хочу сюди!
 

Kateryna

54 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 45-60 років

Опозиція заблокувала трибуну через законопроект про мови.

  • 25.05.12, 23:48
Після бійки кулаками не махають і в Раді не засідають. У п’ятницю парламент так і не запрацював. Опозиція ще з вечора заблокувала трибуну через законопроект про мови.


Керівники фракцій майже дві години радились у кабінеті спікера, але кожен залишився при своєму.

“Приводом для розблокування трибуни буде письмове погодження всіх керівників фракцій про те, що ми накладаємо мораторій на це питання до проведення політичних консультацій”, – розповів голова фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Кожем'якін

“Ми перебуваємо згідно регламенту в процесі розгляду даного законопроекту і повинні завершити цю процедуру, яка вона буде – покаже голосування в залі”, – заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Колесніченко каже, що йому погрожували
Автор скандального законопроекту про мови в український парламент прийшов у футболці з російським триколором. Вадим Колесніченко, який напередодні був чи не найактивнішим учасником бійки, каже – лише відбивався від опозиціонерів, які йому погрожували.

“Відкрито кричали й казали мені таке: ти труп, тобі залишилося жити 2 дні, ми тебе розіпнемо на березі”, – розповів народний депутат Вадим Колесніченко.

“Я стою і витягую Миколу Петрука і цей агент Кремля ззаду підійшов і почав мене десь шарпати і тоді вже ми почали з ним так би мовити двобій,”
– пояснює народний депутат України від фракції НУ-НС Іван Стойко.

БЮТівець Микола Петрук, якому під час сутички начебто кастетом розсікли голову, нині перебуває в лікарні – депутату наклали шви. За парламентську бійку одразу взялася міліція. Слідчі обстежили сесійну залу і вилучили відеоматеріали. У регламентному комітеті ради кажуть, жодних наслідків для депутатів це не матиме.

Чи буде покарання?
“Покарання нема, але розглядати ми будемо обов'язково різні предмети могли бути – хтось каже як ви кажете, хтось каже ключі, потім треба зясувати, чиї ключі були, чи були вони взагалі, опитати народних депутатів, які поруч були”, – голова регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко.

Самопокарання для депутатів пропонує спікер Володимир Литвин.

“Верховна рада і парламентаризм в Украні остаточно зруйновані. І за нинішньої ситуації я пропонував політичне прийняти рішення саморозпуск та призначення дочасних виборів Верховної Ради України”, – вважає голова Верховної ради Володимир Литвин.

Опозиція заради дострокових виборів готова блокувати парламентську трибуну протягом місяця, аби дати привід президенту розпустити парламент. Водночас, у Партії регіонів пропозицію Литвина вважають піаром.
5

Коментарі

126.05.12, 07:24

Тааак... Чергові вибори мають бути в жовтні, а дострокові призначать на наступний рік.

    226.05.12, 12:51

    так-так! дострокові вибори, мабуть, треба - банда проффесіоналів не встигне приготуватися

      326.05.12, 16:39Відповідь на 1 від Fred Perry

      Цього потрібно добиватись,ця влада так просто місця біля корита не віддасть.

        426.05.12, 16:42Відповідь на 2 від bekirini

        Наступ потрібен масштабний.

          527.05.12, 17:37Відповідь на 4 від Korsar-K