хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

Ківалова і Колесніченка лишили громадянства.

  • 04.07.12, 19:41
У Донецьку вимагають позбавити українського громадянства Колесніченка й Ківалова

Фото: Тетяна Заровна
1/14

Зараз біля Донецької облдержадміністрації триває акція протесту, яка зібрала близько 70 місцевих активістів. Вони проголосували за те, щоб позбавити авторів мовного закону Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова українського громадянства.

Скандують: "Колесніченко, до побачення!" і "Ганьба!". Мітингувальники називають депутатів, які проштовхнули закон - "політичними проститутками", "слугами Кремля" і "шулерами", а прийнятий вчора акт - "шахрайським".

"У залі було не більше сотні депутатів, а проголосували в два з половиною рази більше, включаючи картку Литвина! Мені, вченому, важко читати цю нісенітницю, в якій немає логіки і немає зв'язку. З цього так званого закону, якщо група людей говорить виключно матерною мовою або спілкується блатною фенею, то це "мови меншини", які можуть бути регіональними", - поділилася з Gazeta.ua донецький правозахисник і український націоналіст Марія Олійник.

"Мова - духовний фундамент народу. Зникне наша мова, зникне і держава! І тоді наші діти стануть гарматним м'ясом у чужих військах!" - виступив із промовою донецький пенсіонер Іван Хитрий.

"Антинародний, антиконституційний, роз'єднуючий, що веде в бік від реальних проблем - ось що це за закон. Його взяли нахабно, без обговорення поправок, із порушенням процедури, етики та регламенту. Партія регіонів перетворила парламент у сходняк, а депутати стали владною бандою. Раніше вони "розводили" людей на ринках і вокзалах, а тепер кидають наш народ, перебуваючи у Верховній Раді!" - заявив Микола Кутепов із місцевого відділення "Фронту змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не будь іносранцем": у Черкасах люди звільняються з роботи через "мовний" закон

Учасники мітингу вимагали від Януковича ветувати "ганебний" закон, який "знищує державність" і "штовхає громадянське суспільство до непокори". Вони збираються відповідну резолюцію направити Президенту України кур'єрською поштою.

"У Донецькій області зареєстровано 1242 газети російською мовою і тільки 4 українські, причому одна з них - моя газета "бандерівець", яка не виходить із 1997 року, - говорить Марія Олійник. - Так само в Донецьку більше 90 російських шкіл і всього 18 українських, з яких існування однієї знаходиться під питанням - долю цієї школи ще вирішують в апеляційному суді. Облрада і облдержадміністрація ведуть справи російською. Так кого ж тут утискають - невже тих, хто розмовляє російською?!"

Водночас на мітинг прийшла одна незгодна громадянка, яку організатори назвали провокатором і спробували закрити їй рот фізично.

"Я не проти, щоб в Україні українська була державною мовою, але я прийшла висловитися проти Тягнибока, який закликає до збройного повстання і кровопролиття!" - заявила пенсіонерка Юлія Андрійчук.

Крім прапорів "Свободи", учасники розгорнули прапори інших опозиційних партій і прапор УПА. Вони виступали як українською так і російською мовою. Мітингувальники написали плакати: "Мови нема - країна тюрма", "Геть Російські окупанти! Захистимо мову єднання!", "Україна знову в небезпеці!" та інші.
7

Коментарі

14.07.12, 21:00

Жахливе становище української мови і українських шкіл у Донецьку!!!

    24.07.12, 22:02

    янучара ветує, і стане добрим царем

      35.07.12, 20:45Відповідь на 1 від Юрий Смирнов

      Так і це прикро.

        45.07.12, 20:48Відповідь на 2 від Fred Perry

        Можливо,можливо,хотя вони на вибори ішли з цим гаслом.

          55.07.12, 22:12Відповідь на 2 від Fred Perry

          хай Господь милує від таких "добрих лучЄзарних" царків!