***


РОЗГОРНУТА ВЕРСІЯ ПОДІЙ

Від Вови "Лисого Чєрєпа" Бойка.

===Volodymyr Boyko

Українські військові гинуть за те, щоби Ахметов погодився передати Авдіївський коксохімзавод під оруду Кононенка й Кропачова та допустив у "Опозиційний блок" людей Медведчука. Загинути за це - святий обов'язок кожного свідомого українця.

Одночасно Кононенко й Кропачов влаштували блокаду товарних потоків Ахметова, найнявши Грішіна-Семенченка та профінансувавши цей перформанс. Тому все дуже серйозно - йдеться про забезпечення Порошенкові другого президентського строку.

У Ахметова зараз ситуація безвихідна. Якщо зупиняться пічі Авдіївського коксохіму - заводу гаплик. А якщо він почне робити якісь вибрики на ТЕЦ, тоді гаплик буде ще більш глобальний. Бо на сьогодні Кононенко вже віджав збагачувальні фабрики в сина Януковича й став перекривати Ахметову кисень, зокрема шляхом блокування залізничного сполучення з ЛНР.

Наразі в Ахметова один шлях - домовлятись, віддавати "Опозиційний блок" Медведчуку й брати Кононенка в компаньйони замість Новінського.

Продовжуючи тему: коли побачили, що блокада на Ахметова не діє, опоненти вдались до сильнодіючого засобу - знеструмлення Авдіївського коксохіму. Бо склалась ситуація, коли співпали інтереси й Порошенка-Кононенка, й Путіна-Медведчука. Порошенку потрібно залишити Ахметова без ресурсів й приборкати "Опозиційний блок" перед президентськими виборами, Росії - перетворити Медведчука на політичного гравця в Україні.

Медведчук і без того є офіційним представником СБУ. Але він досі не має ніякого іншого впливу на політичні процеси в Україні інакше, як через Порошенка.

Коефіцієнт корисної дії усіх цих "Українських Виборів" дорівнює нулю. Тому Медведчук (і це співпадає з бажанням Порошенка) хоче стати одним з очільників "Опозиційного блоку" та провести своїх людей у Верховну Раду на наступних виборах. А Ахметов, який контролює десь половину депутатської фракції "ОП" - категорично проти.

Тож Порошенко з Путіним зараз примушують Ахметова до миру, паралельно вирішуючи наболілі бізнес-питання Петра Олексійовича.

А те, що загине кілька десятків людей - так на те вона й велика політика, щоби не рахуватись з такими дрібницями. ===


Хто індустріазізував срср

Альберт Кан (Albert Kahn; 1869, Рауні, Німеччина - 1942, Детройт, Мічиган, США) - американський індустріальний архітектор.
У 1928 році був запрошений в СРСР для участі в індустріалізації. Приїхав в Москву з 25-ю інженерами, і протягом двох років підготував понад 4000 фахівців, між 1929 і тисяча дев'ятсот тридцять два роками спроектував і організував будівництво 521 об'єктів (за іншими даними - 571) об'єкт. Це в першу чергу тракторні (тобто танкові) заводи в Сталінграді, Челябінську, Харкові. Автомобільні заводи в Москві та Нижньому Новгороді. Ковальські цехи в Челябінську, Дніпропетровську, Харкові, Коломні, Люберцях, Магнітогорську, Нижньому Тагілі, Сталінграді. Верстатобудівні заводи в Калузі, Новосибірську, Верхній Салде. Прокатний стан в Москві; ливарні заводи в Челябінську, Дніпропетровську, Харкові, Коломні, Люберцях, Магнітогорську, Сормово, Сталінграді; механічні цеху в Челябінську, Люберцях, Подільському, Сталінграді, Свердловську; сталеливарні цехи і прокатні стани в Кам'янському (в 1936-2016 рр. Дніпродзержинськ), Коломиї, Кузнецьк, Магнітогорську, Нижньому Тагілі, Верхньому Тагілі, Сормово; підшипниковий завод в Москві, Волховський алюмінієвий завод; Уральську асбестову фабрику і багато інших.
Фірма Альберта Кана грала роль координатора між радянським замовником і сотнями західних (спочатку, переважно, американських) фірм, що поставляли обладнання та консультували будівництво окремих об'єктів. По суті, через Кана в СРСР тек потужний потік американської та європейської військово-промислової технології. Ті кілька тисяч іноземних фахівців, які на початку 30.х років працювали в СРСР представляли різні західні фірми, які в основному будували і налагоджували заводи, спроектовані фірмою Кана.