хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

Привілейовані українські корпорації сплачують до бюджету 12% дох

  • 06.04.12, 21:30
В Україні податкові ставки в повному обсязі для більшості фірм є непомірними й часто перевищують господарські прибутки. Про це пише президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий у черговому числі Українського тижня.

Автор відзначає, що такий підхід держави робить компанії податковими боржниками з подальшою загрозою арешту їхнього майна і втрати прав власності. «Займатися приватною справою за таких умов ризиковано», - наголошує Лановий.

Він відзначає, що ні в Німеччині, ні в інших країнах не виникає податкових зобов’язань, які становили б 150–300% прибутку компанії.

«У нас таке трапляється. Водночас привілейовані корпорації зазвичай спрямовують до бюджету 10–12% чистого доходу. Поки одні жирують, інші платять», - відзначає Лановий.

Більше про це читайте у статті «Податковий зашморг для хворої економіки» у №14 Тижня.
2

Коментарі

анонім

16.04.12, 21:37

Так у нас більша частина бізнесу в тіні -- і змінювати ситуацію ніхто не намагався, усі тільки балачки балакали, Просто зараз, коли нещадно експлуатуються ресурси, це відчувається особливо гостро. А якщо додати корупційне навантаження на бізнес -- то тільки багаті ресурси не дають економіці впасти.

    26.04.12, 21:45Відповідь на 1 від анонім

    Справа в тому що тіневики теж платять,але це не йде в державну казну.