хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

Кабмін хоче віддавати зарплатні борги коштом усіх працюючих.

  • 16.06.12, 20:57
Утім, Тігіпко запевняє, що загальна сума соціальних внесків не побільшає.

Фото: Макс Левин

Уряд готує законопроект, який передбачає, що з відрахувань кожного працюючого українця буде створюватися фонд для погашення заборгованості із зарплати на держпідприємствах.

Про це вчора на прес-конференції в Миколаєві заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Ми готуємо зараз законопроект, який передбачає солідарну відповідальність усіх працюючих щодо тих людей, які опиняються в такій ситуації, - сказав Тігіпко. - Радше за все, частину коштів єдиного соціального внеску перерозподілять з окремих соціальних фондів іще в один фонд, у якому не буде окремо створюватися адміністрація, але в якому будуть накопичуватися кошти для підприємств, на яких буде отака ситуація".

Читайте: У боргах із зарплати провини влади немає, - ПР


Як пояснив Тігіпко, "це означає, що ми всі з кожної заробітної плати, без збільшення навантаження, будемо робити відрахування".

"Ви сьогодні в середньому платите 36,6% єдиних соціальних внесків. Ми передбачаємо, що якийсь внесок ми зменшимо, а частину цю перерахуємо туди, щоб заборгованість так ось можна було компенсувати", - зазначив він.

За словами Тігіпка, він наразі не бачить інших варіантів, як вирішити питання з погашенням такої заборгованості.

"Коли ми починаємо вникати конкретно в проблеми кожного підприємства, починаються суди, інвестори, які накрутили якісь борги, і в правовому полі вирішувати це дуже важко - затягується надовго. Іншого варіанта за наших умов я не бачу. Поки що не знайшов", - сказав він.

Тігіпко зазначив, що останнім часом заборгованість із заробітної плати по всій країні вдалося знизити. Однак залишилися проблеми з підприємствами-банкрутами та державними підприємствами оборонного комплексу.

Протягом найближчого року для погашення заборгованості із зарплати на держпідприємствах необхідно буде зібрати близько 1 млрд грн, наголосив він.
5

Коментарі

116.06.12, 21:19

"Протягом найближчого року для погашення заборгованості із зарплати на держпідприємствах необхідно буде зібрати близько 1 млрд грн, наголосив він" Ще треба збільшити робочий час, а зарплатню зменшити і все буде донбас!!!

    216.06.12, 21:24Відповідь на 1 від Юрий Смирнов

    Ці гади постараються зробити все щоб тільки погіршити економічний стан громадян України,говорять за те що потрібно включити печатний станок,тому що не хватае грошей на соціальні виплати,і це потягне за собою критичні наслідки.

      316.06.12, 21:34Відповідь на 2 від Korsar-K

      Тому,що послідовні!!!