хочу сюди!
 

Kateryna

54 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 45-60 років

Лідери церков закликали депутатів не спекулювати на святому.

  • 27.05.12, 19:36
Рада Церков написала звернення до спікера Верховної Ради Володимира Литвина і всіх народних депутатів щодо скандалу навколо законопроекту про мови.


УНІАН
Лідери церков на чолі з Філаретом і Володимиром закликали Раду згадати про єдність
Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій висловлює стурбованість ситуацією, яка склалася у Верховній Раді через законопроект "Про засади державної мовної політики".


Про це йдеться у зверненні до голови Верховної Ради Володимира Литвина і народних депутатів Всеукраїнської Ради Церков, пише УНІАН.

"З прикрістю і сумом ми змушені констатувати, що кожного разу, перед важливими виборами у нашій державі деякі політики намагаються експлуатувати питання, які шкодять єдності українського народу та вносять розколи і замішання в суспільно-державний організм. Прикро, що предметом політичних маніпуляцій стають такі святі для державної самобутності і стабільності речі, як мова, історія та релігія", - йдеться у зверненні.

Члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій крім того висловлюють глибоке занепокоєння громадською напругою, що виникла навколо питання "життя нашої держави як функціонування мов та загроза сепаратизму".

Представники церков і релігійних організацій нагадують, що вони зверталися з цього приводу до громадськості та політичних діячів ще в 2006 році, і висловлює прикрість, що у 2012 році це доводиться робити знову.

"Мова – це дар Бога людям, - йдеться у зверненні ВРЦ до українського народу. - Її покликання – єднати, а не розділяти людей, допомагати взаємному порозумінню, а не сіяти ворожнечу. Переконані, що в нашій державі не повинно мати місця протиставлення мов одна одній".

Конституцією України не тільки закріплено державний статус української мови, але й закріплено обов'язок держави сприяти розвитку і функціонуванню російської та інших національних мов, зазначили церковники.

Вони звертають увагу на те, що їхні конфесії різними мовами й по-різному прославляють Бога та здійснюють своє служіння.

Керівники церков закликають весь український народ, без розрізнення на Схід і Захід, Центр, Північ і Південь до порозуміння та співпраці, до злагоди, єднання і консолідації у розбудові спільного дому – України.

Під зверненням підписалися, зокрема, голова патріарх Філарет, предстоятель УПЦ МП Володимир, верховний архієпископ УГКЦ кардинал Любомир Гузар, президент Всеукраїнського Союзу об'єднань євангельських християн баптистів В'ячеслав Нестерук, муфтій Духовного управління мусульман Криму Аблаєв Еміралі, головний рабин м. Києва та України Якоб Дов Блайх.
6

Коментарі

127.05.12, 19:49

    227.05.12, 19:58Відповідь на 1 від Юрий Смирнов

      327.05.12, 20:11Відповідь на 2 від Korsar-K

      Українськи церкви вбачають у мовному питанні те що Україна на порозі розділу!!!

        427.05.12, 20:45Відповідь на 3 від Юрий Смирнов

        Так бачимо з статьї що не тільки УПЦ,інші теж проти цього закону.