хочу сюди!
 

Таня

44 роки, терези, познайомиться з хлопцем у віці 44-48 років

Голова Фонду держмайна досі не коментує скандальний продаж.

  • 13.02.12, 20:58
УНІАН
Рябченко не коментує продаж "Вінницяобленерго"
Голова Фонду держмайна Олександр Рябченко досі зберігає мовчанку і ніяк не коментує події навколо скандального продажу 50% акцій ПАТ "Вінницяобленерго".


Нагадаємо, сьогодні, 13 лютого, за ціною, яка лише трохи перевищує стартову, підприємство продали ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання", яке належить бізнесмену Костянтину Григоришину.

А 10 лютого Фонд держмайна відсторонив "Львівобленерго" від конкурсу з продажу 50% акцій "Вінницяобленерго".

Враховуючи те, що "Львівобленерго" було готове запропонувати за "Вінницяобленерго" ціну, у кілька разів вищу за стартову, напрошується закономірний висновок про те, що компанію свідомо усунули від торгів, аби продати "Вінницяобленерго" за безцінь "правильним" покупцям. Таким чином через непрозору та явно заангажовану позицію керівництва Фонду держмайна, у першу чергу Олександра Рябченка, державний бюджет недоотримав десятки чи навіть сотні мільйонів гривень.

Раніше з власних джерел ТСН стало відомо, що Олександр Рябченко у вузькому колі повідомив, що отримав завдання обмежити коло учасників конкурсу і не допустити усіх претендентів до торгів. Сам державний чиновник навіть не намагався спростувати чи підтвердити цю інформацію, попри числені спроби журналістів з ним зв'язатись в останні кілька днів.

Нагадаємо, 3 лютого засідання конкурсної комісії з продажу 50% акцій "Вінницяобленерго", на якому під час аукціонних торгів мали визначити покупця цього пакету, не відбулося через відсутність кворуму, а фактично конкурс був зірваний Фондом держмайна.

До участі у конкурсі з продажу 50% "Вінницяобленерго" ФДМУ спочатку були допущені три компанії - ПАТ "Львівобленерго", ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання", ТОВ "ВС Енерджі Інтернешнл Україна".

Проте пізніше Фонд держмайна переглянув своє попереднє рішення і відмовився допустити до участі в приватизаційному конкурсі з продажу 50% акцій ПАТ "Вінницяобленерго" одного з раніше допущених учасників – ПАТ "Львівобленерго".

Представники "Львівобленерго" вже заявили, що компанія має намір звернутися до суду з вимогою визнати результати сьогоднішнього конкурсу недійсними.

ПАТ "АК Вінницяобленерго" є домінуючою енергорозподільною компанією у Вінницькій області, 75% акцій якої належать державі, 23,86% – у власності юридичних осіб і 1,14% – фізичних осіб.
1

Коментарі