хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

WikiLeaks: недовіра між Україною і Росією – неймовірна.

  • 05.04.12, 19:32
WikiLeaks - міжнародний інформаційний проект, який оприлюднює секретну інформацію, отриману з анонімних джерел. Засновник ресурсу Джуліан Асанж з Австралії - водночас і герой, і злодій. США обвинувачують його в розкритті державної таємниці, а у Швеції Асанжа підозрюють у зґвалтуванні двох жінок. Він каже, що б'ється за свободу слова та доступ до інформації, а всі звинувачення - спроба змусити його замовчати. Нещодавно на сайті з'явилася нова інформація про українсько-російські відносини.

Фото: Макс Левин


Нижче ми наводимо таємне листування наближеного до американського ЦРУ агенства Stratfor. Йдеться про лист чеського фахівця з енергетики, який розповідає про засоби, якими Росія укладає енергетичні договори і діє в Україні, на Кавказі і Середній Азії. Переклад - texty.org.ua.

**
Росія і Україна

Рівень недовіри між Україною та Росією - просто неймовірний. Тобі стає зрозуміло, наскільки все погано, коли вони користуються хлопцями, як от це я, для комунікації (спілкуваня) одних з іншими. Існує дуже і дуже обмежена кількість, які справді знають, що відбувається в міжнаціональних газових перемовинах - Путін, Медведєв, голова "Нафтогазу", Міллер з Газпрому, Янукович і, можливо, ще кілька.

Під довірою я маю на увазі, що, наприклад, ви, ваш друг та я уклали угоду. Я продаю тобі Н-нну кількість, ми домовляємося про стільки-то вершків, які ми збережемо собі, оформимо звітність тощо. Раптом мене замінено кимось іншим.

Ви не можете більше довіряти особі, з якою маєте справу. Протягом 1990-их усе це працювало, як слід. Проте останні декілька років людей почали постійно замінювати, і ніхто вже не може довіряти один одному. Ось як ми і дісталися до останніх умов.

Стратегія Путіна під час останніх угод зводиться до наступною:

Росія знає, що Україна краде стільки-то газу. Росія надішле таку-то кількість газу Європі мінус стільки-то газу, яку краде Україна. Метою було змалювати Україну як злодія, тоді як Росія виглядала б як надійний партнер. Болгарія, Словакія та Сербія були єдині країни, які відчули б нестачу.

Фото: academic.ru


Коли я зустрів Путіна та Сечіна (заступник пем’єра РФ - ред.) під час перемовин, то був з ними досить прямолінійним. Я сказав їм, що їхня стратегія не спрацює. Ми в Чехії, Словаччині зможемо вижити без російського газу. Ми користуватимемось іншим паливом, воно може забруднювати атмосферу, але яка різниця?

Ми також отримуємо пропозиції за третину ціни від Катару та інших. Тому Росія вже не має тієї переваги, яка була в 2006-у.

Такі її дії (Росії – ред.) спонукали європейців до пошуку інших постачальників. Це становить проблему для Путіна. Були люди, які розуміли недоліки цієї стратегії, але їм не давали слова. Проблема зрикошетила.

Ви знаєте мене - я атеїст. Я не вірю в те, коли Біблія каже повернути іншу щоку Я вважаю, що коли хтось нападає на вас, то дайте відсіч з подвійною силою. Тільки так можна зрівнятися з росіянами. Ми хочемо, щоб Росія ставилася до нас серйозно.

Росія має дуже серйозний вплив на рішення України. Там існує дуже мале число обізнаних людей.

Росіянам не потрібне безпосереднє володіння енергетичним сектором для того, щоб мати вплив, якого вони прагнуть зараз. Вони були дуже добре підготовлені для повернення в Україну. У них там є добре "змазана" машина.
4

Коментарі

анонім

15.04.12, 20:01

Кремляді дуже добре знають продажну сутність своїх холуїв -- тому довіряти їм ніколи не будуть.

    25.04.12, 20:04

    лишній раз підтверджує мої підозри

      35.04.12, 20:10Відповідь на 1 від анонім

      Холуй чи зрадник, ніколи ні в кого не був в пошані.

        45.04.12, 20:11Відповідь на 2 від Fred Perry

        Це вже не підозри, це прикра правда.

          55.04.12, 20:27Відповідь на 4 від Korsar-K

            65.04.12, 20:41Відповідь на 5 від Fred Perry

              75.04.12, 20:54

              З даного приводу є ціла книжка англійського журналіста, який біля 10 років працював у Росії.
              Едвард Лукас "НОВА ХОЛОДНА ВІЙНА. Або як Кремль загрожує Росії і Заходу." Раджу почитати всім.

                85.04.12, 21:06Відповідь на 7 від severun38

                за інформацію.