хочу сюди!
 

Елена

46 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 47-57 років

Українці ближчі до сербів чи хорватів, ніж до росіян.

  • 03.03.12, 22:40
Український народ ближчий до сербського чи хорватського, ніж до російського. Таку думку під час зустрічі «Гени, мова, Україна», організованою книгарнею «Є» та виданням «Український тиждень», висловив український лінгвіст і перекладач Костянтин Тищенко.

«За дослідами колег-генетиків, відповідно до «потрету У-хромосми» український народ ближчий до сербів, хорватів та грузинів, ніж до росіян. Адже у перерахованих вище народів є спільна історія з вітчизняним Трипіллям. Зрозуміло, що після такого генетика певний час була псевдонаукою», – розповів Тищенко.

За його словами, українська історія розпочалася задовго до Київської Русі. Так, відповідно до топонімів, слов’яни брали участь у подіях ще VIII століття нашої ери.

«У VIII столітті на території нинішньої Луганської області відбувалися криваві події – джихад проти хозарів та слов’ян. Це підтверджують назви на мапі. Для прикладу – село Паталахівка. Першопочаткове слово «паталах» означає «перемогу, яку дарує Аллах». Звідси й назва селища. І це речі невипадкові, їх потрібно вивчати», – зауважив філолог.

Також науковець зазначив, що намагання російських колег присвоїти культурну спадщину Київської Русі не зовсім коректні: «Румуни дуже подібні до португальців, романських народів. Однак, що б сталося, якби румуни почали претендувати на культурну спадщину Римської імперії? Це щонайменш некоректно. Однак, схоже на те, що наш північний сусід намагається зробити щось подібне, присвоюючи собі історію Київськї Русі», – сказав Тищенко.

Читайте також: професор Тищенко спростує теорію «колиски трьох братніх народів»

Костянтин Тищенко – професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор філології. Автор понад 180 праць із загального мовознавства, романістики, іраністики, кельтології, баскології, арабістики. Засновник першого у світі Лінгвістичного навчального музею.
9

Коментарі

Гість: Alter_ego*

13.03.12, 22:48

Я в цім переконалась особисто,коли в Донецьку,де люди, боючись за своє здоров'я, а то й життя, остерігаться розмовляти на укр.мові, а тут поруч в черзі стояв хорват і намагався пояснити продавщині,що він краще розуміє на українській ніж на російській мові. Коротше я була за перекладача.

    Гість: москвостьоб

    23.03.12, 23:04

    це всим зрозуміло окрім московитів та малоросів...

      анонім

      33.03.12, 23:09

      Це добре довів Білинський в "Країна Моксель". А ці дослідежння підтверджують його твердження!

        43.03.12, 23:21Відповідь на 1 від Гість: Alter_ego*

        Я недавно був місяць у Словакії,там я спокійно розмовляв українською мовою і вони мене добре розуміли я теж розумів що говорять вони,а от російської мови вони нерозуміють,ось вам простий приклад ми славяни а кацапи ні.

          53.03.12, 23:24Відповідь на 2 від Гість: москвостьоб

          А кацапів нічим не пробьеш,козли вони одним словом.

            63.03.12, 23:25Відповідь на 3 від анонім

            Так в цій книзі добре все розписано і доведено.

              Гість: Alter_ego*

              73.03.12, 23:30Відповідь на 4 від Korsar-K

              Я недавно був місяць у Словакії,там я спокійно розмовляв українською мовою і вони мене добре розуміли я теж розумів що говорять вони,а от російської мови вони нерозуміють,ось вам простий приклад ми славяни а кацапи ні.Це добре знають всі,навіть мацкалі.Придурюються.Історію переписують,паплюжать...

                83.03.12, 23:41Відповідь на 7 від Гість: Alter_ego*

                Звісно що знають, але нехочуть признати історичний факт,козли.

                  94.03.12, 12:50

                    Гість: burtka

                    104.03.12, 13:47

                    интересно, а сербы и хорваты слышали об отдельном "украинском народе", который страшно похож на них?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна