хочу сюди!
 

Kateryna

54 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 45-60 років

Тепер влада може провести вибори мера Київа, коли їй буде зручно

  • 02.06.12, 23:31
Куликов вважає, що влада може провести вибори, коли їй буде зручно
glavcom.ua

Народний депутат Кирило Куликов вважає, що після заяви Леоніда Черновецького про відставку з посади Київського міського голови, влада може провести вибори мера столиці, коли їй буде зручно.

Про це йдеться в коментарі Куликова щодо відставки Леоніда Черновецького.

Як зазначив народний депутат, "сьогодні відбулася подія, якого мільйони киян чекали протягом останніх шести років - Леонід Черновецький написав заяву про відставку з посади Київського міського голови".

"Я, як голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міської ради та її виконавчого органу, вважаю, що казнокрад Черновецький повинен був піти з поста мера не за власним бажанням , а за вироком суду за багаточисленні порушення законів України ", - зазначив Куликов.

Він також пообіцяв, що всі порушення, вчинені попередньою владою Києва, "будуть обов'язково розглянуті", і заяві Черновецького "за власним бажанням буде дана жорстка і справедлива правова оцінка".

При цьому Куликов відзначив, що згідно Конституції України, в 2004 році, за рішенням КС було незаконно прийнято рішення щодо повноважень Л.Черновецького. "Згідно із законодавством, повноваження Черновецького закінчуються 3 червня, тобто - завтра! З цієї причини Верховна Рада зобов'язана в найкоротші терміни розглянути питання про призначення виборів мера Києва. Відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування", вибори мера Києва повинні відбутися через 2 місяці. В даний час Леонід Черновецький пише заяву про звільнення - увага! за добу до закінчення своїх повноважень. Говорити про наступні вибори - сьогодні вже не можна. Це юридичний факт ", - підкреслив К.Куликов.

Він зазначив, що відповідно до Закону України Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, ст. 491: "Місцеві вибори можуть бути черговими, повторними, проміжними або першими, які проводяться у разі формування нових місцевих рад (далі - перші місцеві вибори).

Отже, в даній ситуації з Черновецьким можна говорити лише про позачергові вибори, зазначив К.Куликов. Він пояснив, що "згідно Закону України" Про місцеве самоврядування ", повноваження сільського, селищного, міського голови можуть бути припинені достроково у випадках, передбачених статтею 79 цього Закону, тягне за собою звільнення його з посади. Не пізніше, ніж на п'ятнадцятий день після звільнення з посади або смерті сільського, селищного, міського голови особа, яка в даний час відповідно до закону здійснює повноваження сільського, селищного, міського голови, звертається до Верховної Ради України з клопотанням про призначення позачергових виборів сільського, селищного, міського голови ".

Тобто, зазначив Куликов, "зараз замість Черновецького виконувати службові обов'язки міського голови буде Галина Герега, яка протягом 15 днів зможе звернутися до Верховної Ради, щоб влада визначила, коли призначити вибори". "Тепер влада може їх провести, коли їй буде зручно ", - сказав Куликов і припустив, що таким чином Черновецький "поквитався з владою ".

Він переконаний, що "знову повернулася ситуація, що влада в черговий раз приймає рішення замість киян і суперечить думкам Києва".

Як повідомлялося, мер Києва Леонід Черновецький 1 червня написав заяву про відставку. Депутати прогнозують, що обов'язки київського міського голови буде виконувати секретар Київської міської ради Галина Герега.
6

Коментарі

13.06.12, 10:45

що ж, попазіция підіграючи владі не залишить Жопову конкурентів

    23.06.12, 18:09Відповідь на 1 від Fred Perry

    В нас збирають підписи Киян що до проведення референдуму.

      Гість: lyo Dnepr

      33.06.12, 23:11Відповідь на 2 від Korsar-K

      А толку от тех подписей? Бандиты ими в лучшем случае подотрутся

        43.06.12, 23:21Відповідь на 3 від Гість: lyo Dnepr

        Ти не зрозумів,цей референдум з подачі Попова.

          Гість: lyo Dnepr

          53.06.12, 23:26Відповідь на 4 від Korsar-K

          Извиняюсь, не дочитал. Но сути это не меняет. Регианалы нарисуют себе и результаты референдума

            63.06.12, 23:33Відповідь на 5 від Гість: lyo Dnepr

            Звісно що так,Попов ще не будучи мером,говорить що коли переможе на виборах,то буде просити Яника обьєднати дві посади в одну,тобіш і мер і голова КМДА,нахаба.

              Гість: lyo Dnepr

              73.06.12, 23:37Відповідь на 6 від Korsar-K

              И все это только потому, что бандитам удается покупать и запугивать нас. Это им делать легко, ведь мы разобщены. Стравливая нас друг с другом, бандиты продолжают нас доить

                84.06.12, 19:35Відповідь на 7 від Гість: lyo Dnepr

                І це прикро.