хочу сюди!
 

Трям

44 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 30-45 років

Одноосібний розпорядник оборонного майна - Президент.

   Прийнятий 16 червня закон "Про особливості управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі" грубо порушує Конституцію України, наділяючи президента України Віктора Януковича повноваженнями щодо формування наглядової ради "Укроборонпрому", повідомляє видання "Дзеркало тижня. Україна".

   Про це повідомляє голова парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони, колишній міністр оборони Анатолій Гриценко. При цьому, зазначає Гриценко, тим же законом "Укроборонпром" надано право безконтрольно розпоряджатися мільярдним майном, пише newsru.

Депутат також підкреслює, що "закон позбавляє Кабмін важелів контролю за оборонно-промисловим комплексом. Це неприпустимо, адже йдеться про національну безпеку країни, не більше, не менше". "Судячи з того, як, порушуючи Конституцію й закони Україні, буквально проломили цей закон через Раду (без заслуховування думки комітету, не давши можливості нікому виступити ні "за", ні "проти"), напрошується висновок: розробників з "Укроборонпрому" і їхніх покровителів цікавить саме майно оборонних підприємств", — резюмує Гриценко.

У цьому його підтримують й інші експерти. Так, експерт Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак в своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна" пише, що "не кожне оборонне підприємство, що потрапило під "Укроборонпром", цікавить як виробник оборонної продукції. Закон, зокрема, передбачає наділення "Укроборонпрому" правом визначати умови реструктуризації, санації підприємств. Якщо взяти до уваги той факт, що президент України отримав законодавче право призначати трьох членів наглядової ради держконцерну, то при розмито прописаних майнових положеннях закону керівництво "Укроборонпрому" стає його одноосібним розпорядником".
    Нагадаємо, 4 січня президент Віктор Янукович призначивактивного учасника бійки 16 грудня у Верховній Раді екс-голову Державної компанії "Укрспецекспорт" Дмитра Саламатіна головою "Укроборонпрому".
   Раніше 10 грудня 2010 року Янукович прийняв рішення про створення державного господарського об'єднання з державних підприємств, що здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації і утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки і боєприпасів, що беруть участь у військово-технічній співпраці з іноземними державами. Своїм указом від 28 грудня він перейменував його з "Укроборонекспорт" в "Укроборонпром" і ухвалив, що генеральний директор об'єднання призначається за представленням прем'єра і звільняється президентом. Відзначимо, що Саламатін, будучи народним депутатом від Партії регіонів, з червня 2010 очолював структуру виконавчої влади "Укрспецекспорт".

1

Коментарі