WikeLeaks:Тимошенко брехала, щоб отримати гроші від МВФ

Відповідно до даних, викладених на сайті WikeLeaks, працівники американського посольства ще в грудні 2009 року повідомляли, що екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко для отримання кредиту МВФ вдавалася до брехні.

Американські дипломати вважають, що команда Ю.Тимошенко для того, щоб домогтися грошей МВФ «вдавалася до брехні, залякування і маніпулювання громадською думкою як в Україні, так і за кордоном».

«Представник МВФ в Україні повідомив, що представники українського уряду навмисно ввели в оману як українські, так і міжнародні ЗМІ, змусивши їх повірити, що Україна виконала «основні вимоги» МВФ з метою отримання четвертого траншу позики. Макс Альєр знову повторив, що «дуже скромні» умови МВФ досі залишаються не виконаними», – йдеться у депеші.

М.Альєр відзначив, що заступник голови уряду Григорій Немиря «передав власну інтерпретацію вашингтонських переговорів українським та міжнародним ЗМІ, які написали 11 грудня і у вихідні, що уряд досяг прогресу у переговорах з МВФ», що Україна задовольнила «основні вимоги» МВФ і сподівається на отримання позики.

Представник МВФ в Україні також зазначав, що тодішній міністр закордонних справ України Петро Порошенко заявляв: виникне «великий ризик» перебоїв з постачанням газу до Європи, якщо Україна не отримає транш МВФ.

Зазначалося, що Порошенко у приватній бесіді з після 13 грудня висловив припущення, що Україна зможе сплатити рахунок за газ у січні, але без зовнішньої підтримки в лютому буде гірше.

Представник МВФ сказав, що повідомлення уряду України про перебої з постачанням газу виявилися безпідставним прийомом, спрямованим на європейські країни, щоб отримати кредит у терміновому порядку.

За словами М.Альєра, Ю.Тимошенко була «готова пообіцяти що завгодно кому завгодно», щоб влити кошти в бюджет, покрити витрати на газ і погасити внутрішній борг.
За матеріалами: ЗІК

УВАГА! Допоможіть захистити заповідники від Януковича молодшого

  • 24.06.11, 14:27
Близько двох сотень джипів, серед яких і машина сина президента України Віктора Януковича-молодшого, планують влаштувати автоперегони по бездоріжжю у Поліському та Рівненському заповідниках, а також у Шацькому національному парку. Як повідомляє заступник голови національного екологічного центру України Олексій Василюк, маршрут джипів проходитиме через три унікальні заповідні території України.

"У двох із них – Поліському та Рівненському заповідниках - встановлений режим абсолютної заповідності, а це означає, що там заборонено проходити навіть пішим людям. Проведення перегонів саме тут є найбільш неприпустимим, ніж в інших місцях України", - додав він.

Він звернув увагу на те, що судячи з відео та фотографій попередніх трофі-рейдів, "важкі машини ламають та викорчовують дерева та кущі, псують дороги, винищують флору та фауну, що є надзвичайно цінними та охороняються українським законодавством та міжнародними конвенціями".

Окрім цього, саме зараз триває сезон розмноження тварин, у зв’язку із чим більшість країн навіть запроваджують "місячники тиші". Окрім обурення світової спільноти та міжнародного скандалу, пробіг може викликати й цілком слушні юридичні наслідки: за псування об’єктів природно-заповідного фонду передбачена кримінальна відповідальність за статтею 252 Кримінального кодексу.

"Ми дізналися про перегони на джипах через інтернет. Зв’язалися з організаторами, а ті нам сказали: якщо ви будете виступати проти, директора та заступника директора заповідника знімуть з посад. Намагалися знайти якийсь компроміс, наприклад, щоб працівник заповідника хоча би показав найбільш цінні території, куди не треба заїжджати, але там перестали знімати трубку", - розказав працівник одного з заповідників.

У свою чергу депутат Віктор Янукович-молодший, що є одним з активних учасників автоперегонів по бездоріжжю вважає, що перегони - "це не тільки етап у розвитку спорту, це відкриття та пропаганда нових, невідомих широкій публіці туристичних спрямувань та вклад в економічний розвиток регіонів, по яким пройде маршрут. Я певен, що всі учасники перегонів повернуться у цей дивовижний поліський край та привезуть сюди своїх друзів та знайомих".

Національному екологічному центру України вдалося зв’язатися із організаторами заходу і попросити змінити маршрут пробігу в обхід заповідних територій, але "окрім брутальної лайки у слухавку вдалося почути тільки те, що маршрут змінювати ніхто не збирається".

Нагадаємо, автомобільні змагання "UkraineTrophy2011" мають пройти з 2 по 8 липня 2011 року, від Києва до Шацьких озер уздовж північного кордону з Білорусією через три заповідні зони.

Національний екологічний центр просить долучитися до захисту унікальних природних зон та надіслати організаторам та спонсорам листа з вимогою змінити маршрут трофі-рейду.їхні контакти: Київ, вул. Набережно-Корчуватська, 136, e-mail: [email protected], тел. 067 2355746, 067 4641170, 044 3321202.

Відправити лист до організаторів та спонсорів з проханням змінити маршрут пробігу:

http://www.necu.org.ua/wp-content/uploads/lystsponsoram-jyping-1106.doc
За матеріалами: Українська Правда

Мета комуністів та олігархів – відібрати землю в українців.

  • 22.06.11, 12:44
"Позиція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" як націоналістичної політичної сили у поглядах на землю кардинально відрізняється від позицій комуністів та олігархів. Мета комуністів та олігархів – відібрати землю в українців, як це вже колись робили їхні комісари. Наша мета – зберегти українську землю для української Нації загалом і для українського селянина зокрема" – заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок у програмі "Свобода слова" на ICTV 20 червня 2011 року.

Також лідер "Свободи" зазначив:

"Наша позиція виходить із традиційних засад українського націоналізму, закріплених у програмах ОУН ще в 30-і роки минулого століття. Комуністи ж у часи свого правління не лише забрали в селян землю, а й організували на найродючішій землі Голодомор-геноцид української нації. Вони впродовж усього свого правління вбивали село і нищили українську землю. Саме комуністи здійснювали злочинну "хімізацію" земель, меліорацію, внаслідок якої понад 60% теперішніх угідь потребують штучного зрошення, злочинно затопили чорноземи навколо Дніпра. У них навіть була маячлива ідея повернути сибірські ріки на південь, що призвело би до планетарної катастрофи. Комуністи вбивали в українцеві дух хлібороба-господаря.

Мета комуністів та олігархів – відібрати землю в українців, як це вже колись робили їхні комісари. Наша мета – зберегти українську землю для української Нації загалом і для українського селянина зокрема. Щоби кожен українець мав право користуватися землею.

Земна куля не ґумова, тому торгівля землею означатиме її остаточну втрату для української Нації, оскільки її вже ніколи не можна буде повернути назад.

Наша позиція чітка: землею торгувати не можна. Продаж землі іноземцям – неприпустимий. Землю можна надавати лише в довгострокову оренду з правом родинної спадщини.. Треба слідкувати, аби той, хто розпоряджається землею, не знищував її. Бо ж очевидно, що мета бізнесу – прибуток. Мета українського селянина –інша. Для українця земля – це не лише засіб виробництва, це його природний життєвий простір: як повітря, вода, сонце.

"Свобода" пропонує провести референдум, на який має бути винесено підготовлений нами законопроект "Про землю", що передбачає заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення. Ухвалений референдумом законопроект не потребуватиме узгодження у Верховній Раді, а Президент зобов'язаний його підписати.

Також лідер "Свободи" підкреслив: "Чинній владі довіряти не можна. Сьогодні дозвіл на торгівлю землею навіть на один день означатиме для українців остаточну втрату свого головного багатства. А цього допустити не можна у часи, коли світ стоїть на порозі глобальної сировинної та продовольчої кризи та глобального голоду. У світі вже точиться боротьба за землю – Китай лише в Конго викупив понад 3 млн. гектарів землі. Наголошую, африканської землі, а не найкращих у світі чорноземів. Можна лише уявити, як горять очі китайців на українську землю".

"Тому виникає питання: чи обговорював президент Янукович з лідером Китаю під час його візиту в Україну тему продажу української землі китайцям?" – поцікавився лідер "Свободи" в Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка, який, проте, не дав на це чіткої відповіді.

Олег Тягнибок навів дані щодо останніх світових тенденцій, коли країни, котрі були законодавцями та ідеологами вільного ринку землі, відмовилися від цієї схеми і перейшли на модель довгострокової оренди з жорстким державним контролем. Так, наприклад, у Франції 81,3% земель перебувають у довгостроковій оренді, у Німеччині ця цифра складає близько 64%.

Також лідер націоналістів підкреслив: олігархічний капіталізм є трансформацією державного капіталізму, який існував в СССР, тому комуністів і олігархів, які є породженням комуністичного минулого, об'єднує також те, що вони разом виступають за знищення в Україні середнього класу як основи цієї держави і тому так агресивно намагаються відібрати землю в українського господаря.

Мета "Свободи" – не лише захистити права українців володіти і розпоряджатися землею, яку вони отримали, але й повернути справедливість, порушену внаслідок проведення земельної реформи, коли багатьох українців обділили і вони не отримали можливості господарювати на землі.

Довгострокова оренда з правом спадкової передачі дасть змогу усім українцям, які воліють працювати на землі, реалізувати цю мрію, зберегти українське село, зміцнити український середній клас.
Прес-служба ВО "Свобода

Регіонали закликають обговорювати не їхні мільярди

  • 10.06.11, 13:23
Регіонали закликають обговорювати не їхні мільярди, а "питання, що хвилюють людей" Такі, наприклад, як ЧОМУ ЛЮДИ БІДНІЮТЬ і де обіцяне покращення життя вже сьогодні, ага. Партія регіонів вважає рейтинг Топ-100 найбагатших українців, в якому налічується 25 регіоналів, способом маніпуляції громадською думкою і політичною "заказухою". Про це заявив народний депутат Вадим Колесніченко.Політик запропонував обговорювати не рейтинг багатіїв, складений виданням "Корреспондент", а "питання, які реально хвилюють людей".

"Ця приватна думка одного з приватних видань. Спосіб маніпуляції громадською думкою. Тому обговорювати, в принципі, нічого", - сказав Колесніченко.

Він підкреслив, що рейтинг, опублікований в якому-небудь виданні, не є офіційною позицією. "Офіційна позиція - це думка, точка зору, констатація факту податковою адміністрацією", - зазначив депутат.

"Давайте я завтра вам напишу іншу інформацію. На ви, на жаль, це не обговорюватимете", - сказав регіонал. Водночас він відмовився назвати видання, в якому міг би опублікувати подібну інформацію.

Коментуючи підрахунок видання, що сукупний стан багатіїв з Партії регіонів складає приблизно 32 мільярди доларів, Колесніченко розсміявся у відповідь: "Це ж чиста політична "заказуха". Наступного року перед виборами вони оголосять, що у нас 100 мільярдів".

Як повідомлялося, першу стрічку списку найбагатших українців займає вже шостий рік поспіль донецький підприємець Рінат Ахметов. Його активи за рік подорожчали з 17,8 млрд до 25,6 млрд доларів.

Загалом 25 з 100 найбагатших людей України є членами Партії регіонів.
Автор: Інфопорн
За матеріалами: ТСН

Одеський чинуша побачив у концерті сліпих пропаганду фашизму.

"Адольф Алоїзич Шикльгрубер насамперед був Гітлером". Чиновник одеської мерії і депутат міськради Григорій Кваснюк побачив у концерті незрячих виконавців зі Львова пропаганду фашизму. Зокрема, муніципальний чиновник висловив своє обурення участю в концерті українського виконавця Сашка Положинського, якого він назвав "фашистським тягнибоківським активістом", "бандерівцем" і "шанувальником УПА". "Цього Положинського запросили. Хто це зробив і навіщо? А ось навіщо - щоб продовжувати мусувати брехливу наскрізь тезу про те, що ми - єдиний народ, що ми повинні протягувати руку... З фашистами не домовляються і з ними не шукають спільну мову. Втім, вони теж не збираються з нами "ручковаться". Їхнє гасло: Україна - для титульних українців", - заявив Кваснюк у своєму коментарі. "Адольф Алоїзович Шикльгрубер був дуже навіть непоганим художником. Просто насамперед він був Гітлером, нацистом. Дуже допускаю, що Тягнибок є непоганим проктологом, але насамперед він - український фашист. Ось так от і з обожнюваним вами Положинським", - додав депутат.

8 червня в Одеській обласній філармонії відбувся перший інтегрований концерт незрячих виконавців, провідних українських артистів, Сашка Положинського та оркестру Національного театру ім. М. Заньковецької (Львів).

За матеріалами: Газета.юа

Відео з концертуhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UvHRYMO23fc

Маразм крєпчаєт(с) Совкопітек гріша підігріває фашістську істерику голубого лохторату...

Думали, нічого ЩЕ дурнішого у Табачника не вигадають? ДОКУМЕНТ

  • 10.06.11, 11:49

Заступник міністра освіти Петро Куліков наказав вищим навчальним закладам припинити займатися наукою. Про це йдеться у його листі до ректорів вишів. Цікаво, що на Заході, куди ми начебто йдемо, чим більше вуз займається наукою, тим він вважається престижнішим. Візьміть он Massachusets Institute of Technology.

Замміністра радить вишам економити державні кошти. А для цього - перестати проводити будь-які семінари, конференції і й інші громадські заходи за рахунок держбюджету.

Це означає, що виші втратять можливість комунікації один з одним, що відбувалося на різного роду наукових конференціях. Відповідно, обмін досвідом між вишами і залучення фахівців від науки до навчального процесу тепер теж блоковано.

Впєрьод до одибілення країни! ura таваріщіura

Охоронці Путіна і Медведєва одягатимуться як співробітники НКВД.

Чесність і відкритість стають основними принципами російської влади. Чого приховувати правду і видавати себе за інших? Краще щиро показати свою сутність. Один із блогерів з іронією написав у коментарях, що "ймовірно, наступною покупкою буде "партія чорних воронків і маузерів".

Федеральна служба охорони Росії, яка охороняє президента РФ Дмитра Медведєва і прем’єра Володимира Путіна, оголосила конкурс на пошиття 120 шкіряних демісезонних курток і плащів чорного кольору, призначених для вищих офіцерів відомства.

Як йдеться у заявці, вартість виготовлення 60 курток і такої ж кількості плащів не повинна перевищувати 2 940 000 рублів.

Пропонуючи ознайомитися з зображенням моделей верхнього одягу, сайт, на якому було зроблено замовлення, відзначає, що шкірянки схожі на ті, які в 30-ті роки минулого століття носили співробітники Народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС).

Щоб блогери могли переконатися в цьому, автор повідомлення опублікував посилання на шкіряний плащ-реглан, зшитий у 1935 році, купити який пропонує магазин військового антикваріату.

Відзначимо, що шкірянка була культовим предметом нового радянського часу, нерозривно пов’язаного з образом чекіста і комісара.

З історії відомо, що перші шкіряні куртки і плащі були зшиті не для співробітників НКВС. Велику партію такого одягу виготовили ще до революції, в роки Першої світової війни, для знову організованого авіаційного батальйону.

Тоді уніформа так і не була затребувана. Представники радянської влади, виявивши шкірянки на складі в перші роки революції, роздали їх чекістам і комісарам. Пізніше подібного роду одяг почали шити на фабриках спеціально для співробітників наркомату.

Держзакупівлі офіційних відомств регулярно викликають шквал обурення і саркастичних зауважень блогерів. Так, у середині травня адміністрація президента і уряду Дагестану розмістила на сайті держзакупівель замовлення на придбання 100 наручних срібних годинників.

Початкова ціна контракту складає 2 215 000 рублів. Годинники глава Дагестану планує дарувати почесним гостям республіки або іншим шановним людям. Щедрість дагестанського лідера за рахунок платників податків викликала критику блогерів.


За матеріалами: Газета.юа

У Партiї регiонiв обурені тиском Росії на Україну

  • 09.06.11, 11:21
У Партiї регiонiв вважають позицiю Росiї щодо цiни на газ - тиском на Україну. Таку позицію озвучив депутат вiд Партiї регiонiв Владислав Лук'янов в ефiрi "5 каналу" в середу ввечерi . Як тиск він розцінив пропозицiї Росiї, про входження України до Митного союзу, або об'єднання українського "Нафтогазу" з росiйським "Газпромом" як єдиного шляху отримання бiльш дешевого газу. "Безумовно, я вважаю цi пропозицiї тиском на Україну, i я вважаю неприпустимим такий формат переговорiв", - заявив вiн Лук'янов додав, що пiсля переговорiв мiж росiйським i українським прем'єром вiн змiнив свою позицiю щодо Митного союзу, який Українi нав'язує Росiя.

"До переговорiв у такому форматi я особисто був прибiчником Митного союзу, тому що я розумiю, що з економiчної точки зору, ми отримували вiд Митного союзу набагато бiльше, нiж вiд iншої пропозицiї. Але пiсля того як я побачив, якi жорсткi умови висувають Українi в ситуацiї переговорiв щодо рiвня цiн на газ, у мене з'явилися сумнiви, що це не потрiбно робити", - додав Лук'янов.

Джерело: УП

Висвтава для лохторату. У дієвих особах: братья славянє; добриє баярє.lol

Регіонал зізнався, що його партія фінансує "Свободу"

Стільки здогадок і чуток було з цього приводу, і ось, нарешті - пряма відповідь на пряме запитання. Регіоналу мабуть здалося, що цим він покращить імідж своєї партії, але казку про професіоналів ми вже давно чули. А щодо багатства Партії - в цьому ніхто і не сумнівається. Партія регіонів надає фінансову підтримку ВО «Свободі» та іншим партіям, заявив народний депутат від Партії регіонів, голова Тернопільського обласного відділення ПР Орест Муц. Відповідаючи на питання, чи фінансує Партія регіонів «Свободу», Муц сказав: «Мы помогаем всем. Мы заботимся о всех, кто беднее нас - потому что мы мощная, богатая партия, партия профессионалов. Если, например, какой-то партии не хватает денег, то мы ей помогаем и не стесняемся этого. А если стесняются те политики, которым мы помогаем, - то это их проблемы».

За матеріалами: v-n-zb

skuchno Власне я цього давно очікував. Філософія проста - усунути тих, з ким не можна домовитись. Чекаєм нових компроматівsleepy 

Країна дурнів:Міносвіти буде переймати досвід неіснуючої області

Міносвіти продовжує тішити нас своїми діями і словами. Цього разу воно вирішило перемалювати адміністративну карту України. Складається враження, що кілька років такого Міністерства і освіта в Україні буде нижче плінтуса. Чиновник Міністерства науки, освіти, молоді та спорту Микола Фоменко, говорячи про об’єднання вузів пообіцяв переймати досвід неіснуючої "Криворізької області". Фоменко, який в міністерстві очолює відділ моніторингу вищої освіти і освіти дорослих, розповів про плани Міносвіти щодо об’єднання вузів. "На сьогоднішній день міністерство не розробило чіткого переліку вузів, які планується об’єднати. Можу лише сказати, що ми будемо діяти за прикладом Криворізької області", - сказав він. За словами Фоменка, будуть об’єднуватися Криворізький технічний, педагогічний та економічний університети, їхні філії, а також два науково-дослідних інститути. "Практику об’єднання навчальних закладів у Кривому Розі ми плануємо застосувати по всій Україні", - сказав Фоменко.

За матеріалами: ТСН