозуміло чиї інтереси цей тандем відстоює. Томучитачам ФБ, блогерам і ЗМІ не потрібно мусолити ім'я К.Штайнмаєра, яким прикривають амбітні плани кремлівських гопників перетворити Україну в федерацію і таким чином її поступово розвалити.  Все потрібно називати своїми ім'ям.. Тільки зривання масок з шахраїв дає шанс українському народу зберегти державу і націю в цілому.


Про інформаційне безглуздя Бо

 Діяльність блогера Богдан БО в групі  "Ми любимо тебе Україна" це наглядний приклад  підтведження висліва - "благими намірами дорога вимощена  в ад".    Бо заполонив інформаційний простір групи своїми постами, які  інколи мають слушні думки, а інколи спірні настільке що немає сенсу  сперечатися, тому і  майже немає коментів. Таким чином група патріотичних дописувачів  різко скоротилася,  а не поширилась серед громадян країни і виникає думка що Бо більше за все любе себе, а не неньку Україну і діє на шкоду  поширенню свідомості суспільства. 

Нові вовки в овечій шкурі

  

  


 З'явилися нові думки щодо учасників президентских перегонів. Мова йде про ждокера перегонів- И.Смешка. В мене, як у читача, якій звик аналізувати дії та висловлювання різних діячів, виникли питання коли він вийшов на арену перегонів.

А питання прості:

Як він повів себе при переговорах по ліквидації ядерної зброї України і особливо тактичної.

Яку роль він відіграв в тому що в 1998р знищіли 1000 крилатих ракет, які були б гарним попередженням для усіх агресорів.

Ще питання- хто його, війскового, висунув на посаду голови СБУ при Кучмі.

А ще питання- чому він не знайшов отруювачів Ющенко

А також чому він з 2014 року по 19 рік не міг розібратися в діях бариги хоча був майже поряд.

І ось на деякі питання отримав відповідь від відомих діячів, які близько знають українську політичну кухню. Сподіваюсь що і блогеру Мольфар буде корисне це почути і зрозуміти

https://www.youtube.com/watch?v=wfNm5UZhFu8

Хто кого обирає в президенти

Виборчі перегони президента набирають обертів. Реклама кандидатів намагається захопити прихильність виборців, які на неї вже перестають звертати увагу, тому що велика більшість наших громадян голосує не розумом, а по переконанням, які заклали в них батьки, та життеві обставини. Давайте розберемось, якіж це основні поняття світоустрію, по яким виборці віддають перевагу кандидату.

За кандидата -морального честного, порядного, добродія, голосують виборці, які самі в житті намагаються цім якостям відповідати .

За кандидата - з шахрайскими здібностями і дійствами, якій легко порушує закони, Конституцію заради вигоди, голосують такі ж і виборці, бо мають надію що він від своїх здобутків буде їм бросати якусь частку і не притягати до відповідальності за їх шахрайство

За кандидата — приколиста, якій пересміює усе підряд, не зважаючі ні на честь, ні на повагу, ні на розумні речі, аби було прикольно та смішно - голосують саме так виховані виборці.

За кандидата — запроданця, якій заради спокою та благополуччя своєї родини готов продатися кому завгодно і не важливо з якими наслідками, голосують такі ж виборці запроданці, які за копійки згодні продати майбутьне країни, тобто своїх дітей та онуків.

І є ще велика кількість виборців пофігістів, якім взагалі байдуже хто і як буде розпоряджатися іхніми грошима, життям та майбутьнім, аби їх не чіпали, а там якось воно буде. Вони чаще за все на вибори не ходять, а якщо і йдуть то скоріше обирають по настрію від родичів, сусідів, місцевих чиновників.

Звертаюся до активістів інтернетного співтовариства нарешті почніть замислюватися до якої категорії виборців ви відносите себе і якій шлях для країни ви обираєте.

Я ж обираю морального, дієвого, фахівця, патріота - А.Гриценко.

Що замовчують кандидати в президенти в своїх програмах.

Сьогодні проаналізуємо програми п'яти рейтингових кандидатів з точки зору чого там не має.

 Це важливо тому що якщо ці проблеми не відображені в програмі кандидата то і вирішувати їх він не буде.

Проблеми України складаються з таких основних напрямків: політика, економіка,фінанси, культура, освіта, безпека. Глубина ціх проблем дуже різна та разнопланова тому ми будемо відзначати їх тезісно.

Про що ж мовчить кандидат Ю. Тимошенко

  • В програмі не має такого напрямку як чесність та порядність кадрів, які як відомо вирішують все. Тому ні якіх дієвих заходів по формуванню чесної та порядної спільноти очікувати від неї не доводиться і тому шахрайство з народною власністю буде продовжуватися. В її програмі немає конкретних пропозицій по ліквідації олігархічної системи, відсторонення олігархів від державних рішень на свою користь .Немає також і пропозицій по боргам перед МВФ.

Тому незважаючи на широку пропогандську компанію, її команди, вважати що програма дозволить вирішити глубокі проблемив в політиці та економіці не доводиться.

Про що мовчить кандидат В.Зеленський:

    В програмі немає заходів по ліквідації монополій і зламу олігархічної системи, яка губить економіку і ресурси України, як природні так і людські.

    Відсутня тема збереження української культури, без якої втрачається сенс щось боронити і тоді можна договарюватись хоч з чортом. Немає і вирішення проблеми з фінансовими боргами і тоді ми можем очікувати велику інфляцію і падіння курса гривни що знову обкраде більшість громадян.

    Про мовчить кандидат Ю. Бойко.

    В програмі немає заходів протидії корупції, укріплення моралі керівних кадрів. Також немає теми зламу олігархичної системи,в якій вони звикли працювати. Нема і слова про зміцнення ЗСУ, мабуть тому що його команда військові проблеми України збирається вирішувати договорняком з кремлівськими імперцями.

    Про що мовчить кандидат П.Порошенко:

    В програмі немає вирішення проблем моралі і корупції у владних структурах. Тобто шахрайські схеми дерибану бюджета будуть зберігатися або удосконалюватися, Немає також зовсім теми боротьби з монополіями і олігархами, які безбожно підняли тарифи і курс валюти, тому сподіватися що зубожіння народу припиниться при такому президенті даремно.

    Про що мовчить кандидат А.Гриценко.

    В програмі немає таких проблем які не були б висвітлені. В ній охоплені усі гостри проблеми держави і моральні, і політичні, і економічні, і соціальні, і безпекові. Відчувається професійність команди, яка її готувала. Деякі тези можно посилитювати, але взагалі якщо кандидат та команда її виконають, то Україна почне швидко розвиватися якісно і кількісно.

А я ще раз нагадую що обирати потрібно морального, дієвого, фахового патріота і цім критеріям повністю відповідає А.Гриценко.

Пропозиції кандидатів в президенти по розбудові України.

Чи дісно чесних більше не знаю, але те що всі прагнуть що б з ними діяли по чесному це безумовно.

Продовжуємо аналізувати програми кандидатів в президенти. Сьогодні поговоримио про програму кандидата А. Гриценко . Дієвих пропозицій, які дозволять Україні почати успішно розвиватися, його команда запропонувала вдосталь. Найбільше ефективними вважаю такі: 

 - Буде спершу знищено корупцію в Адміністрації Президента, Кабінеті Міністрів, Верховній Раді, СБУ, ГПУ і МВС. 

-- Дійсно саме там є верхівка піраміди корупції, яка потім своїми метастазами пронизує усю вертикаль влади і якщо її там знищити то на нижніх ланках вона почне швидко відмирати. Наслідком її ліквідаці стане ефектавне використання бюджету держави майже на 16 млрд грн.

Буде призначення на посади кращих представників з усіх регіонів, кадрова політика на основі «трьох П»: професійності, порядності, патріотизму.

Саме так можливо досягнути єдності, як громадян так і регіонів при вирішенні економічних та соціальних питань на місцях, це також стане запобіжником приймання не професіних рішень на шкоду суспільству.

--Не буде надмірної кількості генералів – буде їх скорочення до стандартів передових держав .

Тобто зостанеться 40 генералів, а не так як зараз 450 і безумовно такий генералітет буде більш дієвим і не буде безбожно транжирити народні кошти, а на керівні посади будуть призначені  бойові офіцери, які дбають про життя солдата і здатні отримувати перемоги.

  • Буде професійна контрактна армія, посилена резервом постійної готовності та системою територіальної оборони.

    Дійсно досвід передових країн доводить що саме така структура оборони країни є найбільш ефективною і найменьш витратною для держави, тому що один фахівец війскової справи замінює 7-10 призовників, які слабо оснащені і не мають навичків застосування сучасної зброї. А існування чисельної теріторіальної оборони не дає любому агресору надії на швидку перемогу над захищающіюся країною.

    Буде бізнес, який сплачує податки, дотримується законів України, не корумпує владу і не вказує президентові, які рішення приймати. Монополізм замінимо рівними умовами конкуренції – Антимонопольний комітет в інтересах економіки стане потужнішою структурою, ніж ГПУ.

    Дуже важлива пропозиція- тому що саме так можливо зламати олігархічну систему , яка руйнує економіку країни, призводить до зубожіння населення і виснажуе природні ресурси . Саме конкуренція не дозволяє зротати цінам на товари та послуги, а жорсткий контроль над природними монополіями дозволить встановити чесні та справедливі тарифи. Тому все населення від таких дій суттево виграє.

    Буде твердий контроль держави за діяльністю банків із захистом прав кредиторів і доступними для громадян і підприємців кредитами.

 Економіка України не може розвиватися, тому що неможливо конкорувати з іншими державами. коли підприємці там отримують кредити під 2-3 % а в нас під 25-30% і це гнобить підприємництво взагалі. Тому якщо команді А.Гриценко вдасця знизити кредити банків до 8-10% ,зростанн буде неодмінно, почнуть створюватись нові робочі місця, буде вироблятися конкурентна високотехнологічна продукція і тоді будуть усі умови для зростання заробітної плати до 700 євр про що говорить кандидат, а молоді не потрібно буде виїзжати за кордон на заробітки.

    -Буде економічне зростання темпами 10% щорічно на основі Плану дій, розробленого нашою командою спільно з Української Радою Бізнесу, економістами і експертами громадського сектору.

    Так воно і буде, якщо будуть втілюватися в життя ті заходи які я вже відмічав - кредити, захист власності , чесні чиновники і суди, зростання зарплат і пенсій.

    Буде Конституція, що ліквідує дуалізм виконавчої влади, скасує районні та радикально скоротить обласні державні адміністрації, насамперед їхній вплив на економіку регіонів. Децентралізація буде посилена – місцеві громади отримають право розпоряджатися землями за межами забудови населених пунктів. Функції держави будуть скорочені й переведені на інтернет-технології – щоб мінімізувати контакти громадян з чиновником.

    Безумовно країні дуже шкодить, коли виконавча влада поділена між КМУ та Президентом і тоді вони починають змагатися між собою за фінансові потокі, за вплив на політиків, за кадрові призначення. Вже давно прийшов час це припиняти. Якщо враховувати бойові дії на сході, то зараз державні виконавчі повноваження повинні зосередитись у президентв під дієвим контролем суспільства через депутатів, суспільних організацій та ЗМІ. А на місцях розвиватися місцеве всаморядування. Тому конституція потребуе змін але не голосами депутатів ВР, а Конституційними зборами, щоб не виникало протиріч і корупційних інтересів.

    Взагалі програма А. Гриценко лаконічна і дієва, а якщо вона буде виконуватись тими фахівцями яких він оголосив: Голова СБУ- Віктор Трепак,  , міністр оборони -Іван Апаршин. , голова НБУ- Александр Савченко. міністр закордонних справ - Світлана Заліщук , то програма буде викона і це дає надію на різьке покращення життя в Україні.

  • Моє переконання, що Гриценко відповідає крітеріям вибору кандидата в президенти- чесність, дієвість, фаховість. Тому є сенс його підтримати.



Пропозиці кандидатів в президенти по розбудові Україниї

Так з усіх сил охороняють шоколадний бизнес гаранта.

Сьогодні поговоримо про програму 2019 р кандидата в президенти П.Порошенко. Виступів та тезизів в ЗМІ дуже богато а ось текста самої програми досі немає, мабуть так легше плутати виборця. Ще раз наголошую що мову будемо вести про дієві заходи, які суттево вплинуть на оборону, політику,економіку, культуру в Україні. Тобто коли якісь ефективні параметри зростуть на 25-50%. Меньше зростання не цікаво, тому що за таких темпів зростання країна не тільке не стане наздогоняти країн- лідерів, а буде ще більше відставати. Щож конкретно дієвого пропонує П.Порошенко:

 - Змінити податок на прибуток податком на виведений капітал.

Закон про цей податок вже прийнятий в першому читанні, а далі тормозиться тому що перші два роки бюджет може втратити 40млрд.грн., а інших джерел, якіб це перекрили, не пропонується. Цей податок дійсно збільшить оборотний капітал внутрішніх компаній, але разом з тим він зменьшить зацікавленність інвесторів приходити в Україну. Він також визива супротив експортерів та олігархів, які пристосувалися виводити прибуток в офшори, тому прийняття його в ВР дуже велика проблема.

-Створити переробні підприємства сировини

Гарна пропозиція, але скільке їх планується і за яку ціну, хто інвестор- кандидат замовчує, тому знову виникає питання чи це вплине на економічну сітуацію в країні чи ні.

-Створити Фонд сприяння громадським ініциативам.

  • На мою думку фондів у нас немало як вітчизняних так і закордонних, а ось результатів їх діяльності обмаль. Можна тільке сподіватися що цей буде дуже ефективеним, якщо не стане ще однією годівницію для чиновників.

  • -В школах працюватимуть носіїї англійскої мови.

  • Вважаю що це позитивна пропозиція, яка дійсно дозволить школярам та вчителям краще розуміти. які процеси відбуваються в світі, де англійська мова є лідером в бізнесовому середовищі.

Обговорювати узагальнені пропозиції такі як- збільшити, укріпити, відремонтувати, залучити -немає сенсу, тому що вони схожі на чергові обіцянки, які можн і не виконувати зовсім або на якіхось 2-3 відсоткі що майже ні нащо не впливає. Загалом же ми всі бачемо як Порошенко виконов програму 2014 року, як він живе і діє по чесному, як зросли ціни,тарифи, як впала гривна та виробництво промпродукції, як відбуваються бутафорні реформи,як проводиться безкарно грабіж національного богатства. Тому ніякі обіцянки кандидата на новий термін президенства не переконують що він цього вартий.

А я знову нагадую що обирати в президенти потрібно морального, дієвого, фахового патріота. Тільки так зможемо зберегти і зробити Україну і україньців заможними.

А ось так підриваються арт склади, які теж охороняють, але п'ять  за каденції Порошенко вже вибухнули: