Про родичів, страви і рецепти )
- 13.05.11, 14:18
У кожній сім"ї є свої коронні страви і рецепти. А ще, кажуть, часто родичів можна розпізнати за кулінарними уподобаннями. Мовляв рідні однаково люблять одні страви і терпіти не можуть інші. Не знаю аксіома то чи хтось сказав аби сказати.
Однак це правило працює на мені. Нам з братом завжди казали, що нас впізнати можна по очах. але що вже абсолютно точно видає кровний зв"язок, то це:
- любов до сирого м"яса (свіжа (в ідеалі ще тепла) свининка, заправлена сіллю, перчиком, часничком, можна при бажанні додати кілька крапель олії з краплиною оцту), татко нас привчив до такої смакоти;
- холодцю з оцтом (єдина страва, де я признаю оцет), таке своєрідне збочення нам теж дісталося по батьківській лінії;
- а головне -- любов до гречки, особливо до гречки з м"ясом, приготованої в духовці, і салату з редиски з зеленою цибулькою і яйцем. Ці дві страви ми обоє можемо їсти завжди і всюди і ніколи не набридає. Перевірено на обох. Брат під час військової служби попав в дивну частину, їх там годували гречкою з тушонкою кожного дня )) поки всі плювалися, брат кайфував. Ну і я, любителька проводити досліди, випробовувала любов до смачної кашки, гречаною дієтою. навіть щоденне кількаразове поїдання пісної каші без солі не спротивило її.
Салат з редиски, то взагалі окрема стаття, і я кожного року благословляю сезон травень-червень за море редиски. в результаті сезон схожий на монодієту, оскільки в раціоні переважно цей салат. Щоправда дієтичним назвати його дуууже важко. Зато вітамінний )
АПД. На ДН на роботу спеціально приготувала цей салатик, так його розмели в один момент, а м"ясо полишали
Коментарі
Гість: Shynshyla
113.05.11, 14:26
Ти про сире м"ясо серйозно?![](//i3.i.ua/v2/smiles2/hypnosis.gif)
bestiaya
213.05.11, 14:29Відповідь на 1 від Гість: Shynshyla
ага.
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/lol.gif)
сирим м"ясом ніколи не жартую
Гість: Shynshyla
313.05.11, 14:31Відповідь на 2 від bestiaya
Мари_НКа
413.05.11, 14:32
Класс.
А у меня нету братьев и сестёр.
Но семейные пищевые традиции есть:
Очень люблю мозги, почки...редко ем, правда, не умею так хорошо готовить их , как мои мама и бабушка.А по ресторанам -там вообще их не готовят нынче.
bestiaya
513.05.11, 14:32Відповідь на 3 від Гість: Shynshyla
тільки свиням ))), за винятком Козлова![](//i3.i.ua/v2/smiles2/lol.gif)
Мари_НКа
613.05.11, 14:34Відповідь на 4 від Мари_НКа
Я тоже люблю сырое мясо.
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/bravo.gif)
И бифштекс по-татарски, и карпаччо-
bestiaya
713.05.11, 14:34Відповідь на 4 від Мари_НКа
у нас к мозгам и почкам еще печень, кровь, рубец и вымя, но последние два уже не свинина ))
bestiaya
813.05.11, 14:35Відповідь на 6 від Мари_НКа
Мари_НКа
913.05.11, 14:35Відповідь на 7 від bestiaya
Уважаю субпродукты.
Рубец даже сама готовила.И вымя тоже.
Гість: Shynshyla
1013.05.11, 14:35Відповідь на 5 від bestiaya
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/smile.gif)
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/podmig.gif)
Він ображається, коли його називають "Козлов"Він- "Козлофф"